Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grawitacja

Zostawić wszystko i wyjechać do niego?

Polecane posty

Nie wiem co robić. Mój narzeczony znalazł prace we Wrocławiu i przeprowadził się tam. Umówiliśmy się, że ja do niego dojadę, ale sama nie wiem. Boje się. Nie wiem czy znajdę prace, tu mam dobrą posadę, nawet dobrze płatną... A tam nikogo bliskiego, oprócz niego oczywiście... Póki co widujemy się na weekendy, bo to odległość 80 km. Co byscie zrobili na moim miejscu?

Gość Bella w sukience
Nikt bliski? a On?

Gość nadaje
80 km?????????? to tyle co nic

Gość ale o co chodzi bo ja nic nie
80km to przecież nie dużo 1godzina samochodem

Gość upupupupupu
Ja w życiu nie rzuciłabym wszystkiego dla faceta, ale rób jak uważasz ;)

Gość Bella w sukience
z doświadczenia wiem, że obcy ludzie zawodzą. Nie są rodziną. Więc..jechac bo koleżanka, znajoma itp? No a jak masz tam prawie rodzinę, jego, to co innego:)

Gość nelliss
oj oj lepiej sie zastanów ..ja tak zrobiłam dla miłosci ,zostawiłam wszystko ,prace ,mieszkanie i przyjechalam tam gdzie on ,=500 km nas dzieliło=rozmawialismy o tym długo przed ...i odbiło mi sie to wielka czkawka teraz mieszkam sama nie mam pracy ,ani jego wiec zastanów sie czy warto rezygnowac ze swojego zycia i jechc w wielka niwiadoma

własnie sie zastanawiam, ehh.. ide sie przewietrzyć ;) do urzędu miasta, sprawy słuzbowe, ale może mi ciepły powiew wiatru dobrze na to myslenie zrobi. Z drugiej strony on ma wracać do mniejszego miasta? to mniejsza szansa dla przyszłych dzieci, mniejesze mozliwości rozwoju... są za i sa przeciw.

Gość Bella w sukience
problem zacznie się wtedy kiedy On cię zawiedzie.

Lepiej nie:P.Recesja teraz rośnie i będzie dalej rosła:P.Napisz kiedy się urodziliście to stwierdzę czy do siebie pasujecie:classic_cool:.A przecież możesz chyba go od czasu do czasu nawiedzić:classic_cool:.W tamtą i z powrotem to można nawet rowerkiem dojechać:classic_cool:.

Gość nigdyyyyyy tego nie rob
dla faceta! jak zaczynac wszystk od nowa to dla siebie zauwaz ze on wyjechal i cie zostawil, a mogl odmowic tej pracy i szukac tu gdzie mieszkasz ty, nie? poza tym 80 km to tyle co nic, mozesz do niego jezdzic nawet czesciej niz w weekendy

Gość ja powiem tak .....
uważam ze powinnaś podejść do sprawy na spokojnie możesz zacząć się rozglądać za pracą we Wrocławiu i jeśli nadarzy się okazja korzystnej zmiany pracy wtedy dopiero zacznij działać ....najważniejsze żebyś na samym starcie była niezależna finansowo no i jest jeszcze kwestia tego czy jesteś pewna że chcesz dla tego faceta rzucić wszytko co teraz masz...czy ufasz mu itd....

Gość Kobieta Twardsza niz stal
zostaw go i znajdz innego przeciez nie warto zmieniac swojego zycia ...

to Twój narzeczony? to znaczy ze chcesz za niego wyjśc za maż, załozyć rodizne itd.? i jak sobie to wyobrażasz - tak na odległosć? a Wrocław to przepiękne miasto, pełne mozliwości, moż ejednak warto zacząć szukać tam pracy i jak znajdziesz jakaś odpowiednią to się przprowadzić

Dziękuję wszystkim za rady, właściwie to większość z Was stoi na podobnym stanowisku jak ja. Spokojnie próbować szukać dobrej pracy we Wrocławiu, a jak się nie uda myśleć co dalej... To samo radzi mi mój chłopak. Tylko zastanawiam się czy ja w ogóle dostanę pracę bo nie mam jeszcze dzieci, a chciałabym mieć. Byłam na kilku rozmowach kwalifikacyjnych, co prawda gdzie indziej nie we Wrocławiu, ale wszędzie to samo. Na drugim etapie potencjalny szef zadaje pytanie o moje plany na przyszłość, czy planuje dzieci.. ja odpowiadam że owszem, w przyszłości tak, jak każda kobieta. I po paru kurtuazyjnie powiedzianych zdaniach pada wdzięczne... "dziękujemy za rozmowę, o wyniku rozmowy powiadomimy Panią telefonicznie". No i oczywiście telefonu nie ma.

Gość pracodwaca nie ma prawa
pytac Cie o takie rzeczy, mozesz odmawiac odpowiedzi :) a z ta przeprowadzka to na razie sie wstrzymaj, skoro jestescie przed slubem, a poki co dobrze zarabiasz, to mozesz troche przyoszczedzic :), a jak w miedzyczasie trafi sie jakas dobra praca we Wroc. (ale naprawde dobra, a nie byle jaka), to wtedy sie dopiero zastanawiaj nad dolaczeniem do narzeczonego. I pamietaj - milosc miloscia, a zycie- zyciem, ciekawe, czy on dla Ciebie bylby gotow rzucic prace i zmienic miejsce zamieszkania, przemysl to sobie.