Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvictoria

kulawa noga :P

Polecane posty

Gość vvictoria

niedługo mam wesele i mam problem,bo nie mogę założyc butów na obcasie.Problemnie wtym że narzeczony jest niski tylko w tym że niedawno miałam opreacje kolana.Jak założe buty na niewielkim nawet obcasie strasznie boli mnie kolano.Zastanawiam sie wiec nad balerinkami?Myślę że mogąbyc bo i tak ich nie będzie widać z pod sukienki.

Jak muszą być, to niech będą. Generalnie każda noga wygląda lepiej w choć delikatnym obcasiku, ale jak nie możesz, to przeciez nie będziesz się męczyć. A może obcas w rodzaju kaczuszki (czy jak tam zwał), czyli 2cm?

Gość vvictoria
kaczuszki nie próbowałam ale jak dla mnie taki obcas jest koooooszmarny i wole byc juz na plaskim

Gość vvictoria
moze ktoras z was podesle mi ciekawe linki z butamina plaskim?

Gość vvictoria
nie macie zadnych propozycji?

Gość całkowity brak obcasu ...
Też nie jest zdrowy. Najlepszy jest 2-3 cm. Zapytaj ortopedy.

Gość vvictoria
tylko że jak u mnie jest obcas to noga boli.co tam ma byc obcas i mam przez bol usmiechac sie.

Gość to balerinki na grubym obcasie
takim 2cm beda najlepszym rozwiazaniem dla Ciebie. jakies z noskiem migdalowym. musisz poszukac w obuwniczych. jest jeszcze jedna opcja, jesli masz mala noge pszukaj wsrod... komunijnych. sadze ze rozmiar 36 powinnas znalezc a moze nawet 37. a to sa ladne biale buciki na niewielkim tycim tycim obcasiku.

Gość vvictoria
nie mammalej stopy nosze rozmiar 40 a obcas kaczuszka odpada jest kooooooszmarny!!!nie wiem kto mogl taki obcas wymyslic!jak obcas to szpilka a nie kaczuszka,kaczuszka to w stawie plywa

ale obcas 1-2cm powinnas miec. nie koniecznie kaczuszke.

Gość vvictoria
ja to wiem:) ale jestem ciekawa dlaczego powinnam?chyba ta autorka nie wie dlaczego powinnam

Gość szare futerko
do to balerinki na grubym obcasie nie rozumiem twego stwierdzenia ze powinna mieć obcas chociaż 1-2cm.Jak dziewczyna ma się męczyć to po co to....chyba ty myślisz ze jest kobieta to powinna nosić obcasy.jak się ma zgrabne nogi to i na płaskim noga ładnie wygląda a jak ktoś ma nogi jak "koły" to i nawet najlepszy obcas nie pomoże!

Gość nie ma ze powinnas
zgadzam sie z tym, a tamta panna od "musisz miec obcas, bo JA tak napisalam i juz" pewnie uwaza sie za wyrocznie w sprawach mody i stylizacji :D

Skoro nie widac pod suknia a masz chora nogę to nie ryzykuj ewentualnego bólu jesli bedziesz na obcasie.

nie odpisalam, bo wyszlam z internetu. a powinnas dlatego, ze brak obcasa jest niezdrowy a wrecz bardzo niezdrowy. dlatego napisalam,ze powinnas tyle

a w razie gdybyscie jeszcze sie czepialy, to najzdrowszy obcas dla nogi to 5cm wtedy stopa jest pod takim kątem, ze prawidłowo pada ciezar ciala. rozumiem Ty takiego nosić nie możesz dlatego zalecam ci maly 1-2cm obcas. a co do wypowiedzi ze mnie posrało itd. nie wypowiem sie nawet

Gość szare futerko
mi się wydaje że ten najzdrowszy obcas przycznia się do haluksa i skrócenia ścięgna achillesa i poźniej jak się chodzi np.na boso to ma się wrażenie że "ciało leci do tyłu",ale ty pewnie ciągle latasz na obcasach, bo to jest zdrowe.Zdrowe dla stóp są dobre wygodne buty tak żeby stopa w trakcie chodzenia mogła pracować.Jakoś mi twój pogląd na temat obcasów wydaje się błędny.

zmartwie Cie nie chodze na obcasach caly czas, a ten najdrowszy obcas to nie moj poglad, ale slowa lekarza. wiecej dyskutowac z Toba nie zamierzam.

Gość szare futerko
wiesz nie zmartwiłaś mnie tym,bo to twoje nogi i twoje zdrowie

Gość szare futerko
czy mogłabys podesłać jakiegoś linka potwierdzajacego twoje twierdzenie ze konieczny jest ten obcas?jestem ciekawa czy cos znajdziesz

Gość potwierdzam że kompletnie
płaska podeszwa jest niekorzystna - i to dla kolan wlaśnie!!! cytat z wypowiedzi ortopedki która wyciągnęła mnie z kilku naprawde przykrych kontuzji... więc akurat tej konkretnej lekarce ufam bez najmniejszych zastrzeżeń :) I właśnie ona, gdy byłam po przykrym urazie kolana, ZABRONIŁA mi chodzić w płaskich klapkach i adidasach. Miałam nosić buty na 3-4centymetrowym, stabilnym obcasie; coś jak w klasycznych męskich półbutach. Zatem wersja polecana przez dziewczyny = balerinki na niedużym, stabilnym "podwyższeniu" jest jak najbardziej sensowna i kompetentna!!! Sama na weselisku pare meisięcy temu (zwichnięta kostka...) byłam własnie w balerinkach na 3-centymetrowym, stabilnym koturniku. I nie czułam dyskomfortu czy bólu.

Gość sammer-gdzie znalazłaś
te baleriny?

Gość sammer
szczerze w googlach i nie powiem ci gdzie chciałam tylko ogołnie pokazać fason

Gość vvictoria
do potwierdzam że kompletnie może w twoim przypadku to się sprawdziło z tym obcasem ale ja nie ważne czy nałoże obcas 7 czy 5 czy 3 centymetry noga zaczyna mnie boleć jużpo 30 minutach od włożenia butów.Wczoraj postanowiłam żena spacer włoże botki na około 3cm obcasie i po 20-30min.potworny ból kuśtykając jakoś do domu doszłam ;( To mnie jakoś nie przekonuje niestety.Mój ortopeda powiedzaiał po operacji że jak dam rade chodzićna obcasach to mogę ale przez czas kiedy noga będzie się goić(2 lata) może być ciężko.

Gość sammer
biedactwo :(