Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sąd

wezwanie do sądu

Polecane posty

Dostałam wezwanie do sądu jestem świadkiem pobicjia mojego kumpla. Czy moge w sądzie powiedzieć że podtrzymuje zeznania które złożylam na policji czy musze mówić wszytsko ? dodam ze mija rok od tego zdarzenia.

Gość ja powiem tak .....
będziesz musiała opowiedzieć o wszystkim od początku ale jeśli nie pamiętasz już jakiś szczegółów to zawsze możesz w trakcie zeznań powiedzieć że nie pamiętasz ....sędzia czy też prokurator i tak będą mieli Twoje zeznania jakie składałaś zaraz po zdarzeniu

Chodzi o to że ja wieksząści nie pamietam. Naprawde nie moge powiedzieć tylko że podtrzymuje zeznania? mam to tego prawo?

Gość OkoProroka28
masz prawo do podtrzymania zeznania, ale jednocześnie jesteś zobowiązany do ponownego jego wygłoszenia, czyli jak był jak to wyglądało...tak jak na przesłuchaniu. Jeżeli wersja z przesłuchania będzie nie spójna z tą z rozprawy, będziesz znowu wzywany itp itd.

naprawde nic nie pamietam z tamtych zdarzeń minoł już rok. To wszystko działo sie szybko boje się że mogę coś pokręcić i jeszcze mnie oskarza o składanie fałszywych zeznań. Naprawde nie moge powiedzieć że tylko podczymuje zeznania?

naprawde nic nie pamietam z tamtych zdarzeń minoł już rok. To wszystko działo sie szybko boje się że mogę coś pokręcić i jeszcze mnie oskarza o składanie fałszywych zeznań. Naprawde nie moge powiedzieć że tylko podczymuje zeznania?

niech mi ktoś coś powie na ten temat kto był w takiej sytułacji

Gość nie znosze sadow
powiedz zgodnie z prawda, ze od tych wydarzen minal rok, ze staralas sie zatrzec w pamieci te okropne sceny i niewiele pamietasz. I ze wszystko opowiedzialas na policji zaraz po zdarzeniu. Masz prawo nie pamietac. lepiej powiedziec prawde, ze nie pamietasz niz cos pokrecic.

Mam nadzieje że sąd pozowli mi nic nie mówić naprawde nie chce pokrecic zeznan

Gość nie znosze sadow
przeciez sad nie zmusi cie do mowienia o czyms, czego nie pamietasz. Powiedz to, co jeszcze pamietasz a co do reszty to, ze zapomnialas i tyle. Twoje prawo zapomniec.