Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedna pupa odparzona

linomag-jak szybko zejdzie odparzenie?

Polecane posty

Gość biedna pupa odparzona

Gość cvbnmzzz
zależy od stopnia odparzenia. Jak lekkie to w ciągu 1-2 dni. Jeśli pupa mocno odparzona to nawet do 5 dni ! Linomag jest świetny na takie odparzenia !

najlepiej do kąpieli dodać trochę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie i w tym "wymoczyć" pupę. Szybko zejdzie.

Gość mama synka 19 miesięcy
Nie dla każdego dziecka jest dobry czy raczej skuteczny Linomag. Mojemu synkowi nie pomógł wcale. Jedynie Bepanthen jest w stanie wyleczyć odparzenie u mojego dziecka.

jak mój syn sobie odparzył porządnie pupę-niestety przez bezmyślność babci chodził pół dnia z kupą w pieluszce to nic nie pomagało. Używałam sudocremu, linomagu itd i nic:-( Kupiłam w aptece taką brązową brudzącą maść (uwaga nie dopiera się!) chyba termentiol (nie wiem czy dobrze piszę) posmarowałam kilka razy cieniutką warstwę i śladu nie było. Tylko tego nie można stosować długo u dzieci, chyba max 7 dni. Ale jest super i kosztuje grosze:-)

Gość guomi
ja na odparzenia polecam puder w płynie Tanno hermal, bardzo szybko skóra wraca do "normalności"

Gość stosowałam wszystko
Linomag, Tanno Hermal, Bepanthen, a córka nadal miała pupę, jakby skórę ktoś z niej zdarł. Zmieniliśmy pieluszki z Pampersa na Huggisy, i zaczęliśmy sypać na pupę przy każdym przewinięciu mąkę ziemniaczaną. Znikało prawie na oczach. Pieluszka- indywidualna rzecz, ale mąka sprawdza się zawsze :)

Gość mama syneczka
mi mąka nie pomogła więc nie zawsze się sprawdza, siostry córce też nie. my mieliśmy okropny problem z odparzeniem, nic nie pomagało. koleżanka poleciła mi tormentiol albo linomag, tormentiol nie pomógł, a w aptece pani mi poleciła maść o nazwie linoderm plus na bazie linomagu, posmarowałam wieczorem a rano nie było już prawie odparzenia. wieczorem i kilka razy w nocy posmarowałam i byłam szczęśliwa że tak pomogło. ale każda pupa jest inna i tym co jedno pomoże nie musi pomóc drugim. poprostu trzeba próbować ze wszystkim. napewno wkońcu coś pomoże. pozdrawiam

Ja moje pociechy były małe, zwłaszcza syn starszy często się odparzał w pierszych dniach życia to nic tak nie pomagał jak tormentiol i kąpiel w Kalii takie tabletki rozpuszczane w wodzie do kąpieli :) sudocrem strasznie wysuszał ranę na pupie a linomag znów ślimaczył :) często też zależy od skóry dziecka bo niektórym maluszkom tylko sufocrem pomaga a innym co innego :) ale tormentiol poleciła mi znajoma położna i moja babcia ,która pracuje w szpitalu ,więc mogę szczerze polecić :)

Gość tez uwazam ze ona
ja poecam pentacream . Jka moj sy sie odparzal to po wyprobowaniu wsyztskiego o czym wczesnije pisalyscie tylko ta masc pomogla. Jest tania i rewelacyjna. AHA I PRZY ODPARZENIU POIWNNAS CZESTO ZMIENIAC PIELUSZKE I podmywac dziecko , wtedy odparzenie szybko minie.

no właśnie każda pupa jest inna:-) Mi np. linoderm plus nie pomógł, a mąka ziemniaczana jeszcze bardziej zaszkodziła:-(

Gość Tormentiol
W mojej potrójnej karierze macierzyńskiej tylko on się sprawdzał na odparzona pupę. Polecam. Do kupenia w aptece bez recepty.