Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wetooo

Kredyt czy gotówka na mieszkanie

Polecane posty

Gość wetooo

Kupiłam mieszkanie za gotówke - miałam bo sprzedałam poprzednie duże, o wiele za duże dla mnie. Chciałam mieć nowiutkie do wykończenia dla siebie samej i nie zadłużać się nie brac kredytu. Kupiłam piekna kawalerke za gotówke. Znajomi dziwnie na mnie patrzą, bo jak to można kupić za gotówke :O smieją się że lepiej wziąc kredt a kase wsadzić na dobra lokate, ż elepiej kupić duże mieszakanie a do reszty wziąc kredyt, że lepiej juz dom wybudować itd itd. :O mieszkam sama i nie potrzebuje duuużego mieszkania (urzadzenie, opłaty...-wszystkiego byłoby wiecej) Dobrze zrobiłam? sama się juz gubie :(

Gość gupeek
dobrze zrobilas.

Gość DrMengele
To ze znajomi maja na szyi kredytowy lancuch nie znaczy ze ty musisz.

Gość 34...
oczywiscie ze dobrze:D zazdroszcza ci ze nie masz kredytu 30 lat na głowie

taa tylko gdzie masz te dobre lokaty bo jakoś nie widzę :o po co brać kredyt i oddawać dwa razy tyle jak się ma gotówkę :o nie ma co mądrych masz znajomych :D

naprawdę bardzo dobrze zrobiłaś. lepiej jest zapłacić gotówka niż mieć pół życia kredyt na głowie... a w życiu może coś pójść nie tak , nie będzie pieniędzy na ratę kredytu i co w tedy? a znajomi może po prostu zazdroszczą?

Gość wetooo
włąsnei nie chciałam się udupic na 30 lat :o po co? Czasem mi przygadują że mam psudo mieszkanie, że mieszkam jak na stancji :O ja pitole.......... serio chamskie to jest i w sumie mało mnie to obchodzi bo mam fajnie urzadzone nowiutkie mieszkanie i nie mam długu. ale przykre troche... jak to usłyszałam

Gość DrMengele
Znajomi zazdroszczą, przez 30 lat beda mieszkac w nie swoim mieszkaniu. Ty masz swoje i to ladne i gotowe, oni nie swoje i dach przecieka, kredyt placic i jeszcze inwestowac hehhehhe

Gość wetooo
wiem... az trudno uwierzc, ale chwalą się ż e mają duże mieszkania, ze to tamto... kurde, śmieszne to ale tak jest! może nie dosłownie ale czasem tak Wszyscy jestesmy na etapie zakłądania rodzin, kupowani amieszkań i w sumie wychodzi ze ja chyba jedyna mieskzam w kawalerce :P dlatego tak sie czuje. Mówią mi ż elepiej jest kuić duze przyszłosciowe mieszkanie ... :O

Gość DrMengele
Po ci co dom ? Powiedz im ze pobiegac to idziesz do parku, a nie po pustych pokojach.

Nad czym tu sie zastanawiac.Masz mieszkanie, nie masz rat ciagnacych sie za Toba. A znajomi chyba z zazdrosci tak mowia...

ale po co duże mieszkanie , które będzie puste stać? mi się wydaje, że najlepsza opcja to mieszkanie dwupokojowe. w zupełności wystarczy, nawet jak dziecko na świat przyjdzie...

Gość wetooo
ja mam tylko jeden pokój :) dziecko się nie zdarzy bo nie plauje (chociaż mam faceta :P) a jesli coś będzie... to zawsze moge wynajać/sprzedac kawalerke i razem coś wybudujemy/kupimy

Gość DrMengele
Spytaj sie znajomych czy tak przyszlosciowo sobie kwaterki ladne wybrali na cmentarzu, bo to nie wiadomo co bedzie za X lat :D

pewnie mieszkają w "apartamentowcach" wybudowanych w wielkiej płycie ładnie przystrojonych wybudowanych 3 lata temu ? :classic_cool:

Gość wetooo
apartamentowce... najtansze mieszkanie włąsciwie wzieli, smiali się że ja szukałam dobrego dojazdu, żeby było ogrodzone osiedle i nie na parterze (drozej, wiadomo) po prostu się bałam na partrze i juz :P

Gość selllen
ale masz znajomych zawistnych :D:D sami sraja po gaciach jak spłacać raty a tobie dowalają ze jestes wolna hehe dobrze zrobiłas a ich miej gdzies

Gość wetooo

Gość wetooo
a wy jak byście sie zachowali w stos. do koleżanki która ma małe mieszkanko i nie ma kredytu a wy macie 3 pokojowe np. (ale z długiem)

Gość DrMengele
Bym delikatnie wspolczul , ale generalnie olewka, ja place kredyt czy ktos ? proste.

Gość wetooo
współczuł mi, że mam małe mieszkanie ?:D

Gość DrMengele
Sorry, postawilem to w sytuacji tych z kredytem a nie twojej. :D:D

Gość wetooo
;)

wetoo, ale co im do tego jakie ty masz mieszkanie? czy to oni w nim maja mieszkac? Przyjaznia sie z toba a nie z mieszkaniem. Poza tym, czemu w ogole omawiac, z przyjaciolmi czy kims innym, twoje interesy i sprawy finansowe? To sprawa osobista i koniec, ja nikomu w gary nie zagladam! Moze powinnas zmienic przyjaciol, wiesz

Gość wetooo
wiadomo że nie wszyscy tak podchodzą i nie kazdy na to zwraca uwagę Ale kiedy rozmawiamy i pada sakramentalne? jakie masz mieszkanie, ile pokoi... moja 'kawalerka' brzmi śmiesznie :O albo padają śmieszne uwagi - jak ty sie tam miescisz, stół ci się zmiescił tam? choinki chyba nie masz bo jak sie zmiesci?.... itd :O - wiem ze to są czesto żarty ale nienawidze tego, mysle o tym, stało się to moja prawie obsesja ! jak nie dac się zwariować? wiem że niektórzy s ą mi nieprzychylni, jak IM ODPOWIEDZEC na teksty typu - jak tam twoje pseudo mieszkanie ? hahah :O

Gość 35coś:)
:)

po prostu, "moje pseudo mieszkanie ma sie swietnie!" ale tobie sie w nim dobrze mieszka? Bo to najwazniejsze. I prosze uwierz, opinia innych do twojego szczescia wcale nie jest potrzebna!

Gość selllen
dla twoich 'znajomych' jestes trędowata, inna, dziwią sie bo NIE MASZ kredytu :D daj spokój, to oni sa śmieszni i wśieekle zazdrośni ;)

Gość frrrzjerr
wg mnie lepiej już kupic normalne 2 pokojowe średnie mieszkanie i wziac kredyt :O nawet jak sie mieszka samemu