Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

satinQ

może to juz :)

Polecane posty

Gość do 8 dzieci?
ja również gratuluję, mam w posiadaniu jednego uczącego się raczkować ząbkującego bobasa , sama radość ale czasami wysiadam ;)

Gość głupie te baby....
8 dzieci świadczy tylko o tym, że ta kobieta bardzo kocha dzieci , ma warunki na ich wychowanie, i poświęca się dla nich. mało kto tak potrafi. a wy jesteście pewnie takie któe wogóle nie mają dzieci albo mają po jednym bo niechce się wam wychowywać wiecej. bo przeciez lepiej zajac sie soba niz dzicmi nie? zapatrzone w siebie "pustaki"...

Gość do 8 dzieci?
Nie nie mam takich koleżanek, wśród moich znajomych faktycznie dwoje to max ale też nie nazwę patologią ZDROWĄ rodzinę wielodzietną, zaspakajającą wszystkie potrzeby zarówno materialne jak i emocjonalne swoich dzieci, dla mnie nie jest to chore, dla mnie jest to wyznanie którego ja świadomie nie podejmę bo bym nie podołała i daleko mi od ubliżania kobiecie posiadającej kilkoro dzieci.

Gość 8 dzieci?
a ja uważam,z ę ona nie ma wyobraźni. a jak umrze, zachoruje? kto się zajmie tymi dziećmi? jak masz jedno, dwoje to jeszcze moze weźmie rodzina w razie jakiegoś kataklizmy a 8?:O a jak straca pracę to co zrobią? (chyba, ze są tacccy bogaci mają kupę kasy odłożona na czarną godzinę). jak masz1,2 to jeszcze jakoś z bidą pociągniesz (przy pomocy rodziny np.) a jak masz 8? wyobrażasz sobie zostać bez środków do życia i miec 8 na utrzymaniu? mieści Ci sie to w głowie. a różne wypadki losowe się zdarzają...i co wtedy? dla mnie brak wyobraźni a nie "kocha dzieciaczki" :O

Gość 8 dzieci?
głupie te baby- nie, lepiej rodzić jedno po drugim, a co tam:O

Gość głupie te baby....
jeżeli mam na to warunki, chce tego i uważam, ze sobie poradzę to dlaczego nie ?? Boże kobiety, jakie kataklizmy, to może od razu zamknijmy się w klatkach, nie wychodźmy za mąż i Broń Boże nie róbmy dzieci bo jak przyjdzie powódź albo wojna , albo jak w Nas piorun strzeli to kto się zajmie rodziną ??!!! różne wypadki się zdarzają , fakt, ale to zawsze i wszędzie. jest mąż przecież , jest rodzina, no i z tego co zauważyłam to dwójką już jest dorosła.

Gość 8 dzieci?
dorosła? jak już to 1 bo drugie ma 18 a przeciez to jeszcze dziciak, jaka dorosła?:O a jeszcze 5... nie gadaj mi tu że trzeba się zamknąć w klatkach bo inteligentnych ludzi cechuje WYOBRAŹNIA. oczywiście, ze teoretycznie moze Ci cegłówka spaść na głowe, ale chyba łatwo przewidzieć że gdyby im się noga pośliznęła to z 2 jakoś by z bidą dali rade a tak...wyobrażasz sobie to? na wszystko trzeba być przygotowanym, dzisiaj masz kasę a jutro możesz być goła i wesoła

Gość 8 dzieci?
przepraszam 6 ...można się pogubić...:O

Gość głupie te baby....
wyobraźnia.. \więc apel do wszystkich starających się NIE RÓBMY DZIECI BO SIĘ NIE OPŁACA, BO PRZECIEŻ KIEDYŚ UMRZEMY A KTO SIĘ WTEDY ZAJMIE DZIEĆMI? chodzi mi o to , ze nie potrzebuje opieki, potrafi sama sobie poradzić i zadbać o siebie(osoba pełnoletnia)

