Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ospowa mama

OSPA!!!

Polecane posty

Gość ospowa mama

Moj synek 3 letni ma ospe.... i pani doktor kazala go kąpać. Natomiast starszy syn jak przechodził ospe - bylismy u innego lekarza - zabronili mi go kąpać. Kazali wapno dawać i inne syropy. Dlaczego kazdy lekarz mówi i zaleca co innego?? Jakie macie doświadczenia z ospą?

Gość nanananna
nie wolno kąpac strupki muszą sie wysuszyc

Gość ospowa mama
Kazała mi go kąpać w nadmanganianie potasu, podobno to zasusza srupki, ale zaleciła codzienna kąpiel.

obecnie odchodzi sie od zakazu kapania i to juz od dosyc dawna, z tym ze lepiej zrobic dziecku prysznic i przy osuszaniu ciala nie trzec recznikiem, albo szybka kapiel w nadmanganianie potasu - dziala odkazajaco i sciagajaca, pod warunkiem ze dziecko nie bedzie sie moczyc w wodzie za dlugo zeby nie rozmiekczyc strupkow; a samo umycie ciala w czasie ospy przynosi dziecku ulge bo zmniejsza swiad; moja corka przechodzila ospe w lecie w najwieksze upaly, prysznic miala codziennie, nie ma ani jednej blizny

Gość mamamaaaaaaaaaaaaaaa
dziewczyny ja zaszczepilam swoje varilrix'em i dziala!!!!!! cora miala tylko 5 krostek na lydce,3 dni i po sprawie

Gość kapac
moja cora miala ospe w lipcu zeszlego roku, i kapalam ja codziennie w nadmangananie potasu, maluda miala kilka kropek i nie zostaly blizny, natomiast jak ja zlapalam ospe po niej wygladalam jak tredowaty trol i rowniez lekarz zalecil kapiele, wiec kapac tylko proponuje wycierac recznikami papierowymi nie trac tylko osuszajac cialo.

Gość ospowa mama
dzieki, dzis wykąpie małego :)

Gość czarodziejka z planety xxz
Kapac- haha rozwalilas mnie tym tekstem "wygladalam jak tredowaty trol" hehehe dobre :)

Gość dfghjkllllllllllllllllllllll
Nam pediatra nie kazała kąpać ale mieliśmy dziecko przemywac mokrą gąbeczką. Nie kąpie sie z tego względu, żeby pęcherzyki szybciej zasychały i robiły sie strupki

Gość RACZEJ nie:(:(
U mnie w domu właśnie sączyła się ospa! Mi lekarka powiedziała żeby nie kąpać i nie rozmacza tego. Obie córki miały po kilka kropek ( mniejsza mało co) dzięki Heviranowi. Tydzień i po ospie

Myślę, że mycie nie zaszkodzi, jeśli zastosujecie wskazania lekarza. Przecież kilka dni niemycia nie jest higieniczne i może wywołać inne choroby. Poza tym co to za komfort dla dziecka. Lepiej szybko umyć żeby strupki nie namokły, nie trzeć i po sprawie.

Gość upsikowa
hehe ospa - moje jeszcze nie mialy, brrrrr