Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie sie 22

Moje dziecko ma 9miesiecy i jeszcze ani jednego zabka

Polecane posty

Gość martwie sie 22

Jak myslicie powinnam sie martwic? Isc juz z dzieckiem do peditry??? Syn nie ma nawet dziasel nabrzmialych wiec nic nie zapowiada zeby mu zabki mialy za niedlugo wychodzic.

Gość patiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
moja corka po 9 mscu zaczela dopiero zabkowac kazde dziecko ma swoj czas,nie martw sie :) tylko jak zaczna to wszystkie na raz tak bylo u mnie :)

Gość martwie sie 22
mam nadzieje , ze u mnie tez tak bedzie . dZIECI KOLEZANEK MAJA JUZ PO KILKA A MOJ SYN JESZCZE BEZZEBNY.

Gość mój dostał jak miał 10mc

Nie patrz na koleżanki bo każde dziecko rozwija się w innym tempie. Jeśli chodzisz regularnie z dzieckiem do lekarza i on nie stwierdził niczego niepokojącego to nie masz co się martwić.

Znajomych synkowi pierwszy ząbek wyszedł w weku 13 miesięcy, nie ma powodu żeby iśc do pediatry bo każdy Ci powie że dziecko ma czas do 24 miesiąca życia na pierwszego ząbka , więc spokojnie jak piszę mój miał 5 miesiecy i dwoma zębami świecił a w tym czasie znajomych synek miał 12 i bezzębny uśmiech ;)

moj jak mial 11 miesiecy, teraz ma 17 miesiecy i 8 zabkow. kolezanki corka miala 13 miesiecy. czytalam artykul na temat choroby gdzie nie wyksztalcaja sie zalazki zebow, jest ona niezwykle rzadka, wypowiadal sie pediatra, ze w swoim 20 letnim stazu lekarza raz tylko sie spotkal z takim przypadkiem, i do tego bylo to dziecko narkomanow, gdzie mama w ciazy niezle sobie w zyle dawala,

Gość naprawdę nie musisz się
martwić mi kuzynka-pediatra powiedziała, że martwić się należy, jak dziecko ma ponad rok i nic się nie dzieje. mój synek miał pierwszego ząbka, jak skończył 10 miesięcy. chociaż ślinił si od kiedy miał 4 mce. A pełne uzębienie mleczne (20 zębów) miał w wieku 22 miesięcy. (dziecko ma 30-36 miesięcy na wyrżnięcie się wszystkich zębów mlecznych). pozdrawiam !!!

jak po roku dziecko nadal nie bedzie mialo zabkow to lekarz wysle dziecko na rentgen zobaczyc czy sa zalazki. efekt tego bedzie taki ze powiedza - tak - sa zalazki zebow - nie ma sie o co martwic - prosze czekac jak wyjda. szkoda dziecko naswietlac. na pozne zabkowanie nie ma lekarstwa.

szczerze przyznam że pierwszy raz słyszę żeby robiono dziecku rentgen przed 2rokiem życia (jeżeli przesłanką do niego jest tylko brak ząbków)

annnnnna --> tylko to moga zrobic, rentgen, nie wiem dokladnie kiedy robia, moze prywatnie lekarz daje skierowanie, ale chodzilo mi glownie o to ze to jedyne co robia wiec szkoda czasu na wizyty.

falsa racja szkoda czasu i dzieciaczka po lekarzach ciągać skoro jeszcze ma spoooro czasu. I jeszcze dodam że nie ma sie do czego spieszyć, mojemu właśnie idą górne jedynki i popłakiwanie przez sen, napuchnięte dziasełka, w dzień maruda, biedne te małe ząbkujące bobasy.