Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nieprzegrzewająca

jak ubieracie do snu dzieci?

Polecane posty

Gość mama nieprzegrzewająca

Po kapieli idą spac,..w czapkach? Bo i o takich przypadkach słyszłama:D A powaznie to jak Wasze dzieci sa w tej chwili ubrane do snu? pod czym spią? kocyk, kołderka czy moze spiworek? A i jak tem w pokoju? Pozdrawiam :) ps. ciekawe czy ktoras sie przyzna ze przegrzewa dziecko?:D

moja corka,8 miesiecy za tydzien skonczy,ma na sobie: body na ramiaczkach i na to bawełniany pajac. Spi pod zwykła dziecieca kolderka,przykryta do pasa. W pokoju jest teraz 18 stopni

Gość fytfytfyt
Do spania spodenki, koszulka i skarpetki, nakrywam kołdrą. Jakąś godzinę lub dwie przed snem otwieram okno w pokoju na kilka minut aby się przewietrzyło. Temp. nie przekracza 20 stopni

Jak byli mali to pajacyk bawełniany i na to kocyk (miałam ciepło w domu) Teraz pidżamka i kołderka. Nie zakładałam im czapek bo słyszałam na ich temat rożne teorie np ze łatwiej o zapalenie ucha. Czapkę zakładałam tylko malej przed kąpielą jak walczyliśmy z ciemieniuchą.

czapka do spania??? Pierwsze slysze :O to co Wy nie ogrzewacie domu ze dzicko musi w czapce spac??? Moj ma 9miesiecy i po kapsieli ubieram go w body kr rekaw + bawelniany pajacyk, przykryty jest kolderka . W mieszkaniu mamy okolo 16-18 stopni na noc. Okolo 23 syn "idzie" do nas do lozka i tak spi juz do rana. :)

Niacałe 4 latka - piżamka z długim rękawem i normalna pościel. Przed stapniem wietrzenie a temperatura nie przekracza 20 stopni w nocy.

21 mcy, synek na na sobie body z dlugim rekawkiem i skaretki, spi pod koldra z owczej welny i w pokoju jest rozszczelnioe okne. przed snem wietrzylam i zakrecilam grzejnik, bo w nocy inaczej goraco by bylo. jest jakies 18 stopni

21 mcy, synek na na sobie body z dlugim rekawkiem i skaretki, spi pod koldra z owczej welny i w pokoju jest rozszczelnioe okne. przed snem wietrzylam i zakrecilam grzejnik, bo w nocy inaczej goraco by bylo. jest jakies 18 stopni

Gość ludzie co z wami!
Całą zimę spał w bodach z długim rękawem + rajstopki pod kołderką. Temp. w pokoju 19 stopni

mojemu ubieram, albo pajaca albo piżamę i nakrywam kołdrą pod którą leży tylko 10 min i się rozkopuje. W pokoju mam 17-19 stopni i zawsze wywietrzone! czapki nigdy przenigdy nie ubrałam mu do spania.

Nie potrzebnie te rajstopki :) Natalka urodzi się w kwietni i do spania mam zamiar dawac jej śpioszek, potem w w czerwcu jak bedzie ciapło to body i skarpetki.

moja urodizla sie w lipcu i praktycznie tuz po narodzinach,w domu oczywiscie,bo w szpitali by mnie chyba polozne zezarly, spala w body na krotki rekawek,ale upaly jakie byly,to same pamietacie,temp. w nocy wynosila u nas 30 stopni,a wszystkie okna pootwierane...Mala zyje,ma sie dobrze i nigdy nie chorowala,pierwsze spacery tez byly na krotki rekawek,odkryte nozki i bez skarpetek ;)

Mój synek ma 14 miesięcy i śpi w bodach z krótkim rękawem i bawełnianym pajacyku i pod kołderką dopóki się nie rozkopie. W pokoju różna temp ale tak 17-20 stopni. To zależy jak długo było wietrzone. Aha i na noc obowiązkowo zakręcam grzejnik i włanczam nawilżacz powietrza.

Gość Sonomedica
Moje dziecko ma 4 miesiące i śpi pod kołderką w body z krótkim rękawem i pajacu. Na noc zakręcony kaloryfer i włączony nawilżacz powietrza.

Moja też z lipca i jak wróciliśmy ze szpitala to spała w czapeczce, śpiochach , pod kołdrą, okna pozamykane, a w sypialni pewnie z 30 stopni, dobrze, że na drugi dzień przyszła położna, bo bym ugotował tą moją dziecinkę, ale pierwsze dziecko i normalnie nie wiedziałam, a bałam się żeby jej nie zaziębić. Tylko nie zjedzcie mnie tu napisałam szczerze bez słodzenia

Gość mama malej córeczki kochanej
a moja spi w body na kr rekaw, spodenki i bluzeczka (wygodniejsze od pajaca) i zamiast kołderki cieniutki spiworek na ramioączka bo strasznie sie rozkopuje i bez spiworka ani rusz,

Gość butelka wody mineralnej
bodziak na krotki rekawek plus pizamka bawelniane spodnie i bluzka bodziak na ramiaczka plus bawełniany pajacyk bodziak na dlugi rekawek plus bawelniane polspiochy jak jest chlodniej to na to spiworek

syn dwa lata, body dł. rękaw pod kołderką ale i tak się rozkopie:-) Dzieciaki 6 miesięcy same cieniutkie pajacyki bawełniane na pampersa, pod kołderką ale też dopóki się nie rozkopią:-) Sypialnia wywietrzona, temperatura 22st.

Gość mama malej córeczki kochanej
arabeskuniaaaa - rodziłas moze w Białymstoku? pytam sie bo ze mną w szpitalu lezała mama trojaczków:) jeszcze była 4in1 ale bardzo miło Ją wspominam:)

Gość moj prawie roczniak
od urodzenia spi tylko w bawełnianym pajacyku, a jak bardzo goraco to w body z kr. rekawkiem. Zero skarpet, bo i tak sciagnie. Kocyk cienki, ktory i tak skopie. W domu mam raczej chlodno czyli ok 17 st.

17 st na noc to dobra temperatura. Mi się najlepiej w takiej śpi:-) Ja niestety nie mogę obniżyć poniżej 22 na długo (chyba że bym miała okna non stop otwarte) mieszkanie mam bardzo ciepłe, i nawet teraz kiedy nie ogrzewamy jest 22st.

Gość millliiii
jak można dawać 2 warstwy ubranek do snu?? np body i pajacyk!!! dzieci męczycie ;-( albo skarpetki...tobie by się fajnie spało w skarpetkach?? sama pomyśl

17st na noc to bardzo dobra temperatura, mi się najlepiej w takiej śpi:-) Ja niestety na długo nie obniżę z 22st, chyba że miałabym non stop okna otwarte. Mieszkanie jest b ciepłe i nawet teraz gdy wcale nie ogrzewamy jest 22st.

ja daje mojej corce podkoszulke w formie wlasnie body na ramiaczka,bo sama nie chcialabym,zeby metalowe napki od pajacyka "mizialy" mnie od spodu :P sama spie w sportowym biustonoszu i pizamie

Gość xxxxxxyyy
samo body na krotki rekaw i lekka kolderka (ale i tak sie rozkopuje:))

córa ma 15,5 mies. praktycznie od urodzenia śpi w piżamce (pajac bez stópek albo dwuczęsciowa, długi rekaw, dł. nogawki) w śpiworku. w pokoju 22-23 stopnie tak, wiem. przegrzewam dziecko ;) nie umiem inaczej. sama jestem ciepłolubna