Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość val1990

Jak oswoic, wychowac 10miesiecznego psa?

Polecane posty

Gość val1990

Otóż mam problem z psem, jest to 10 miesieczny wilczur pomieszany z owczarkiem niemieckim. Jest to pies mojej babci, z którą mieszkam ale chcę poświęcać mu czas a także mu pomóc. Zauważyłam, że troche boi sie człowieka, nie da sie złapac na spacerze i ucieka. Od małego był wiązany i zamykany gdzies w kojcu. Miał zbyt mało ruchu i zabawy. Pewne czynniki nie pozwoliły wczesniej mi sie tym zajac ale teraz kiedy juz jestem w stanie chce wziac sie do roboty. Pies w ogole nie reaguje jak się go woła:( Nie umie się bawić... tylko biega za drugim psem albo samopas. Nie wiem jak do niego dotrzeć, czasem zamkne sie z nim w kojcu i go głaskam... daje mu smakołyki. Co zrobić zeby go trohe wychowac i zeby to mnie zaczał uwazac za własciciela?

Gość val1990
halo?

Gość twoja babcia to jakas sadystka
jak przetrzymywała biednego psa w kojcu :(

Gość val1990
tyle to ja wiem. niestety nie wiem jak sie za to zabrac.

Gość val1990
up

Gość Szczurzecy
zapytaj na forum www.dogomania.pl

Gość ka'eojq'poejq
na pewno powoli i ze spokojem. nic na sile. pozwol zeby psiak Cie poznal i przyzwyczail sie do Ciebie. ucieka bo sie pewnie boi ze zostanie zamkniety. jak jestescie na spacerze to przywoluj go - jak w koncu podejdzie daj smakolyk i pozwól biegać dalej. Ja mam 3 mis. i też go uczę wszystkiego. :)

Gość musisz zacząc
Musisz zacząc go oswajać od początku , czyli wołac go trzymać w ręce jakis smakołyk a jak przyjdzie to mu go dać i pozwolić dalej mu biegać. To potrwa , ale uda się z czasem. Psy kojarzą fakty bardzo szybko. Na początku prowadz go na smyczy , żeby wiedział z kim idzie. Często siadaj na podłodze i staraj sie go zainteresować jakąz zabawką . Jeśli bedziesz siedzieć na podłodze to pies szybciej się do ciebie przyzwyczai - bo będziesz bardziej na jego "poziomie". Cierpliwość i miłość to gwarancja sukcesu.