Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablablablablabalbalbalbalbal

wkurzają mnie na allegro zawyżane koszty przesyłki

Polecane posty

Gość seksowna lalka22
bllllllllllllllllleeeeeeeeeeeee......................

Ale to wcale nie jest cena zawyżona, dolicz kopertę i tak wyjdzie. Przesyłki za pobraniem też są drogie.

Gość uuuulalala
bez sensu kupowac spodnie ebz przymierzania

ale mówię ogólnie. no słuchaj, ja wiem, ile kosztują przesyłki. jak np wysyłasz stanik w kopercie, to nikt mi nie wmówi, ze koszt jest czy 8 zł :O

oczywiście miałam na myśli stanik z miękkimi miseczkami. ale to jest tylko przykład, takich przykładów można mierzyć wiele. lub też ostatnio kupiłam parę spinek i gumki, dostałam to w kopercie. więcej niż 3 zł nie mogła przesyłka kosztować (a nawet niewiele ponad 2) a jednak cena przesyłki była około 8 zł z tego co pamiętam. to jest przeginanie.

koszt jest 8 zl :O:O ! list polecony priorytet kosztuje przy wadze stanika - 5,70 koperta do stanika, babelkowa, ochronna - 1,10-1,40 (zalezy od wielkosci). masz ok 7,10zl. tez bym wpisala 8zl, a nie 7. przesylka pobraniowa kosztuje przy tej wadze 11, + koperta oczywiscie.

uuuuuuuuulalala ja znam tę firmę, miałam ich ciuchy, wiem, jaką mają rozmiarówkę. w takiej sytuacji nie ma problemu kupić przez net, chyyba, nie?

rudzielec, nieprawda :O na kopercie były znaczki za zdecydowanie mniej niz 5 zł, a to była zwykła koperta, która kosztuje parę groszy :O(

Gość ewew
Te spodnie sa niby m ? Jestem facetem, waze 96 kg i mam 82 w pasie, jakas dziwna numeracja chyba ze sie nie znam.

rudzielec, ale bardzo często koszt przesyłki jest zawyżany

tak, m są.

Może i niektórzy zawyżają koszty przesyłki, ale nie jest to nagminne. Trochę kupuję na allegro i szczerze mówiąc raczej mi się to nie zdarzyło.

a mnie niestety tak. ja nie mówię, np ciuchy ważą (znaczy jak to jest jedna mała pierdółka, czyli cienki staniczek, to waga jest malutka), ale czasami przesyła się bzudre, parę spinek i gumkę do włosów, to nie waży więcej niż normalny list, a nawet jeśli to parę groszy się dopłaca, gdyby jeszcze koperta bąbelkowa była. wkurza mnie to po prostu. niech dadzą wyższą cenę za towar, jak chcą sobie podbić :O

Gość Anq26
pewnie, że wiara zawyża ceny...ostatnio chciałam kupić bluzeczkę, cienką, na ramiączkach...koszt wysyłki 11zł....a poleconym by poszła za 6zł...u mnie koperta bąbelkowa A4 kosztuje 60gr

Gość zzzzzzzzzzzzzzqrfa
Gdzie masz zawyżone koszty przesyłki? Jest wyraźnie napisane "PACZKA" Zajrzyj do cennika Poczty Polskiej. Tyle kosztują paczki.

Gość hgggh
Wiadomo, że jak opuści cenę spodni, to chce sobie "dorobić" na przesyłce...prawie wszyscy tak robią i nie tylko ma allegro...

Gość prawda prawda
kupowałam też często na allegro , ale teraz wolę iść do sklepu i kupić cenowo na to samo wyjdzie , jeśli policzyć towar i koszty przesyłki , które niejednokrotnie są sztucznie zawyżone np. bluzeczka na ramiączkach zwykła letnia bez aplikacji - wysyłak listem ekonomicznum -10 zł a poleconym - 16 zł ....

Gość sciema
czy wy nie rozumiecie ze ta osoba specjalnie zadaje takie pytanie na forum zeby zareklamowac spodnie mysli ze ktos je kupi i to nie pierwszy raz juz ta osoba to robi a co do spodni to okropne

Gość ja chcialam sobie kupic
woreczki strunowe. koszt 1zl za 100 szt. wielkosc woreczkow 5 na 7 cm chyba. malutkie w kazdym razie. koszt przesylki 12 zl, za pobraniem 16 lub 18zl. :)