Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nakerma

ile bedzie Was kosztowało całe przedsięwzięcie ?

Polecane posty

A JA WAS PYTAM Z CZYSTEJ CIEKAWOŚCI : SKĄD TYLE KASY WYDARLIŚCIE I ILE LAT NA TO OSZCZEDZACIE?

Gość nakerma
trochę jedni, trochę drudzy i reszta my. 12+6+10=28

Gość a mi się udało
ja wydałam ok 2 tysiące za wesela na 30 osób. tylko że wszystko udało mi się załatwić prawie za darmo. zespół miałam za darmo ( mój w którym śpiewam na codzien) fotograf za darmo (kuzyn profesjonalista) restauracja policzyła mi tylko za jedzenie wynajem sali był za darmo ( cóż pracowałam tam ponad rok) auto mamy swoje, dekoracje sali dała mi koleżanka która miesiąc wcześniej brała ślub, sukienkę kupiłam za groszę ( likwidacja salonu), czesała mnie moja przyjaciółka fryzjerka(moja świadkowa), makijaz i paznokcie robilam sama ( jestem po kilku kursach) , mąż kupił tylko garnitur, zamówilismy kwiaty, i tort. ciasta piekła mi teściowa :) no i jakoś się nam udało. 30 osób to nie dużo, ale wesele było pełną parą. ps. za obrączki zapłaciliśmy tylko za robocizne 280 zł ( mieliśmy swoje złoto do przetopienia)

Ganesh Nas 40tys. Dwudniowe. Na 250osób. Dodam, że wesele na wsi z kucharka a to całkiem inaczej wychodzi od osoby niż w lokalu typu hotel, restauracja. My też mamy w takim małym mieście (nie mieszkamy tam). To jest dawna restauracja, teraz stołówka dla młodzieży z LO Bardzo ładny lokal i płaci się 1 800 zł za ta salę/na 2 dni i kucharki, które tam pracują i ciągle gotują dla tej młodzieży i na wesela. Kucharkom płacimy ok 3 tys., ustalamy sobie menu i wtedy wyjdą koszty przyjęcia ;) Oczywiście znamy przybliżona sumę, ale jeszcze nie ostatecznie. Za przyjęcie płacą nasi rodzice, a my płacimy za suknię, garnitur, dodatki, obrączki, zaproszenia, za ślub, foto i kamerzystę.

Menu 160 lub 180 zł do tego cena alkoholu napojów ciast itp. Plus hotel dla części gości, stroje weselne i całkiem okrągła sumka wyszła. W dużej części pomogli nam rodzice reszta to nasz wkład.

U nas rodzice finansują przyjęcie.(sala, kucharka i kelnerki, jedzenie, alkohol, napoje ciasta owoce itd.) my wszystko pozostałe chociaż suknię slubna kupiła mi babcia:) z narzeczonym naszych pieniędzy przygotowaliśmy 15tysięcy, które odkładalismy od zareczyn(sierpnia)i dalej odkładamy. Fakt że dobrze zarabiamy to nam łatwiej.

Ja należę do strasznych skner szkoda by mi było tyle kast przepuścić w jedne wieczór.

miedzy 4 a 5 tysięcy na 43 osoby. slub cywilny i male wesele, wyszlo super;))

Gość fijolki
ganesh gdzie znalazłaś sale na 250 osób??

Gość kkarrusia
fijolki a gdzie poszukujesz sali?

Gość fijolki
opoolskie/dolnośląskie

Gość mysiulinnna
ja planuje w czerwcu na 10 osób tylko rodzice i świadkowie i wychodzi mi tak ok 4 tys. wydawało mi się ze jestem oszczędna a wy tu robicie na 40 osób za tyle samo? podziwiam. my mamy najdroższe obrączki 1600 zł. ale za to kupujemy dla pana młodego tylko koszule, dla mnie jakąś tanią , zwykłą sukienkę i bukiet. tylko obiad w restauracji i po weselu.

