Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajniebladz

IBUPROM ,a tabletki atny!

Polecane posty

Gość Pytajniebladz

Hej mam pytanie,podczas brania tabletek anty moge wziac ibuprom na bol glowy?

Gość asdfvrgbty
tak choc lepiej dla wlasnego zoladka i watroby wez paracetamol jest bezpieczniejszy dla organizmu ;)

Gość jdjsllojnbhhh
NIE ibuprofen obniża skutecznośc tabletek anty

Gość Pytajniebladz
Mi chodzi o IBUPROM... a nie ibuprofen... wie ktos?

Gość Pytajniebladz
Pomoze mi ktos?

Gość muwisztakajanieichujcidotego
jasne ze możesz;) tylko głownie tabletek ziołowych i deprimu itp nie można

Gość ibuprom to jest ibuprofen
tak samo jak apap jest panadolem i paracetamolem :P i zadne z nich nie obniza skutecznosci tabsow

Gość www.sexylabia.com
choc lepiej dla wlasnego zoladka i watroby wez paracetamol jest bezpieczniejszy dla organizmu ło matko, co za bluźnierstwo :O ibuprofen jest zdecydowanie bezpieczniejszy dla wątroby niż toksyczny paracetamol a ibuprofen występuje pod nazwami handlowymi ibuprom, nurofen, ibum, ibalgin, to wszystko jedno i to samo

Gość Pytajniebladz
czyli spokojnie moge? :)

Gość a jednak to z nia jest
ibuprofen jest zdecydowanie bezpieczniejszy dla wątroby niż toksyczny paracetamol] chyba cie pogielo :O w samej ulotce ibuprofenu pisze ze skutkiem ubocznym moze byc bol brzucha ( z tych lekkich) , brac tabl;etke na bol brzucha by skutkiem ubocznym byl ...bol brzucha :O kazdy lekazr i farmacuta ci powie, ze ibuprofen jest bardziej szkodliwy dla zoladka :O

Gość www.sexylabia.com
ale ja piszę o wątrobie a nie o żołądku :O dla wątroby paracetamol jest mega toksyczny, ibuprofen zdecydowanie mniej

Gość www.sexylabia.com
autorka mówi o bólu głowy, to po pierwsze, a po drugie gdy ma się okres, to raczej nie żołądek boli a podbrzusze, a na ten ból ibuprom jest skuteczny

Gość jdjsllojnbhhh
bierz sobie co chcesz, rób jak uważasz studiuję farmację i WIEM, że ibuprofen OBNIŻA skuteczność anty

Gość jdjsllojnbhhh
hmmm tak naprawdę nikt Ci na to pytanie nie odpowie ale u nas sie mówi, że nie dłużej niż 5 dni:) wszystko zależy od kondycji organizmu i zależy czy bierzesz z powodu stanu zapalnego czy przeciwbólowo

Gość jdjsllojnbhhh
poza tym dziewczyny tak dużo jest wpadek przy tabletkach anty bo kobiety NIE CZYTAJĄ ulotek jesli chodzi o ibuprofen- to niestety na ulotce nie ma tej informacji, trzeba przekopać trochę literatury żeby sie o tym dowiedzieć

Gość www.sexylabia.com
kurdę, bo w zeszłym tygodniu byłam przeziębiona i na mnie niestety przepisany naproksen i acc 600 tak zadziałał, że się rozwinęła choroba i nawet zatoki mi zajęło więc się sama po 3 dniach zaczęłam leczyć ascoruticalem forte, solą emską i ibupromem właśnie. ledwo skończyłam go brać to ze dwa dni później zaczął mnie ząb nawalać i potem musiałam go usunąć, a niestety nefopam przepisany mi jako przeciwbólowy przez stomatologa (to ósemka była, źle mi rosła) nie działał (na mnie słabo przeciwbólowe działają, ketonal tramal w ogóle nie działają, nefopam tez nie). i teraz jestem po tej ekstrakcji zęba, w czwartek wieczorem wziełam 4 tabl. (wcześniej po dwie maks) pt chyba z 6 (łącznie w ciągu dnia) sob już 2 czy 3, dzisiaj dalej boli jak cholera ale właśnie mam obawy czy brać, bo dość długo już biorę :(

Gość www.sexylabia.com
nie w zeszłym tygodniu, co ja piszę... dwa tygodnie już prawie jadę na ibupromie :O

Gość Pytajniebladz
No to wyszlo tak,ze nie wiem bo kazdy ma swoje zdanie :P Wiec poumieram na bol glowy.

Gość www.sexylabia.com
nie ty jedyna, ja też umieram na ból, najgorsze że niby mam do pracy jutro iść :O mowy nie ma, pójdę do dentysty, zeby mi L4 przedłużył

jdjsllojnbhhh wpadki są nie dla tego że ni czytają a dla tego że im się nie podoba to co jest tam napisane :D i w związku z tym bagatelizuje się.... Zresztą ta sama zasada działa przy psychotropach i xanax się stosuje jako nasenny doraźny środek Samo leczenie i myślenie życzeniowe się tu kłania. A w którejś ulotce czytałem że samo przeziębienie może obniżyć skuteczność no i oczywiście wszystkie leki "na przeziębienie" Zresztą pisali tam coś o konsultowaniu z lekarzem zażywanych leków ale pewnie bredzili ;) Niestety lekarze też wykazują się kozacką fantazją i kompletnym brakiem wiedzy o interakcjach leków.

Gość www.sexylabia.com
i lekarze lekceważą fakt, iż kobieta pali papierosy, albo mojej koleżance, która ma spore problemy z krążeniem (i pali też) przepisywali tabsy anty. niestety, taki ten świat powalony.

do puki kilku lekarzy nie wyląduje w pierdlu a ich rodziny do 10 pokolenia nie będą płacić odszkodowań to nic się nie zmieni....

Gość jdjsllojnbhhh
www.sexylabia.com branie ibuprofenu przez dłuższy czas (jednorazowo), jesli nie masz pecha to niczym poważnym nie grozi jesli moge poradzić, pij dużo wody niegazowanej, żeby wspomóc nerki w wydalaniu

Gość jdjsllojnbhhh
a co do autorki to branie ibuprofenu radzą ci osoby które pewnie brały i nie zaszły w książce z której się uczyłam do egzaminu z farmakologii jak byk jest napisane, że obniża skuteczność, więc po co ryzykować lepiej wziąć w tym przypadku bezpieczniejszy paracetamol