Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pieprzowa

Brak przerwy a plamienie (tabsy anty.)

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Nie zrobiłam sobie tym razem tygodniowej przerwy i wystąpiło u mnie plamienie. Nie martwię się tym, bo ulotka przewiduje taką sytuację: * Jeśli ma Pani zamiar opóźnić termin wystąpienia krwawienia Może Pani opóźnić wystąpienie krwawienia, jeżeli po dokończeniu aktualnego opakowania od razu rozpocznie Pani następne, bez 7- dniowej przerwy. Może Pani zażywać tabletki nawet do wyczerpania tego opakowania. Jeżeli chce Pani, aby krwawienie wystąpiło, trzeba po prostu przerwać przyjmowanie tabletek. W czasie stosowania tabletek z następnego opakowania może pojawić się niewielkie krwawienie lub plamienie. Kolejne opakowanie rozpoczyna Pani po 7-dniowej przerwie. Ale moje pytanie dotyczy tego,czy działanie tabletek zostaje zachowane? Gdzieniegdzie czytałam, że jeśli się plami, ginekolodzy każą połykać dwie tabletki zamiast jednej. Nie mogę się skontaktować z lekarzem co najmniej do wtorku, stąd moje pytanie: czy którejś z was w takiej sytuacji lekarz polecił łykanie dwóch tabletek, zamiast jednej?

Gość
zostaje zachowane tabletki dzialaja od 1 wzietej, a na poczatku brania czy zmiany na inne tez czasem sie plami

Jest to dla mnie ważne, proszę o odpowiedź dziewczyny, które były w podobnej sytuacji :)

Biorę je od trzech lat i pierwszy raz mam takie plamienie, dlatego wolę spytać ;)

Gość
lykanie dwoch tabletek zamiast jednej to totalna glupota jak chcesz miec pewnosc to zabezpieczaj sie np. prezerwatywa

I właśnie mi o to chodzi, że na początku brania są różne niespodzianki, ale po trzech latach...

Gość
zabezpiecz sie prezerwatywa jesli czujesz taka potrzebe nie ma sensu faszerowac sie hormonami jak dla mnie to normalny objaw, zdarza sie, tak samo jak zdarza sie ze krwawienie nie wystapi podczas przerwy ale jak chcesz to zabezpiecz sie dodatkowo

Tak czy siak nie będę uprawiać seksu póki mam plamienia. Czułabym się niekomfortowo ;)