Gość do 8 dzieci?
Jest w tym co piszesz dużo prawdy ale gdyby człowiek tak usiadł i się zastanowił to by ani jednego nie miał bo choroby, bo kataklizmy bo wypadki i po co spisywać dziecko na bycie sierota, półsierota,na tułaczkę po zakładzie opiekuńczym, a w życiu różnie bywa i często ten jedynak zostaje sam jak palec a dzieci wychowane w wielodzietnej rodzinie stoją za sobą murem i te dorosłe potrafią wspaniale zastąpić rodziców omijając łaskę dalszej rodziny "w razie czego" czy czasowo wspomóc rodzinę finansowo . Tak jak pisze moim zdaniem dopóki dzieciom krzywda się nie dzieje, nie są zaniedbane, opuszczone, czy pozbawione możliwości rozwoju (najstarszy syn jak pisała wyżej mama tej ósemki studiuje) nie mamy prawa nazywać takiej rodziny patologią.

Gość 8 dzieci?
jeszcze raz powtarzam: różnie w życiu bywa i trzeba być przygotowanym.w razie utraty pracy czy choroby z 1,2 sobie poradzisz, z 8 nie ma mowy. i tyle. dla mnie to brak wyobraźni.i nie chodzi o to żeby wcale nie ieć dzieci tylko żeby mierzyc siły na zamiary. i zastanowić się czy w razie utraty środków albo zdrowia poradzimy sobie. proste

Gość 8 dzieci?
dla mnie patologią jest nie tylko śmierdzący żul, ale także człowiek bez wyobraźni, nie przewidujący prostych scenariuszy (moga nigdy się nie zdarzyć i oby tak było ale jeśli?)

Gość głupie te baby....
może ma rodzinę-która pomoże, prace-na stałe i oszczędności w razie czego . nie oceniaj tej kobiety , bo moze ma wszytsko "w razie czego"

Gość 8 dzieci?
zaznaczyłam wcześniej, że moze ma tysiące na koncie, ale zakładam, że żyje normalnie jak miliony innych ludzi w tym kraju. nie biednie, ale też bez szaleństw. chyba, ze jest naprawde bogata

Myślałam że miło będzie popisac na forum ale się myliłam, takie anonimy które obrażają ludzi są niestety ..... Najstarszy syn studiuje medycyne, 18 letnia córka uczyc się w liceum, 16 latka kończy gimnazjum i od września również do liceum, Filip i Maja chodzą do podstawówki, Ola i Kacper do przedszkola a w domu zajmuje się Lenką oraz pracuje (w domu) Dzieci za siebie nawzajem dały by sobie rękę obciąc bardzo sie wszytscy kochają.

Gość 8 dzieci?
tak, oczywiście, można powiedziec że Wasze życie to bajka:O

Moja siostra ma 5 dzieci i ma zamiar jeszcze jedno adoptowac. Dwa razy miala blizniaki:)

Nie piszę że bajka, są chwile dobre i złe, jest bunt nastolatka, jest wiele rzeczy ale takie są w każdej rodzinie posiadającej dzieci tyle że u nas występuja wiele razy ;) Szlachetnie z Twojej siostry oby takich ludzi więcej :)

Gość 8 dzieci?
tak, oby takich ludzi więcej, ale sama nie adoptowałaś ani jednego dziecka mimo, ze jak twierdzisz stać Cię na dużą rodzinę:O

Gość pewniakowa
hej dziewczyny! ja tez mam jakies dziwne bole w podbrzuszu... tak jakby mnie ciagnelo tam... takie dziwne uczucie.... niedawno wyjelam spirale i mysle ze od razu zaszlam :)

Gość pewniakowa
ps zrobilam juz z 4 testy ;) wiem jestem szalona.... :D wiecie ze z tych 4 3 wyszly negatywnie a jeden, taki drozszy, first response pokazal taka lecicienka b. slabo widoczna linie... ktora po 3 min zniknela! pytalam meza z 10 razy czy on tez ja widzi i on za kazdym razem potwierdzal... :D do dumbo nie przejmuj sie docinkami, moj maz tez pochodzi z wielodzietniej rodziny, 5 dziewczyn i 5 ciu chlopakow ;) normalna rodzina, nie zadna patologia..

Gość na 8 to chyba
panstwo daje ???

Skąd u was taka nienawiść? Do samotnych matek, do wielodzietnych, do tych które nie karmią piersią, do tych które karmią cza długo ,do nowoczesnych matek, do matek polek... Zajmijcie się swoim życiem,.