Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QWERF

Ciemne okulary na co dzień.

Polecane posty

Gość QWERF

Jak może być odbierany facet, który chodzi w ciemnych okularach na co dzień, niezależnie od pory dnia i pogody?

Gość 1003
albo jakiś dziwok albo ma chore oczy

Jak typ spod ciemnej gwiazdy.Podejrzany.

Gość do kibla
nooo mi się to wydaje śmieszne i cwaniakowate. Kiedy jest słońce proszę bardzo,ale niezależnie od pogody? Co ty w Matrixa chcesz się bawić?

Kolega z pewnością zapytuje o lecznicze okulary chroniące oczy.W takim wypadku rzeczą normalną wg mnie jest noszenie takich.

Gość 1009
albo ma chore oczy (przerost siatkówki , światło razi i oczy bolą)........albo bardzo chce mieć chore oczy a może chce być interesujący w oczach dziewczyn.......zauważ..........ciebie zainteresowało i zadajesz pytania...inne tez pewnie zainteresują się

Gość moj mnie zostawil
leoś zawodowiec

Gość do kibla
lecznicze okulary chroniące oczy Nie napisał,że chodzi o takie,a myślę,że gdyby właśnie je miał namyśli to wspomniał by o tym...

Gość QWERF
Nie, chodzi mi o normalne, przyciemniane okulary. Mam pewną ideologię do tego, ale jestem ciekawy co inni ludzie sądzą. Ale przypuszczam, że mieliby za lansera czy innego modnisia.

Gość do kibla
no też tak myślę. A można spytać jaką ideologię?

kiedyś nosiłam cały rok.bo lubiłam a potempomagały mi sie wyleczyć z fobii społecznej.

Gość QWERF
kciukiem - napisałeś coś o czym ja myślę... Pomogły Ci?

Gość QWERF
Przepraszam - napisałaś :)

Gość wladysllava
Ja bym sobie pomyslala, ze albo ma zapalenie spojówek, albo jest zakompleksionym fircykiem, który gra cwaniaczka, a w rzeczywistości boi się im spojrzec w oczy

no do mnie też ktoś czasem matrix wołał. ale co tam. i nigdy nie mowiłam dlaczego je nosze cały rok.

Gość QWERF
Napisz coś proszę o sobie jeśli możesz :) Mam lekki problem ze sobą, chyba jakąś manię, fobię. Obecność ludzi sprawia, że nie czuję się dobrze. Mam wrażenie, że ludzie mnie obserwują, każdy mój ruch. Nie potrafię być wśród nich swobodny, trudno nabrać mi pewności. Bywa, że czuję się jak śmieć. Chciałbym jakoś się ukryć, żeby nikt mnie nie widział.

Gość na serio to pomaga
?? Mnie by tak bardzo nie zdziwily, byleby jakies ładne byly

Gość QWERF
Poza tym jestem fanem Zbyszka Cybulskiego :P

Gość do kciukiem
link jest uszkodzony

ale co mam napisać? jeśli masz fobie, to je noś. ja najbardziej ,,bałam'' sie patrzenia mi w oczy-dlatego okulary pomagały. poza tym mofłam patrzec na wszystko i wszystkich a nikt o tym nie wiedział, bo okulary mam wyjatkowo ciemne.;) co najważniejsze-bardzo skutecznie pomogły.

Gość QWERF
Myślę, że mogą pomóc. Wtedy nikt nie może zobaczyć Twoich oczu, więc jest się jakby ukrytym. Nikt nie wie, w którą stronę patrzysz. Masz przewagę, bo ty widzisz ich, oni ciebie nie. Ale z kolei chodzenie w okularach na co dzień też wymaga odwagi, a jak komuś bardzo brakuje pewności siebie to może to też być problem...

Gość QWERF
Widzę, że to samo myślimy ;) Nie wiem czy mam fobię, bo to moja ocena, więc nigdy nie mogę być pewny. Ale na pewno mam coś, bo jestem strasznie zakompleksiony przez co wydaje mi się, że każdy mnie obserwuje i ocenia.

też mi brakowało, ale zaczeła sie wiosna, to kazdy nosił wiec i ty mozęsz bez wstydu.i tak całą wiosnę, lato nawet jak dobrze pojdzie to wiekszosc jesieni, zanim zima dojdzie to tak ci w nawyk wejda te okulary, jakbys naprawde mial wade wzroku.

Gość QWERF
W sumie to nie myślałem o okularach jako o lekarstwie na fobię... Po prostu chciałem się jakoś odciąć, czuć niezależnie, inaczej.

to na pewno będziesz się tak czuł. ja wiedziałam, że mam fobię i nie dosc, że mnie uleczyły, to jeszcze 2 lata je nosiłam bo sie czułam właśnie taka odcięta. do dzis nosze je tak własnie od marca do poznego listopada

Gość QWERF
Do tej pory nosiłem tylko w lato, słońce było konieczne, bo jak? Inaczej przecież nie wypada :P Takie głupie ograniczenia społeczne... Myślałem o odcięciu się, zamanifestowaniu tego i chyba podświadomie przez to jakoś ulżyć swoim lękom. No ale w nocy już trochę głupio w okularach chodzić ;)

Gość Bella w sukience
okulary maskują, ukrywają. Nie tylko oczy, emocje. Ludzie ukrywają się za okularami. Chcą byc niewidoczni, nierozpoznawalni. Okulary zmieniają twarz..więc są tez walorem na plus.;)

Gość Bella w sukience
i mozna sobie obesrwowac swiat, ludzi, z ukrycia:)

Gość QWERF
Tylko najpierw trzeba się przyzwyczaić do noszenia :)