Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jmb25

Czy komukolwiek udało się wyjść ze spirali długów? W jaki sposób z tego wybrnąć.

Polecane posty

Gość Jmb25

Może jest tu osoba, która zaciągając kolejne kredyty na splatę poprzednich znalazła się w tzw pętli finansowej? Nie mam już pomysłu jak z tego wyjsc..walczę od miesięcy...szukam rozwiązania. Pracuję na czarno ale to nie wystarcza na pokrycie wsystkich rat. Nie potrafię ztego wyjść, w internecie roi się od propozycji prywatnych inwestorów ale są to głównie naciągacze typu: wyślij sms (koszt 9 albo 30 zł) a ja oddzwonię, albo rozne przedpłaty itd...czy naprawdę nie ma nikogo kto ma kapitał i chciałby go zainwestować na dogodnych dla ob stron warunkach? Wiem, że jest ryzyko ale myślę, że można się przecież dogadać co do umowy, spłat zabezpieczenia tak, żeby było dobrze dla kazdego...tyle ludzi ma górę pieniędzy...ja nie oczekuję i nigdy nie oczekiwałam, że ktoś mi DA... chciałabym móc pozbyć się wszelkich zobowiązan i zwyczajnie co miesiąc oddawać jedną większą ratę...ale nie mam pojęcia już gdzie szukać...

Gość Jmb25
wiem - już wszystko sprawdzałam i wszędzie byłam...ale z powodu opóźnien znalazłam się w BIKU i żaden bank nie chce mi zrobić konsolidacji...

Gość Johny Brayo
a co Ty ze swej strony mozesz wnieść do takiego przedsięwzięcia ? Bo rozumiem ,że juz czegoś próbowałeś i nie nie wysło . dlaczego ?

Jestem płci żeńskiej... co ja mogę wnieść - mogę zaoferować korzystne raty tak, żeby inwestor miał z tego zarobek. Najgrsze co może być to teraz trafić na kogoś kto udzieli np 30 tys a oddać trzeba będzie 100. Wtedy dla mnie to ejst nielogiczne dla tego kto bierze i dla tego kto udziela..bo wiadomo, że temu spłacającemu będzie na mxaxa ciężko spłacić 100 tys jak wziął 30. A dla tego kto udziela jest to równe z większym ryzykiem...a dopiero przeczytałam artykuł gdzie proponowali pożyczkę 25 tys a po przeliczeniu wyszło, że kobieta miała oddać ponad 100...to to już nie jest nawet lichwa tylko o wiele gorzej...

Gość 2465465465465
sprobuj w pko bp tam sa specjane programy konsolidacyjne dla osob z trudnosciami w tzw. spirali - tylko szczerze mow o co chodzi

Tak byłam w PKO też...i tam nawet nie trzeba mówić bo wszystko sprawdzą jak na dłoni...gdybym miała zadłużenie ale nie zaległości to pewnie dałoby się coś zrobić ale ja mam opóźnienia i to też widać...do tego mój udokumentowany dochód konczy się 30 kwietnia tego roku a pracuję bez umowy..więc o tyle mam gorzej...a nie mogę zmienić pracy bo ta jest dobra i dobrze płatna tyle tylko, że przerosły mnie długi...

Witam ponownie właśnie rozmawiałam z moją mamą. Chce mi pomóc tylko, że ona ma dochód 797 zł netto i nigdy nie miala nigdzie kredytu wiec bedzie cięzko...moze ktoś poleci bank który udzielilby rencistce kredytu ok 20 tys przy takim dochodzie? Może eurobank? Będę wdzięczna jak coś korzystnego zaproponujecie...

Gość Eurobank jest drogi!!!
nie polecam

W Eurobanku mama dostala odmowe, w Getin tez...wiec jak w takich dostala to chyba nie ma sensu isc do WBK...bo to oznacza ze juz nigdzie nie dostanie? Nigdy nie miala ani jednego kredytu a taki problem, fakt dochód niski 797 zł ale myslalam, że chociaż w Skoku...a tu nic...pomozcie jaki bank mogłby udzielic osobie z takim dochodem?

W Eurobanku mama dostala odmowe, w Getin tez...wiec jak w takich dostala to chyba nie ma sensu isc do WBK...bo to oznacza ze juz nigdzie nie dostanie? Nigdy nie miala ani jednego kredytu a taki problem, fakt dochód niski 797 zł ale myslalam, że chociaż w Skoku...a tu nic...pomozcie jaki bank mogłby udzielic osobie z takim dochodem?

