Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stranger In This Town

Krwawienie z odbytu. Dziewczyny pomocy!!!!!

Polecane posty

Właściwie od kilku lat zdarzają mi się sporadyczne krwawienia, ale tego co się dzieje ostatnio już nie mogę lekceważyć :( Zaczęło się kilka tygodni temu. Nie wiem jak to opisać, żeby brzmiało ładnie....chyba się nie da... po prostu zaczęłam robić wielgachne kupy :O Nic nie zmieniałam w diecie....nie wiem skąd to się wzięło. Po kilku, może kilkunastu dniach przy wypróżnieniach zaczęła pojawiać się krew. Jak już pisałam, zdarzało mi się to wcześniej, ale przechodziło. Mam to już od jakiegoś miesiąca a krwawienie pojawia się nawet przy siusianiu ;( do tego trochę boli... Czy pomoże na to jakaś maść na hemoroidy? Może jakiś inny sposób. Dodam, że mam 22 lata :( Błagam tylko nie odsyłajcie mnie do lekarza :O

Skarbie najlepiej jednak by było jak bys poszla do lekarza, bo moze to byc cos powazniejszego

Gość do lekarza marsz
to pewnie hemoroidy. Możesz wejśc też do apteki i zapytać o coś bez recepty. ale te wielgachne kupy są niepokojące...

Gość pewnie hemoroidy
ale i tak musi zobaczyć to lekarz

Gość Szczurzecy
Pojdziesz do lekarza, powstydzisz sie i wyjdziesz, koniec wstydu, a jaka ulga. Nie lekcewaz tego.....

Gość aaaaabyyyy
Spokojnie ;) Rozumiem, ze krepujesz sie isc do lekarza. Mam za soba podobny problem, ale z moim panikarstwem stawilam sie u lekarza w mig ;) pewnie masz hemoroidy. Krwawienie z odbytu ma podobniez dwie przyczyny - zylaki wlasnie i nowotwor. Drugiego nie podejzewam, ale zrob badania krwi, narazie kup w aptece posterisan lub proktohemolan i stosuj sumiennie , polewaj zimnym prysznicem i przeczytaj uletke, czesto sa dolaczone cwiczenia ;) powodzenia

zdaję sobie sprawę z tego, że postępuję niepoważnie, ale czuję, że prędzej umrę niż się wypnę do lekarza ;(

Gość ewfw2ffr
A analnie sie czasami nie posuwasz ;-)

Gość niekoniecznie hemoroidy
chyba, że masz pieczenie, swędzenie, ale przy krwawieniach i to obfitych - nie ma rady - do lekarza. Ale nie do byle konowała, tylko idź lepiej do jakiegoś dobrego! specjalisty, chirurga - proktologa najlepiej.

Gość niekoniecznie hemoroidy
Krwawienie z odbytu może mieć jeszcze inne przyczyny. Jest parę innych chorób oprócz nowotworów i hemoroidów. Ale jeśli chcesz się wykrwawić na smierć - Twój wybór.

Gość Szczurzecy
tez tak mowilam jak mialam ropien na c***e :p az w koncu nie moglam chodzic i nie bylo wyjscia. ale to nie byla choroba tylko stan zapalny. jesli pojawia sie krwawienie z odbytu zawsze trzeba to sprawdzic. tym bardziej ze piszesz ,ze mialas tak juz wczesniej tylko rzadziej. brzmi niepokojaco. lekarze nie takie rzeczy widzieli i slyszeli. moze idz od razu do proktologa, jest pewnosc ze lekarz oglada kilkanascie odbytow dziennie :p

Gość aaaaabyyyy
mnie nic nie pieklo i nie swedzialo. mialam wewnetrzne zylaki ale lekarz powinien sprawe zbadac ;)

Gość zdesperowana housewife
moga byc hemoroidy ale nie musza. moze to wynik tych wielkich kup - sobie cos otarlas, zylka pekla i teraz nie ma czasu sie zagoic. a lekarz juz nie takie rzeczy widzial. nie ty pierwsza, nie ostatnia.

Gość Nicolka.....
To jest najpewniej pekniecie zylaka odbytu. Radze isc do lekaza. Czemu nie poszlas wczesniej jak sie pojawialy pierwsze krwawienia? To moze prowadzic do powaznych powiklan nie lekcewaz tego!!!

Gość idź do lekarza kobiety

Gość ewfw2ffr
winik seksu analnego :-)

TO NIE WYNIK SEKSU ANALNEGO! dzięki dziewczyny :) na razie zainwestuję w ten posterisan....chociaż też mam problem żeby wejść do apteki i o to poprosić, ale wolę już to niż lekarza.... wiem-jestem żałosna

Gość zamow w aptece internetowej
posterisan i alantal ja smarowalam jak miałam i moczylam tyłek w korze dębu pomaga

Gość pohemoroidówka
Miałam to samo - małe lepkie kupki nie było problemu. Pojawiły się większe i twardsze zaczęły podrażniać hemoroidy i pojawiła się krew. Wydałam majątek na aptekowe bzdury a tak naprawdę może tu pomóc tylko lekarz. W końcu gdy hemoroidy zaczęły wyłazić na zewnątrz poszłam do lekarza. Opieprzył mnie że tak późno. Miałam podwiązanych 5 hemoroidów - czyli w sumie 5 zabiegów. Wyschły, odpadły i teraz mam spokój. TYLKO LEKARZ !. To naprawdę nic strasznego, kładziesz się na boku, pielęgniarka mocno rozchyla ci uda, lekarz nawilża palec żelem i wprowadza go do odbytu. Trochę boli gdy naciska te powiększone hemoroidy. Sam zabieg podwiązania jest nieprzyjemny ale nie boli. Gorzej później przy pierwszej kupie. Trzeba dbać o luźny stolec. Już jestem po wszystkim i jestem szczęśliwa, nawet pierwsze analne przygody zaczynam z moim misiem - minęło pół roku od ostatniego zabiegu.

Gość gość
a ja mialam z tym problem po stosowaniu antybiotyku i lekarz kazal stosowac diete ubogoresztkowa i przepisal czopki na hemoroidy a badanie zajelo mu 5 sekund dla niego to normalka wiec nie ma co sie bac dodatkowo robia tam morfologie krwi i dowiesz sie czy wszystko wporzadku lekarz rodzinny mowil mi ze to krwawienia z przewodu pokarmowego a okazalo sie ze to zwykla zylka lepiej idz do specjalisty endokrynologa albo chirurga