Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracoholiczka nie do wytrzyman

ciagle mysle o pracy...

Polecane posty

mam problem, ciagle mysle o pracy. jest to dosyc trudne o opisania, ale nie potrafie oderwac mysli nawet w piatek wieczorem (tak jak teraz) ani w weekend czy wieczorem. jest to praca, ktora mi sie podoba, ale ogolnie organizacja pracy jest, ze tak powiem, do kitu! niestety nie moge tego zmienic, bo to nie zalezy ode mnie, powiedzmy sila wyzsza. poza tym moj szef nie jest za bardzo zainteresowany moja praca (pracuje w administracji publicznej) i to mnie bardzo doluje. niby pracuje dla siebie, a nie dla niego to jasne, ale moze troche zaangazowania z jego strony by nie zaszkodzilo... co radzicie? poza upiciem sie :-) he he i poza tym, ze mam sie cieszyc, ze w ogole mam prace. i poza zmiana pracy (nie wchodzi w gre w tym momencie) Co radzicie, zeby praca nie opanowala mojego zycia i zeby nie bylo tak, ze moje emocje biiora nade mna gore???

Gość effea
idź do psychologa

tez mi porada, hyba nie jest jeszcze tak zle, co??? :-) jakies inne porady?

Gość effea
no nie jesteś zbyt sympatyczna skoro tak do mnie piszesz :-( jako jedyna ci odpisałam . powodzenia :-O

no co ty, nie gniewaj sie :-) tak mi sie napisalo... w sensie, co mi pomoze psycholog? czasami mam ochote trzasnac drzwiami w pracy i po prostu wyjsc, nic nie zmienie, czuje, ze mam do czynienia z wiatrakami, a moje wysilki ida na marne. z drugiej strony nie umiem olac obowiazkow, praca sprawia mi przyjemnosc, tylko chcialabym, zeby to mialo jakis sens...

mam ochote troche pomarudzic i liczylam na jakies pocieszenie :-/

jestem przeciwna systemowi (jesli ktos wie o co chodzi), tylko nic nie moge z tym zrobic, meczy mnie to, nie daje radosci... ktos ma podobnie?

Gość to jest po prostu
systemowi? idz do tego psychologa lepiej :O

syste: czyli pewne uklady i ukladziki w pracy i spoleczenstwie, ktore sa nie do przeskoczenia i nawet jesli masz checi zrobic coz pozytywnego to system ci nie daje szan, bo wszystko jest odgornie ustalone.

to jest dosyc skomplikowane :-)

Pracoholiczka...czytam te wypowiedzi o tym,że nie możesz przestać mysleć o pracy...bylabyś swietnym liderem w naszej firmie, a takich ludzi potrzebujemy!!! Może nie ty musisz szukać nowej pracy...może to praca znalazła ciebie...!!! ;) Pozdrawiam cieplutko ;) W razie pytań pisz na e-maila!!!

Gość gość
Kochana, myślę, że to dobry moment na zmianę pracy. Stwórz sobie dobre CV (ja się bardzo polubiłam z SzybkieCV) i zabieraj się za szukanie! Nie możesz cały czas być zestresowana, bo to strasznie niezdrowe ...