Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemniewiemsama

Prawo jazdy :(

Polecane posty

Gość niewiemniewiemsama

Mam pytanie dotyczace jazdy. Jak odpalam samochód to powoli naciskam gaz i w tym samym momencie opuszczam sprzęgło - to już wiem. Ale gdy, np. zatrzymuje sie na skrzyzowaniu zdjemuje noge z gazu wciskam sprzeglo i hamulec by sie zatrzymac, to zeby znowu ruuszyć trzeba powoli znowu opuszczac sprzeglo i powoli naciskac gaz czy od razu szybko opusciac sprzegło i wcisnąc gaz? Wiem, że to pokrecone, ale mam nadzieje, ze zrozumiecie :(

powoli sprzegło i powoli gaz, tak jak przy "pierwszym" ruszeniu ;> Jesteś kobietą, tak:)?

Gość niewiemniewiemsama
Tak, jestem kobietą, wiem, że pytam się o banały :)

Gość niewiemniewiemsama
bardzo dziękuję Miminikna :)

i jak zgasnie to się nie martw, odpalaj raz jeszcze i olewaj tych, którzy wokół trabią:)

Gość zyvzliwy
kur.... mac !!!!!!!!!!!!!!!! 1 raz weszlas do fury czy jaki hu....... prawko mamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! instruktor to spal caky czas podczasd jazdy!!!!!!!!!!!!!!! normalnie nie moge ten swiat schodzi na psy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość DrMengele
Znaki tez olewaj, swiatel nie wlaczaj w dzien (toc jasno jest nie?)

Gość gupeek
zawsze staraj sie odpuszczac tyle samo sprzegla ile dodajesz gazustopy musza poruszac sie synchronicznie w przeciwnych kierunkach - jedna w gore droga w dol. wtedy bedziesz ruszac plynnie i silniek nie bedzie gasl ani wyl i wyrywal do przodu.

Gość DrMengele
Zgodnie z tym tokiem myslenia kiedy pusci sprzeglo gaz bedzie w podlodze :D

dr.Mengele to przeciez tłumaczenie schematyczne, wiadomo, ze przy ruszaniu nikt nie bedzie wciskał gazu w podłoge. Każdy się kiedys uczył i eLki trezba traktowac na drodze tolerancyjnie :>

powoli puszczasz sprzeglo i wciskasz gaz. Po pewnym czasie bedziesz wyczuwac ile gazu wcisnac:)

Gość DrMengele
Schematycznie to sie ciasto piecze a nie jedzie samochodem. (A teraz prosze zrobic 3/4 obrotu w lewo i wcisnac gaz 2cm)

na poczatek kazdemu jest potrzebna jakas instrukcja bo samo "proszę, jedziemy" nie wystarczy. Wyczucie przychodzi z czasem.