Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczkooczkooczko

ropiejace oczko

Polecane posty

Gość oczkooczkooczko

Mojej małej dziś zaczęło ropieć oczko. Przemyłam jej rumiankiem teraz tylko łzawi. W piątek mam wizytę u lekarza do tego czasu nie wiem co robić..czy to może być zatkany kanalik? Czy któraś mama miała podobny problem?

Gość kjsdhjshdjsf
Ja miałam i przeszło mojej małej po przemywaniu solą fizjologiczną naprzemian z zaparzoną esencją herbaty. Sprobuj tego sposobu.

Gość mama z irlandii
przemywaj wodą przegotowaną a ile ma dziecko miesięcy?

Gość oczkooczkooczko
ma skonczone 6mies, nigdy wczesniej oczko jej nie ropialo

mojej 8 miesiecznej prawie corce ropieje od urodzenia,to po tzw tescie Kredego,ktory wykonuja w szpitalu. Pani doktor powiedziala nam,ze do roczku powinno samo ustapic. Mozna oczywiscie wczensiej wybrac sie na zabieg udrazniania,ale przy okazji wizyty u okulisty widzialam dziecko po tym zabiegu....Nie zdecydowalabym sie na to,aby moje przezywalo cos podobnego,jak dla mnie istny koszmar. Juz wole przeczekac do tego roczku i ewentualnie wtedy podjac jakies kroki.Przemywam sola fizjologiczna 2 razy dziennie

Gość to nie jest
zatkany kanalik zapewne podraznienie badz stan zapalny spojowek, przemywaj rumiankiem badz herbata:)i do okulisty sie wybierz bez paniki

Gość njkhki
idź do okulisty bo jak to zapalenie spojówek to nie można przemywać rumiankiem

nie wiem,czy kazde dziecko tak reaguje,ale herbaty nie polecam. raz przemylam mojej herbata i strasznie podraznila jej okolice oczu

Gość pani domu_27
ŚWIETLIK-najlepszy na okoooo!!!!!!!!!!!!!!!

Gość czarodziejka z planety xxz
moj synek mial od urodzenia do okolo 4 miesiaca ropiejace oczko. Przeszlo przez masaz oczka. To sie robi tak, ze palcem wskazujacym jedziesz od zew. kacika oczka do wew. kacika u gory wiedzy oczkiem a ta koscia i z dolu tak samo (nie pamietam jak sie to miejsce nazywa .... oczodol?). Przy wew. kaciku oczka zrobic kilka okrazen (tak jakby masazyk) i przeciagnac palec w dol obok noska. Podobno trzeba to robic mocno, ja robilam tak srednio, bo sie balam :) Mam nadzieje, ze przejdzie i nie bedzie trzeba robic zadnych udroznien kanalika :( To tak specjalnie dla Agawerki :)

mój synek od urodzenia miał ropiejące oczka...nic nie pomagało, ani przemywanie ani masowanie, najgorsze były po nocy, całe zlepione ropa...lekarka skierowala nas na udrażnianie dróg lzowych...najlepiej do 3 -cy bo dziecko jest jeszcze mniej ruchliwe, tak zrobiliśmy, od tamtej pory nie mamy żadnych problemów z oczkami...