Ta sala to remiza strażacka. Rozbudowana i przystosowana do wesel. Wszelkie udogodnienia. Bez problemu mieści się w niej 300osób plus duży parkiet do tańca. Równie dobrze mogłaby się nazywać "Dom weselny pod kasztanami";-) nikt by się mnie nie czepial że wesele w remizie;-)

Gość fijolki
a ta remiza to gdzie? jakie woj chociaż

Gość mammamiapomidore
Ok. 50 tysięcy na 120 osób (Kraków). Wesele opłacają jedni i drudzy rodzice, my całą resztę łącznie z muzyką. Chcieliśmy skromny obiad lub ślub za granicą na drugim końcu świata, ale rodzinie było przykro. No więc sie bawimy w organizację wesela... nigdy, nigdy więcej. Juz wiem, dlaczego ludzie z reguły żenią się raz :o

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuupppu
A ja mam pytanie do tych co robią wesele na 200 osób i więcej. Macie takie duże rodziny? Czy zapraszacie znajomych że wam sie taka suma uzbierała? Ja mam dość dużą rodzine, narzeczony także, jego tata ma 5 rodzeństwa, a matka 6 rodzeństwa, więc tez siłą rzeczy ma od cholery kuzynów i kuzynek oraz ich dzieci, heheh :P i jak doliczymy do tego wszystkiego jeszcze naszych znajomych to wychodzi nam wesele na 90 osób (wliczając już w to nas :P ).

Gość errata ma kwiata
Pytanie e kwestii finansowania. Czy macie zamiar zwrócić rodzicom część kosztów ślubu i wesela czy to jest jakby ich prezent dla was? Zakładam, że zwrot kaski dla rodziców pochodziłby z prezentów

Wkład rodziców( z obu stron) to prezent ślubny dla nas.

Gość foczka.skoczka
35-40 tyś. wstępnie ok 70 osób, jednodniowe w Krakowie

Gość 24.07.2010
ok 40 tyś - 95 osób. I to bez szaleństw, wiec ja nie wiem jak można wesele na 100osób za 20 tys zorganizowac?! Może ktoś podpowie?! My nawet samochodu nie wynajmujemy , a i tak sie sukna uzmierala: sala 160zl *95 osób = 15 200zl alkohol ok 3 000zl ciasta 2 500zl wiązanka, dekoracje samochodu, kosciola itd ok 2 000zl moja sukienka+dodatki 4 000 zl garnitur+dostatki ok 2 000 zl foto+kamera 4 000zl Dj 1700zl zaproszenia 300zl noclegi 1 000zl kosmetyczka+fryzjer 500zl to już jest jest 36 tyś!!! a do tego jeszcze oplata w kościele i obrączki i na pewno jeszcze jakies nieplanowane wydatki sie rafią, więc wole zaokrąglić do 40 tyś i sie potem milo zaskoczyć ;) Jedyne na czym moglibyśmy zaoszczędzić, to tylko moja sukienka, bo ceny restauracji, alkoholi, fotografów wszędzie sa porównywalne. Wiec jedynie jak ktoś we wlasnym zakresie robi zdjęcia, czy znajomy zespól gra, można coś zaoszczędzić. Nas jedynie siostra zawiezie swoim samochodem ;) Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Gość 24.07.2010
ok 40 tyś - 95 osób. I to bez szaleństw, wiec ja nie wiem jak można wesele na 100osób za 20 tys zorganizowac?! Może ktoś podpowie?! My nawet samochodu nie wynajmujemy , a i tak sie sukna uzmierala: sala 160zl *95 osób = 15 200zl alkohol ok 3 000zl ciasta 2 500zl wiązanka, dekoracje samochodu, kosciola itd ok 2 000zl moja sukienka+dodatki 4 000 zl garnitur+dostatki ok 2 000 zl foto+kamera 4 000zl Dj 1700zl zaproszenia 300zl noclegi 1 000zl kosmetyczka+fryzjer 500zl to już jest jest 36 tyś!!! a do tego jeszcze oplata w kościele i obrączki i na pewno jeszcze jakies nieplanowane wydatki sie rafią, więc wole zaokrąglić do 40 tyś i sie potem milo zaskoczyć ;) Jedyne na czym moglibyśmy zaoszczędzić, to tylko moja sukienka, bo ceny restauracji, alkoholi, fotografów wszędzie sa porównywalne. Wiec jedynie jak ktoś we wlasnym zakresie robi zdjęcia, czy znajomy zespól gra, można coś zaoszczędzić. Nas jedynie siostra zawiezie swoim samochodem ;) Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Gość sporo kosztuje
kosmetyczka i fryzjer. jesli powiedziałaś, że to ślubne to policzyły odpowiednio drożej. zaraz powiesz, że tańsze rozleci się w godzinę. ja jako gość poszłam na makijaż zapłaciłam chyba 40-50 zł. i o 5 rano wyglądałam lepiej niż Młoda więc jakość kosmetyków była ok. dekoracja- dotyczy również sali? bo jeśli nie to zdzierają bardzo. podobnie jak z makijażem- powiesz że bukiet ślubny i masz "w prezencie" + 100% ceny.

