Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

efka konefka marchefka

Imię dla córeczki BRONIA

Polecane posty

Od kiedy żołnierz może używać broni? Odkąd Bronia skończy 16 lat :P Sorry, tak mi się kojarzy... a poza tym nie podoba mi się ani odrobinę.

Gość agrafka100
I mają racje ,że Cie krytykuja.Nie znaczy ze tobie sie podoba to bedzie sie podobac twojemu dziecku.Zastanów sie jeszcze raz nad tym imieniem

Gość całe wasze pokolenie było
nie ma imienia Bronia. Jest Bronisława. Moja prababcia tak miała na imię. Strasznie stare, ale co się komu podoba :)

Nie podoba mi się, bo mi się kojarzy ze starą, zrzędliwą, wiejską, głupią babą. Ale przecież to Twoja sprawa jak dasz dziecku na imię. Weź pod uwagę okrucieństwo dzieci.

no oczywiscie, Bronia to skrót, miałam na mysli pełne imię - Bronisława. zawsze bardzo podobały mi się stare imiona, mój mąż tak jakoś to przyjmuje chociaż nie jest zachwycony. Jak byłby chłopiec to miałam pomysł - Bożydar

Gość o tak super imie
a jak córka bedzie gruba to można na nią wołać Bronisława Buła Wspaniała :classic_cool:

Gość agrafka100
I wiec ze w szkole lub na podworku nikt nie bedzie na nioł wołał milszym zdrobnieniem Bronia!Tylko Bronka lub nawet gorzej Brona

Gość zyczliwy
bronka do bronki i w pole na orke.tak dzieciaki najpawdopodobniej bede wolac jak bede chcialy jej na zlosc robic

daj tak dziecku na imię a idę o zakład że dzień po ukończeniu 18 lat poleci do urzędu zmienić. A Bożydar to jakiś koszmar. Przecież dziecko będzie kiedyś dorosłe, pomyśl, do małej możesz jeszcz mówić, bronia, broneczka i takie tam, a jak urośnie? KOSZMARNE IMIĘ pytasz o opinię to masz

Gość agrafka100
Imie nie ma sie podobac tylko Tobie!!!!!!!!!!

Gość wladysllava
Tak, jasne - stasio, jasio, franio w porządku, bo to piekne, stare, szlachetne imiona - ale tylko dlatego, ze te akurat są modne. Kazimierz, bronisław, władysław, wiesław - to juz nie, fuuuuuuuuuuu Dla mnie Bronia jest tak samo ładne jak Jan albo Stanisława. Głupie bździagwy, co lecą za moda z wywieszonym jęzorem. Inna sprawa, ze ten temat to podpucha

Rodzina może mieć własne zdanie w sprawie imienia i może im się ono nie podobać. Ale decyzja należy do Ciebie a nie do nich

pomyśl o jej przyszłym życiu uczuciowym - ktory facet chciałby mieć dziewczynę Bronkę??????;) no chyba że jakis Wiesław

Gość wladysllava
tylko idioci wyśmiewają się z czyichś imion - a dzieci, które to robią, to dzieci idiotów i przyszli idioci Znam goscia, co sie nazywa Wiesiek, znam Ziemowita, znam Kazimierę - wszystko osoby z przedziału 25-35 lat. Nie przypominam sobie, zeby ktoś normalny kiedykolwiek komentował ich imiona. Tylko jakieś tumany z głupimi rodzicami, którzy nie potrafili ich nauczyc, że imię to jest imię, służy do identyfikowania, a nie do oceniania - ładne czy brzydkie

Gość gosc
Dnia 22.03.2010 o 06:29, efka konefka marchefka napisał:

no oczywiscie, Bronia to skrót, miałam na mysli pełne imię - Bronisława. zawsze bardzo podobały mi się stare imiona, mój mąż tak jakoś to przyjmuje chociaż nie jest zachwycony. Jak byłby chłopiec to miałam pomysł - Bożydar

Sliczne imie, wyjatkowe.  Ciekawe jak ostatecznie autorka nazwala coreczke

Gość efka
47 minut temu, Gość gosc napisał:

Sliczne imie, wyjatkowe.  Ciekawe jak ostatecznie autorka nazwala coreczke

Dżesika

Gość Gość

Moja córka też ma na imię Broneczka i każdy się zachwyca tym imieniem. 😊 

Gość egzegeta

Najpierw przeczytaj w necie życiorys tej świętej, której imię chcesz dać dziecku.