Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julka7666

Niechciana ciąża

Polecane posty

Gość Julka7666

Witam! Wiem, że napewno nie wszyscy będą mili ale cóż mogę zaryzykować teraz nic mi juz nie szkodzi... Mam 17 lat i jestem w 3 tygodniu ciązy oczywiście niechcianej... od kiedy się o tym dowiedziałam zastanawiam się co mam zrobić... Myślałąm o aborcji ale wiem że to nie jest najlepsze rozwiązanie.. to nei jest żadne rozwiązanie.. Wiele z Was zapewne powie, że mogłam pomyslec przed i macie rację wiedziałam w co się pakuje i czym może się to skończyć. Chyba kocham "ojca " mojego dziecka. Chyba ... To co wydarzyło się miedzy nami i relacje jakie między nami są , są poprostu chore zwykły przyjaciel... Gdy do tego doszło miał dziewczynę mimo, że z nią nie jest wiem że ja tez z nim nie będę wiem jak zachowywał się będąc z nią ... Gdy zrobilismy to po raz pierwszy byłam dziewicą... teraz jestem ciężarną kobietą, licealistką z dobrego domu, wychowywaną przez matkę, również samotną matką... nie mam pojecia jak jej o tym powiedzieć.To napewno będzie dla niej szok... Myślę o tym żeby pojechać do siorty tak urodzić dziecko i zostac skończyć szkołę i nei narażac mamy na nieprzyjemności które mogły by ja spotkać gdybym została... nie mam pojęcia co mam robić zostałam z tym tak naprawdę sama dlatego proszę Was o radę...

Gość hmm wzruszyc?
dobrze ze nie myslisz tylko o sobie, jezeli nie jestes gotowa na dziecko, pamietaj ze mozesz je oddac do adopcji, zapewniem cie ze ejst mnustwo rodzin ktore bardzo pragna dziecka, a o niemowlaku wprost mazrza!! wiec zastanow sie...

Gość nfiernhfireh
ło matko, następna nastolatka co myśli tylko cipką:o Sory, ale nie rozumiem was czyli bardzo młodych dziewczyn, które zaciązyły. W dzisiejszych czasach jak kobieta nie chce to w ciążę nie zajdzie. Nie rozumiem tej bezmyślności, przecież konsekwencje są olbrzymie!!! Ja bym usunęła na Twoim miejscu. Co innego możesz zrobić? sama zarobisz na dziecko? czy też może myślisz, że twoja samotna matka będzie łożyć na ciebie i na twoje dziecko?:o

Dobra, dobra... A czy ojciec dziecka się poczuwa do odpowiedzialności? Przede wszystkim jego wziąć za fraki-zrobił, niech przynajmniej płaci! Myślę, że matka zrozumie. Nie będzie łatwo, ale w końcu pokocha wnuczka/wnuczkę i będzie Ci wspierać. Z jednej strony współczuję przyspieszonego kursu dojrzewania, ale z drugiej... w moim życiu jeszcze nie było "odpowiedniego" momentu na dziecko i może już nie nastąpić. Nie ma tego złego ;)

WIESZ ILE JEST BYLO I BEDZIE DZIEWCZYN W TAKIM PROBLEMEM DUZO WIEC TERAZ NIE MOZESZ SIE DRECZYC TYLKO MYSL O DZIECKU BO JAK SIE URODZI TO DOPIERO ZROZUMIEDZ ZE NAPRAWTE WARTO BYLO I NAPEWNO NIE BEDZIEDZ ZALOWAC ZE ONO JEST A SAMOTNYCH MATEK JEST TYSIACE I UKLADAJA SOBIE ZYCIE NA NOWO

Gość nfiernhfireh
uwielbiam te teksty o tym, że jest tyyyle rodzin które chętnie wezmą dzidziusia z domu dziecka:o jak ktoś tam nie pracował i nie ma o tym pojęcia to niech się nie wypowiada. Gdyby wszyscy tak chętnie brali te dzieci to nie byłoby problemu z przeładowanymi domami dziecka:o

Gość hmm wzruszyc?
usunelabys? latwo sie mowi, ale aborcja to morderstwo! jak mozna zabic prawie miesieczne SWOJE dziecko? nie chcesz dziecka - oddaj do adopcji - proste!

Gość hmm wzruszyc?
oki ale dlaczego dzieci sa w domach dziecka? raczej dlatego, ze rodzice maja jedynie ograniczone prawa rodzicielskie!

Dziewczyny, spokojnie! Ja w jej wieku się nie pozwoliłam za pierś złapać, ale bez przesady. Każdemu może się zdarzyć wpadka, chwila zapomnienia, burza hormonów... Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem i dołować dziewczyny jeszcze bardziej. Dlaczego jej matka ma płacić? Sama tego nie zrobiła, do tego potrzebny jest jeszcze facet!

STALO SIE ALE NIE POPELNIJ NASTEPNEGO BLEDU I NIE USUWAJ DZIECKA ANI NIE ODDAWAJ DO ADOPCJI TYLKO WYCHOWAJ A TEN CHLOPAK POWINIEN WZIASC ODPOWIEDZIALNOSC ZA TO CO ZROBIL I PLACIC ALIMENTY I JEGO DZIEWCZYNA POWINA WIEDZIEC ZEBY NIE ZROBIL JEJ CZEGOS TAKIEGO WIECEJ

Gość nfiernhfireh
to prawda, że wiele rodziców ma ograniczone prawa, ale to nie jest jedyny problem. Wcale nie ma tak wiele rodzin, które chętnie adoptują obce dzieci a połowa rezygnuje w trakcie bo procedury są długie i uciążliwe.

