Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ihaha

Które firany najładniejsze?

Polecane posty

Gość beznadzieja bez firanek
ihaha, te pierwsze są uniwersalne, pasują i do salonu, i do kuchni, i łazienki. drugich nie widze, trzecie moim zdaniem bardziej pasują do kuchni, na werandę, niż do salonu

Gość są rózne gusta
ale to jest tylko Twoje zdanie i Twój gust.Ktoś ma piękne okno i cudowny widok i woli to niż wiszące szmatki .I dobrze bo nudno było by gdyby wszystko to samo wszystkim się podobało.

-> moje firanki szerokość 160cm to raczej zasłony, a nie firanki....

a, i jeszcze 2 słowa dla tych, co mówią "kto jeszcze wiesza firanki"... nie wieszam w środku badziewia typu rolety, bo stać mnie na rolety zewnętrzne i takowe stosuję, jednak w domu nawet w łazience mam długie firany salonowe z gipiurą. kazdy kto wchodzi do mojej łazienki doznaje pozytywnego szoku. nie przypomina ona wypłytkowanej od podłogi po sufit rzeźni, ale jest to salon z wanną, umywalką, firanami , a płytki są tylko tam, gdzie musza być, wszak nie zarzyna się u mnie świń, by mieć łazienkę dostosowaną do mycia szlauchem :D rzygam widząc puste okna z roletami dla ubogich, czyli tymi wewnętrznymi. oni nazywają to nowoczesnością :D

zresztą, kogo dziś stać na woalowe firany z gipiurą :D komu się chce je prać i prasowac, żeby nie wyglądały jak flaki z używanej. dlatego najlepiej wydać 30zł na roletę i udawać, ze się jest na topie, no bo jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.... trochę ideologii do tego, typu "niemodne" "praktyczne" i już czujemy się bogaczami z wyższych sfer, z "modną" dekoracją okna za 30zł

Gość Matylda34
U mnie w jednym oknie zawisły takie firany: http://www.firany.pl/offer,3968,julia_500_x_250cm_-_komplet_z_woalu.html Przed świętami je sobie zamówiłam, z tym że lambrekin w kolorze zielonym. Musiałam zamówić wraz z usługą szycia, bo mam nietypowe okno. Wolicie w oknach wieszać zwykłe żakardowe firany, czy z woalu?

Gość gość
Szukam opinii na temat www.tendina.pl. Czy ktoś coś tam już kupował albo też wie, gdzie można by znaleźć informację na ich temat?

Gość gość
Wstydzilabym sie wieszać jakieś firanki w oknach

Gość gość
Ostatnio zamawialam firany w www.tajemniczewnetrze.pl/3-firany i musze przyznac ze nie tylko maja ladne wzory, ale tez sa z bardzo dobrego materialu.

Gość gość
ja firanki (warszawa) kupuje tylko w http://secretart.com.pl/ Maja najlepsze materialy i nie niszcza sie po praniu. Do tego maja po prostu fajne wzornictwo

Gość weronka22
A ja w domu mam rolety wewnętrzne.Mieszkam na parterze bardzo niskim zresztą i jakbym ich nie miała to wszystko byłoby widać co się u mnie dzieje a tego nie chciałam. Firanki zamawiałam w sieci , konkretnie w tym sklepie: http://firanex.net/ - ceny mają tam niskie. Sama nie należę do zbyt bogatych osób i szukałam czegoś w ekonomiczniej cenie. Mieszkanie z samymi roletami wydało mi się bardzo smutne oraz nieprzyjazne. Po prostu czegoś w nim brakowało. Firanki przyszły bardzo ładne świetnie uszyte ponieważ zdecydowałam się na wymiar.

A mi najbardziej podobają się proste firany, bez żadnych zdobień, z gładkiego materiału i do ziemi. Lubię prostotę i elegancję, a takie firany pozwalają osiągnąć taki właśnie efekt. Poza tym idealnie nadają się do okna balkonowego, które mam w pokoju i dodatkowo ocieplają wnętrze :) zazwyczaj kupuję materiał i sama sobie je obszywam, żeby były takie, jak chcę

Gotowe firany oraz "makarony" znajdziesz na http://www.veronatextil.pl/produkty/Firanki-gotowe-makarony.html. Ciekawym akcentem w aranżacji wnętrz są tzw. makarony. Mają one postać sznurków,które wbrew pozorom wyglądają bardzo ozdobnie na oknach. Ich prosta forma jest niezwykleestetyczne. Firanki makaronowe cenione są za swoją funkcjonalność - łatwo się układają, codaje duże możliwości w dekorowaniu okna.

Gość Martynaxx
Dwa miesiące temu przeprowadziłam się do nowego mieszkania. Właściwie większość rzeczy przeniosłam ze starego mieszkania, a więc moje nowe mieszkanie jeżeli chodzi o wystrój jest bardzo podobne do poprzedniego, nawet kolory ścian są bardzo podobne. Nowe mieszkanie jest tylko o jeden pokój większe. Jedną ze zmian jest także to, że w końcu mam mieszkanie z balkonem.http://meble-lgtapicer.pl/piekne-firany-na-okno-balkonowe/