Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

jaki fotelik wybrać 9-18kg

Polecane posty

pytanie jak wyżej rozważam zakup maxi cosi Tobi. Czy są mamy które mogą się wypowiedzieć??

Gość morskieoko1988
http://www.autofoteliki.pl/dane1,246,Maxi-Cosi-PrioriFix.html ja mam ten fotelik i uwazam ze jest swietny warto bylo tyle wydac. sprawdza sie doskonale

Gość manduca
Ja też mam Tobi - w tej klasie najlepszy pod względem bezpieczeństwa (mam na myśli te mocowane na pasach, bo Isofixa nie mamy). Kierowaliśmy się nie tym, czy ładnie wygląda i czy inni rodzice uważają, że jest rewelacyjny bo dziecko w nim nie płacze. Priorytetem były testy. Co do bezpieczeństwa w razie wypadku - mam nadzieję, że nie będzie nam dane sprawdzać, ale ufam testom. Wszystko inne bez zarzutu, łatwo się montuje, dziecko siedzi wysoko więc wszystko dokładnie widzi. Można ustawić kilka pozycji, w maksymalnym odchyleniu córce śpi się wygodnie, a zmieniać ustawienie można jedną ręką nawet siedząc na przednim siedzeniu samochodu.

no właśnie mi chodzi o taki bez isofixu , zresztą czytałam że to wcale nie jest takie bezpieczne, my przeznaczamy do 1000zł więc myślę że się w tej kwocie zmieścimy. dla mnie liczą się testy , bo fotelik nie ma ładnie wyglądać tylko chronić dziecko

Gość manduca
Do tysiąca spokojnie kupicie, my kupiliśmy wprawdzie w normalnym sklepie, bo potrzebowaliśmy "na już" i chcieliśmy wcześniej dopasować do auta, ale na Allegro można kupić taniej :) Naprawdę uważam, że to była słuszna decyzja. Przymierzaliśmy też małą do Priori, ale po zapięciu był mniej stabilny niż Tobi, no i jest szerszy i córka nie siedziała ta pewnie i tak dobrze zapięta, jak w Tobi.