Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukash

matura :(

Polecane posty

Gość lukash

witam... mam problem w sprawie matury... a mianowicie mam temat i plan ale ciezko jest mi napisac do tego odpowiednie opracowanie... chcialbym prosic o pomoc kogos rzetelnego...

Gość elastyna25
pytanie, czy chcesz isc pozniej na studia?

Gość lukash
raczej nie... cos zaocznie zrobie i prawdopodobnie wyjade do ojca za granice...

Gość elastyna25
jesli nie, to po prostu poszukaj ogloszen - mnostwo jest ludzi, ktorzy odwala robote za ciebie za odpowiednia oplata. jesli zamierzasz pojsc na studia, to zastanow sie, jak zamierzasz napisac jakakolwiek prace zaliczeniowa, nie wspominajac juz o magisterce czy licencjacie :) po prostu wez sie do roboty :) nie odbieraj tego jako zlosliwosc, to tylko dobra rada.

Gość lukash
rozumiem... sa ogloszenia ale juz jedno mialem i nauczyciel powiedzial ze jest zle... strasznie wymagajaca jest... pieniadze w bloto a nie pracuje wiec to nie takie proste jest...

Gość malutka0001
a jaki masz temat?

Gość lukash
Człowiek jako istota bezbronna. Omów zagadnienie, analizując wybrane utwory literackie. a utowry : 1. Konopnicka M., Mendel Gdański, Warszawa 1984. 2. Prus B., Kamizelka, W: tegoż, Wybór nowel, Warszawa 1971. 3. Różewicz T., Chaskiel, W: tegoż, Nowele, Warszawa 1995. 4. Żeromski S., Rozdziobią nas kruki, wrony..., W: tegoż, Opowiadania, Warszawa 1966.

Gość malutka0001
Niby nie trudne a jednak wiem cos na ten temat pisania pracy jak jest to ciężko ale na szczeście przetrwałam poszukaj opracowań w internecie moze coś pomogą, zajdz do szkolnej biblioteki są takie opacowania bardzo pomocne z motywami maturalnymi być może i u Ciebie. Mnie wspomogły :)

Gość lukash
juz probowalem pisac... nie jestem mocny z polskiego jak np z zawodowych... sam tego nie napisze :( mam plan ktory jest dobry tylko teraz opracowac wszystko... :/

Gość malutka0001
uwierz w siebie:) a na jakim profilu jestes ?:)

Gość lukash
juz pisalem i nie wychodzi mi... nie lubie j.polskiego jako przedmiotu :( technikum mechaniczne...

Gość malutka0001
kurcze skoro Pani taka wymagająca nauczycielka taka wymagajaca niech Ci pomoze. A może niech jakas inna polonistka sprawdzi to co miales. :) Przeciez i tak egzaminuje CIę komisja z zewnatrz

Gość lukash
ale ten nauczyciel musi mnie dopuscic... nie wychodza mi takie dlugie wypowiedzi opisy jak musza byc na maturze... 15 min rozmawiac to ja z kolega moge heh... polonistka mi plan robila i jest dobry...

Gość malutka0001
aha , u mnie tak nie było nasza polonistka pomagała nam tylko w doborze lektur tzn. mowiła czy te co wybralismy są dobre,plany i bibliografie, sama pracę napisałam i sprawdziła mi ją inna p.polonistka, gdyż nasza nie mogła tego zrobić.

Gość anoooooo..
skoro tak banalnej rzeczy nie jestes w stanie zrobic to znaczy ze nie powinienes podchodzic do matury bo to juz dla ciebie za wysoki poziom

Gość lukash
ja niestety nie mam tak latwo... nie zloze tak duzej wypowiedzi... lektory dobralem z inna polonistka i gotowy plan zanioslem swojej nauczycielce... teraz te opracowanie napisac :(

Gość malutka0001
To ta "inna " polonistka nie może CI pomóc, razem to napisac??

Gość lukash
ma i tak duzo na glowie... dziwna jest troche ledwo co z planem mi sie udalo...

Gość lukash
czy otrzymam jakas pomoc ?? moze ktos chcialby sprobowac swoich sil i napisac ?? bede bardzo wdzieczny :)