Julka pogadaj z mamą - rozmowa z nią na pewno Ci pomoże ,łatwo pewnie nie będzie - ale może dzięki temu dzień zacznie sie inaczej, a ty będziesz wiedziała i czuła , ze masz wsparcie... a podejmowanie decyzji przyjdzie czas byłam w twoim wieku , przeżywałam to samo trzymaj się

Gość nfiernhfireh
twoja mama pewnie pracuje. kto się zajmie dzieckiem jak pójdziesz do szkoły? stać was na opiekunkę? a może zrezygnujesz z wykształcenia na rzecz dziecka?

Gość Julka7666
Ojciec dzieca nic nie wiem ... I chyba wolałabym żeby nie widział ostatnio powiedział mi że gdybym była w ciąży bał by się, że jego dziewczyna coś sobie zrobi... żałuję ża tak się to skończyło ale cóż... Nie oddam dziecka do adopcji!

Gość Julka nie usuwaj
idź do roboty! szkołe zrobisz później! jak odchowasz maleństwo! Puściłaś się podobnie jak Twoja matka! więc teraz weźcie konsekwencje waszych czynów. Pamietaj ojciec dziecka nie jest niczemu winny! To na kobietach spoczywa obowiązek uważania! Mężczyzna ma prawo do seksu kiedy zechce :) bo to silniejsze od niego :)

Gość Julka7666
Dobrze nie usune. Mama może zrezygnuje z pracy i wychowa moją córeczke:)

Gość Julka7666
Nie mam pojęcia co będzie dalej, ale boję się tego i to cholernie... Nie wiem co mam dalej robić ale kiedy tak piszecie zastanawiam się czy strzelic sobie w łep czy ponieść konsekwencje i urodzić...

Gość nfiernhfireh
Raz zaszłam w ciąże z własnym ojcem, dwa lata temu z chłopakiem którego poznałam nad morzem, jak miałam 12 lat usunełam swoje pierwsze dziecko które miałam z kolegą z klasy. Teraz ma 40 i w przyszłym tygodniu szykuje się do zabiegu.

Gość Julka7666
Moja mama akurat nie ma tu nic do rzeczy i nie wpadła! byłam planowanym dzieckiem a tata zmarł 2 lata temu...

Gość nfiernhfireh
o już widzę podszywy. hehe, komuś się nie spodobało że piszę co myślę:) heh, żałozny podszywacz.

bo to nie jest odpowiednie miejsce na zadawanie takich pytań - zwłaszcza , jesli jesteś wrażliwą osobą i nie radzisz sobie z krytyką przykre , ale mało osób przesiadujących tutaj potrafi "na prawdę" doradzic , czy udzielić wsparcia - dlatego zamiast z nami porozmawiaj z mamą - ona cię zna , kocha i na pewno ci pomoze

Gość nfiernhfireh
żałosny* Pewnie jakaś matka Polka :P

Gość llpp
Jesli urodzisz, to cala odpowiedzialnosc za utrzymanie i wychowanie zrzucisz na biedna matke! Czym ona sobie na to zasluzyla?? Usun to dziecko i nie marnuj jej i sobie zycia:O

Gość Julka7666
nfiernhfireh może masz rację ... zrezygnuję z nauki... szkołę dokończę później...

Nie słuchaj kobiet które doradzają ci usunięcie ciąży bo to są największe kurwy.......... po prostu skoro był czas na pierdolenie to teraz urodź to dziecko............... powiedz jego ojcu........ i nie zawracaj innym głowy :)

Gość nfiernhfireh
Julka, przemyśl temat dokładnie sama w domu bo nikt nie zna dokładnie Twojej sytuacji. Ty wiesz jaką masz rodzinę i czy możesz na nia liczyc i sama wiesz na jakie poświęcenia jesteś gotowa. Obyś tylko nie żałowała podjętej decyzji jakakolwiek by ona nie była. Przemyśl wszystko dokładnie, nie zna asadzie "tyle dziewczyn ma taka sytuację i sobie radzą to i ja sobie poradzę". To raczej mało odpowiedzialne podejście:o Życzę wszystkiego dobrego :)

nie oddasz do adopcji ,aborcja nie,z mam nie rozmawiałas ,ojciec dziecka nic nie wie, to o co mamy ci doradzic bo nie wiem kobiety co nie chca dziecka ,oddaja do adopcji ze wskazaniem ,

Gość nfiernhfireh
I nie słuchaj osób, zwłaszcza facetów, którzy mówią, że ciążę usuwają kurwy:o To twoje ciało i zrobisz z nim co będziesz chciała. Swoją drogą niektóre, a właściwie to nawet wiele osób nie powinno mieć dzieci. Tak uważam.

Women on waves poczytaj i pamietaj decyzja nalezy do ciebie

jakakolwiek decyzja nie bedzie łatwa ,ale zawsze jest jakies wyjscie ,przemysl sobie wszystko na spokojnie ,i podejmij decyzje zgodna z soba sama ,a kieruj sie swoimi odczuciami .