Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bizzare

Ile na prezent na slub?

Polecane posty

Gość Bizzare

Hej. Moja przyjaciólka zaprosila mnie i mojego chlopaka na wesele i nie wiem, ile teraz wypada wydac na prezent. Mieszkam w Anglii, ale studiuje i nie zarabiam. Mój chlopak zarabia niezle, ale to ja jestem jej przyjaciólka a nie on. I tak juz sama nie wiem ile powinnam przeznaczyc na prezent. Mam troche kasy ze stypendium, które dostalam, poza tym mój facet mi dolozy, ale nie chcialabym go za bardzo obciazac. Jak myslicie, ile zlotych, ewentualnie funtów powinnam na ten prezent przeznaczyc? A mam zamiar kupic cos do domu typu lampe jakas ladna albo cos.

Gość pssssss
za pare 400-500 zl, zalezy w jakim regionie, w miastach srednio za talerzyk placi sie 200 zl, czyli para powinna dac 400 zl

Gość Bizzare
Czyli od 70 do 90 funtów mniej wiecej. No to nie tak najgorzej.

Gość a nie maja oni czasem
a nie zrobili listy prezentów?

Gość Bizzare
Wesele jest poza miastem, w przerobinym dworku, w którym nocleg w hotelu kosztuje 120 od pary i para mloda placi za nasz nocleg tam.

Gość Bizzare
No chyba nie. Ja jej napisalam, zeby poprzegladala angielskie stronki i mi powiedziala, co chce. Wyslalam jej kilka linków. A ona napisala, ze podobaja jej sie lampy, ale niezrecznie by bylo wybrac jedna lampe z okreslona cena, wiec chyba, z tego co rozumiem wysle mi kilka linków z rzeczamik w roznych cenach i ja bede mogla sobie wybrac, co chce kupic. Tak to mnie wiecej ma wygladac.

Gość Bizzare
DObra, chyba w takim razie okolo 100 funtów wydam.

Gość nocleg , wesele ,
a ta 100 funtów da ! nic jej się nie zwróci

Gość Izusia87
No jak nic! pRzeciez 100 funtów to ponad 400 zl. Wszycy mówia, ze tyle sie daje.

Gość Izusia87
POza tym bede musiala oczywiscie wydac kase na biety lotnicze itp. Mysle ze 100, 120 to przyzwoicie