Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

noothingg

Schizofrenia ?

Polecane posty

Witam. Mam 18 lat i od pewnego czasu mam pewien problem . Otóż na początku byłam przekonana, że to zwykłe sny. Ale teraz zaczęło się robić dziwnie. Mam wrażenie, że budząc się w nocy jakaś zjawa dusi mnie. W tej chwili nie mogę się odezwać ani oddychać. Wiem, że to bardzo dziwne i zaczynam martwić się, że to nie są zwykłe sny tylko omamy, halucynacje, ponieważ nie mam wrażenia "budzenia się z takiego snu" tylko po prostu nagle wszystko znika a ja jestem przerażona. Do tego często jestem pewna, że np mama kazała mi iść do sklepu lub że z kimś rozmawiałam na jakiś temat a tak naprawdę nic takiego się nie wydarzyło. Dlatego też mam pytanie czy to mogą być objawy schizofrenii ? Czy jest to w skutek stresu lub jakiegoś innego czynnika. Nie chcę iść narazie do psychiatry ponieważ w moim mieście i z moją sytuacją finansową trudno jest o konsultacje z takim lekarzem. Jeśli będę pewna lub chociaż będę przekonana, że powinnam wtedy zrobię wszystko co w mojej mocy. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

Gość taa niedobra pupa
Był tu niedawno prawie identyczny post - i ludzie pisali o jakimś paraliżu sennym/porażeniu sennym. Sprawdź sobie w wikipedii czy to to.

Gość przstan gadac sam
to tylko mara nocna - poszukaj w google

Tak czytałam o tym właśnie przed chwila ponieważ ktoś napisał "paraliż senny". I dokładnie takie same odczucia mnie męczą jak są opisane w paraliżu przysennym. Halucynacje przygniecienie klatki piersiowej uczucie spadania. Cieszę się, że to nic poważnego .