Mysiulina 43 osoby-5 tys. Slupsk, mala restauracja z parkietem do tanca i miejscem na zespol. Fotograf , kamerzysta-chrzestny , zawodowy fotograf,za darmo. Samochod, czarne audi q7, auto szefa pozyczone za flaszke Sukienka, gorset i dol ladnie zdobiony ze sklepu z sukienkami balowymi, biala, 380 zl. Garnitur gabriel moon 600-promocja Buty, makijaz, fryzjer, paznokcie -200 zl. 50 zl za osobe, 1950 zl za wyzywienie plus owoce, alkohol i ciasta ok 1000 zl. Oplata za ceremonie w urzedzie 150 zl. Zespół..200 zł!! Impreza trwala do 2 w nocy, dlatego byla nizsza stawka za osobe. A udala sie rewelacyjnie Zadnych golebi, fajerwerek, sukni po 5000 tys i szpanu, ktory potem i tak w wiekszosci zostanie skomentowany i skytykowany. No i najwazniejsze, rodzice to skonczyli mnie utrzymywac dawno temu, za wszystko placilam z mezem sama;)) prawie wszystko, tort od tesciow.

Ah, zadnego hotelu bo goscie dojezdzajacy spali w naszym domu i domu tesciow. Obraczki 250 zl ,biale i zolte zloto plus brylanty ,mielismy wlasne zloto;)

na 65 osob 15 tys ze wszystkim. I nie będzie to byle jakie weselicho :) Wasze sumy są kosmiczne

Gość ooooo matko...
Wspołczuje waszym rodzicom ze az tak sie zapozyczą by "ukochana " córeczka miała wesele jak z bajki my z narzeczonym ( 22 i 24 lata )wesele organizujemy sami- moi rodzice nie zyją wiec niestety nie mam takich "dzianych" sponsorów, mój narzeczony tez nie chce brac nic od swoich rodziców, wie dobrze jak na pieniadze sie ciężko pracuje.... gosci bedzie ok 60 i wydamy na nie + - ok 14 tyś ze wszystkim tj: opłaty koscielne opłaty w urzędzie cywilnym restauracja - 140 zł na osobe sukienka uzywana z dodatkami ok 700 zł fotograf jest naszym znajomym wiec nie weznie od nas nic:) mamy rowniez znajomego wodzireja i dj , oboje wezna 600 zł dekoracja sali , bukiet itp w małej zaprzyjaznionej kwiaciarni nie rozumiem po co wydawac tyle kasy jak mozna je np zainwestowac w dom ? w podróz poslubna itp

Gość ooooo matko...
kamery nie bedziemy miec bo i tak wiemy ze nawet nie "zerkniemy" na nią :) a taka pamiatka nam nie potrzebna, wystarczą wspomnienia:) mercedesa pozyczymy od mojego wujka :) bedzie git