Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fagfgf

Jest ktos z Krakowa? mam pytania

Polecane posty

Gość fagfgf

Gość ja jestem z KRK
Jakie pytania?

Gość world of warcraft
Ale debil wyżej. Pytanie brzmiało czy ktoś jest z Krakowa, czytajcie ze zrozumieniem

Gość fagfgf
Za tydzień wybieram sie tam z chłopakiem i mam pytania: 1. gdzie warto pójść coś zjeść- chodzi mi o jakieś włoskie knajpki niedaleko rynku i czy w Krakowie jest jakaś warta polecenia naleśnikarnia? 2. Co warto zobaczyć- nie wiem- na Kazimierzu np. Moze mi polecisz jakieś miejsce, gdzie serwują dobra kawę i pyszne ciacha.Narazie mamy w planach zobaczyc smoka wawelskiego i przejść się wzdłuż Wisły :P :)

Gość ja jestem z KRK
No przecież napisałam że jestem z KRK!! O co CI chodzi?

Gość ja jestem z KRK
Hmm nie orientuję się w restauracjach, wiem że na rynku na bank jest jedna włoska. Na rynku knajp kawiarni i restauracji mnóstwo. Ja często chodzę do Cafe Zaćmienie - jest fajny całoroczny ogrzewany ogródek ( to jest tuż przy rynku ul.Szczepańska 3). Spacer nad Wisłą obowiązkowy. Spod Wawelu to już można pieszo iść na Kazimierz, tam warto isć na Szeroką, Może jakaś synagoga.Na Kazimierzu jest też kilka klimatycznych knajpek. Polecam też wybrać się na jakiś kopiec albo skałki Twardowskiego

Gość fagfgf
No własnie myślałam o Synagodze, żeby zobaczyć. Kilka lat temu byłam w Kraku i znajomy Krakus oprowadzał mnie własnie po Kazimierzu:) a w tym Zaćmieniu jakieś dobre jedzonko? A ze knajp i restauracji mnóstwo to wiem, ale myślałam, ze moze coś konkretnego )oprócz Zacmienia) mi polecisz:) :)

Gość plusia1231
Serdecznie polecam taka restałracje "polskie jadło" przepyszny barszcz zabielany z ziemniaczkami PALCE LIZAC !!!! to jest naprzeciwko sukiennic mniej wiecej (ceny przystepne, smak nieziemski :D )

Gość plusia1231
jest jeszcze pizzernia Faust :) pyszna pizza :)

Gość plusia1231
w pijalni czekolady nie polezam czekolady z rumem :D dla mnie nie do przełkniecia, za to z ananasem i malibu pyszna :D

Gość plusia1231
a jezeli chodzi o fajne kluby polecam frantica, prozaca, dive, in blanco :) zreszta kazdy tam na 100000 % znajdne cos dla siebie :)

Gość fagfgf
plusia, dzieki:) a gdzie serwują dobre sałatki??

Gość ja jestem z KRK
W rejonach starego miasta rzadko coś jadam ze względu na ceny ;) Bardzo lubiłam swego czasu jeść w gruzińskim chaczapuri, w miarę niedrogo było.Zawsze możecie przyszaleć i zjeść w Wierzynku :D

Gość fagfgf
Hehe, chyba nie przyszalejemy AŻ TAK :D dzięki Wam za odpowiedź:)

Gość plusia1231
to znaczy tak np w polskim jadle ten barszczyk zabielany z ziemniaczkami kosztuje juz nie pamietam ile ale w granicach 13-14zł ale naprawde mozna sie najesc na wstepie po złożeniu zamowiecia klienci dostaja pajdy chleba ze swojskim smalcem, nigdy nie lubialam ale tam mi smakowało nawet to :D salatki nie wiem gdzie mozna dobre zjeść. Warto wybrac sie na maraton filmowy, za wstep nie placisz nic, czasem zdarza sie ze dostaniesz na rynku wizytówke " karte wstepu " na imprezy gdzie np. dostaniesz upust na drinka 50% lub na przyklad welcome drinka :) posiedziec, posłuchac muzyki zawsze fajnie :) a gdzie macie zakwaterowanie ? :)

Gość plusia1231
n kawe polecam isc tez do tej pijalni czekolady :) swietny klimat jest tam, no i mozna skusic sie na czekoladke ;D hehehe mc donald długo jest owarty wiec po imprezie, zawsze mozna sie posilic w razie W :)

Gość fagfgf
Na impreze raczej się nie wybierzemy, bo jedziemy za tydzień a trwa jeszcze post i w post nie imprezujemy:) Bedziemy mieszkac przy placu gen sikorskiego, ponoc niedaleko rynku:) a co do jedzonka, to tłuste rzeczy odpadają bo jestem na diecie:(

Gość plusia1231
tz myslalam ze barcszcz bedzie tłusty nic bardzij mylnego !

Gość joanddd
sałatki możesz sobie kupić na placu wolnica, polecam rozwniez zapiekanki na placu nowym, najlepsze w krk =)

zapomnieliscie napisac o zapiekankach od endziora:) jak dojdziecie na Kazimierz - traficie do niego po zapachu:)

Gość krakowianka jedna
plac Sikorskiego to super miejscówka pięć minut spacerkiem i jesteś na rynku :-)