Gość kkjjmm
a na co masz te kredyty pobrane? Moze masz cos do sprzedania? Ja w wiekszosci wyszlam z takich dlugow, sprzedajac mieszkanie i kupujac mniejsze, a roznica pokryla wiekszosc moich zobowiazan... Najgorsze bylo podjac te decyzje o sprzedazy. Teraz mieszkam w gorszych warunkach ale lepiej spie bo juz mi nie dzwonia firmy windykacyjne.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
hej mam posobna sytuacje , ale z kims z moim rodziny kredyt na kredyt wyszło ok 40 tys ;/ renta 900 zł a same raty ok 2500 zł ;/ i jak z tego wybrnąć?

Gość a może ogłosisz bankructwo?
wiem że mieli uchwalić taką możliwość też dla osób fizycznych? nie wiem czy już to klepnęli

Gość seaaw
Cześć. Jest coś takiego jak możliwość ogłoszenia upadłości konsumenckiej w Anglii. Wiele osób korzysta, bo to jedyne wyjście. Jak to zrobić wyjaśniają na stronie http://pogromcydlugow.com

Gość upadlosckonsumencka
Szanowni Państwo, dla osób, które są niewypłacalne i po prostu nie są w stanie spłacać swoich długów, ustawa przewiduje ogłoszenie upadłości konsumenckiej. W dużym skrócie, to spieniężenie swojego majątku i spłacenie wierzycieli. Po takiej upadłości zaczyna się na nowo, z czystą kartką, odsetki nie rosną, wierzyciele się nie upominają. Jeżeli chcą Państwo sprawdzić czy upadłość konsumencka przysługuje także Państwu, to serdecznie zapraszamy na naszą stronę: http://upadlosckonsumencka.com.pl/ . Doradzamy od podstaw poprzez konsultacje, a także załatwianie wszystkich formalności związanych z upadłością konsumencką. Możecie Państwo zacząć żyć na nowo.

Gość gość
Dużo informacji o oddłużeniu, upadłości konsumenckiej i tym jak przebiega sprawa upadłości w sądzie znalazłam tutaj: http://upadlosc-konsumencka.info/ . Sama jestem już w trakcie postępowania i czekam na postanowienie sądu. Adwokaci powiedzieli mi, że teraz na umorzenie długów są bardzo duże szanse.

Gość yaerrt
Jestem już od kilku tygodni w kontakcie z prawnikiem z ECPU, który pomaga w oddłużeniu mojej nieruchomości i póki co współpracę sobie chwalę. Stały kontakt, jasne warunki, i co najważniejsze uratowali mnie już przed całą procedurą komorniczą. Warto do nich zadzwonić, na stronie www.ecpu.pl jest kontakt.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Mi się udało, przeszłam ciężką drogę żeby w końcu wyjść z długów. Pomogła mi firma oddłużająca Lendon, która zajmuję się pożyczką refinansującą.

Gość Marwetia
Bankructwo jest rozwiązaniem, ale trzeba zdawać sobie sprawę, że to naprawdę jest ostateczność. Ja akurat mam bardzo dobre doświadczenia z kancelarią Egidon https://egidon.pl - mają indywidualne podejście do każdej osoby, doradzą, pomogą. Zdecydowanie ludzie godni polecenia.

Gość gość
a co trzeba w pierwszej kolekności zrobic?

Gość masserr
Na stronie kancelarialexa.pl jest kontakt do kancelarii która mi pomogła w oddłużeniu. Myślałem że jedynym ratunkiem będzie upadłość konsumencka, bo długu miałem już na poziomie 300 tyś ale okazało się, że prawnicy byli w stanie porozumieć się z moimi wierzycielami i załatwić sprawę inaczej. Mieszkanie plus samochód został przy mnie, uratowałem też swoją pracę, bez której nie byłbym w stanie teraz zadłużenia regulować. Polecam kancelarię zwłaszcza przy naprawdę beznadziejnych sprawach.

Gość estria
Tak jak ktoś już wyżej wspomniał, w pierwszy kolejności warto pokierować swoje kroki w stronę kancelarii, która się specjalizuje w tego typu sprawach (jak własnie Egidon). Oni naprawdę wiedzą, jak się do tej roboty zabrać :)

Gość Jasteria
Mogę potwierdzić, że jeśli o Egidon chodzi, to są bardzo skuteczni. Moi znajomi właśnie dzięki nim stają na własnych nogach :)

Gość Martyna

znajomi też mieli taki problem, ale dzięki kruku, udało się wybrnąć z pętli długów.