Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikkkaaaw

Sukienka na wesele doradźcie

Polecane posty

Gość mikkkaaaw

Witam. Chciałabym się poradzić:) Niedługo mam wesele. Jeszcze 2 miesiące, ale sukienki postanowiłam szukać już teraz, bo na ostatnią chwilę jest ciężko. Nie należę do osób szczupłych, ale też nie jestem grubasem. Jednak w sklepach ciężko mi dopasować coś na siebie zwykle rozmiary są za małe, albo brzydkie fasony. Znalazłam taką: http://moda.allegro.pl/item959941451_rozowa_sukienka_koronkowy_pas_satyna_r_l.html Różowa odpada. Jednak zainteresował mnie fason. Podoba mi się. Co sądzicie żeby zlecić krawcowej uszycie sukienki na wzór ten tylko, że w kolorze śliwki? I nie podoba mi się te koronkowe wstawki dlatego pomyślałam, że zamiast tego koronkowego paska dać jakiś jednolity czarny, albo coś innego jeszcze pomyślę. I zrezygnować całkowicie z tej koronki na dole. Jak Wam się to widzi?? http://moda.allegro.pl/item966566782_promocja_moda_sukienka_z_szerokim_pasem_34_kolory.html Znalazłam też taką. Też mi się podoba i jest kolor śliwki, który bym chciała, ale myślę, że na wesele może być niewygodna, bo nie ma ramiączek. Proszę o rady.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja bym wybrała tą 1, bardzo ładna i seksowna... bedzie się tobie wygodniej tańczyło, nie bedziesz się przejmować, że ci się obsunie (jak może zdażyć się przy tej 2) i nie będziesz jej ciągle poprawieć do góry :)

Gość mikkkaaaw
Jestem tego samego zdania. I nawet bardziej podoba mi się ta 1. Jednak z nią będzie więcej zachodu. Trzeba ją przecież uszyć. Ciekawe czy wyjdzie równie ładnie:) Macie jakieś doświadczenie w szyciu ubrań u krawcowej? Mam nadzieję, że znajdę jakaś dobrą.

Gość mikkkaaaw
a jeszcze może ktoś wypowie się co do tej koronki przy tej pierwszej sukience. Bo mi się jakoś nie podoba, a Wam? może jednak przy nim zostać.. chociaż nie jestem przekonana.

ogólnie miałam szyte dwie sukienki- byłam z nich zadowolona. jedna nawet coś w stylu tej pierwszej tylko nie z takiego świecącego materiału. musze powiedziec ze wyszła.. choc bardzo sie bałam, bo krawcowa do ktorej trafiłam nie była pierwszej młodości.

ja szyłam sobie skunię u krawcowej na studniówkę, zresztą suknię ślubną też przerabiałam i to dość znacznie.... i mam dobra wspomnienia :) Wszystko dopracowane tak jak chciałam :) Musisz się podpytać znajomych, może mają kogoś poleconego. Albo zapytaj się na forum... podaj okolicę w której mieszkasz i napewno ktoś pomoże :)

Gość jak mu nie dałaś jeszcze
poruchać, to kup tanią, bo ją porwie na tobie w noc poślubną, jak mu kutas weźmie przewagę nad rozumem.

ta koronka dodaje właśnie uroku :)

Gość Zlosc w Rozmiarach XXXl
Ty po 1 to bez bluzgow cieciu a podrugie to moja dziewczyna wiec troche szacunku smieciu.

Gość mikkkaaaw
Jestem z Radomia więc może akurat ktoś będzie coś wiedział??

Gość mikkkaaaw
A ktoś może wypowie się jeszcze na temat tej koronki?

Gość mikkkaaaw
dziękuję. Nie wiem czy jesteście z Radomia, ale może.. poszukuję krawcowej:) może ktoś ma jakąś do polecenia?