Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nniiee jjeesstteess saamaa

Mam kompleksy z powodu okularów a rodzice nie chcą kupić mi szkieł kontaktowych

Polecane posty

Nie chodzi o brak pieniędzy. Oni poprostu się upierają, że szkła kontaktowe są niezdrowe, że po co mam je nosić skoro ładnie wyglądam w okularach :O A ja się czuję w okularach jak brzydal i kiedy tylko mogę to ich nie noszę chociaż bez nich czasem nie rozpoznaję ludzi na ulicy gdy są trochę dalej :(

Gość milkam
Zarob i kup je sobie sama, troche samodzielnosci.

Kup okulary "bezoprawkowe" są prawie niewidoczne. nie umiem tego precyzyjniej określić, ale są to same szkiełka łaczone jedną śrubka, której prawie nie widac. wcale nie rzucaja sie w oczy.

No właśnie mam takie bez oprawek, ale i tak źle się w nich czuję... :(

Gość corka okulistki
Bo twoi rodzice maja racje. Szkla kontaktowe to zawsze cialo obce w oku. Poza tym sa uciazliwe w noszeniu,higienie itd. I kosztowne. Lepiej popros rodzicow,zeby kupili ci nowe okulary-teraz jest tyle nowoczesnych,fajnych modeli,ze nie bedzie problemu ze znalezieniem takich, ktore dodadza ci uroku.

Do Kant Dupy: podejrzewam, że nikt z Twojej rodziny lub bliskich nie miał takiego problemu jak przedstawione na tym obrazku i dlatego wolisz życie zwierzęcia niż człowieka, jestem pewien, że od razu byś zmienił swoje zdanie gdyby podobny przypadek przytrafił się Tobie. Piszesz o relacjach ludzie-zwierzęta ale zobacz na to z drugiej strony, że każdy pies musi być szczepiony, wiele musi być w taki czy inny sposób leczone środkami, które wynalazł człowiek więc ja mając do wyboru pomoc dla psa albo człowieka wybiorę człowieka bo może on kiedyś zostanie lekarzem i mi pomoże (jest tego dużo większe prawdopodobieństwo niż, że mnie uratuje pies który za 2 lata zdechnie) I na koniec, skoro jest organizowana taka zbiórka pieniędzy na potrzebujące dziecko to pewnie rodziców nie stać na leczenie a chcieliby żeby ich dziecko żyło.

Nieprawda, nie kazdy ładnie wygląda w okularach. Dużo osób z mojego otoczenia wymieniło je na szkła i według mnie wyglądają lepiej...