Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DzieckoSzczęścia

Robią z tego kraju na siłę zacofaną dziurę!

Polecane posty

Wiem że tutaj nie jest idealnie, ale dzisiaj na własne oczy widziałam jak zagraniczne media manipulują wizerunkiem naszego kraju żeby przedstawić go w o wiele gorszym świetle niż jak jest naprawde. Otóż przez przypadek zatrzymałam się na Discovery. Pokazywali taki eksperyment, chodziło chyba o to by na jedym baku dotrzeć od A do B. Ale pewna nie jestem bo oglądałam dopiero końcówkę. Jakis Brytyjczyk jechał bmką z Berlina do Polski i oto relacje: Po pierwsze drogi, wiem że nasze są dziurawe ale on po przekroczeniu granicy oznajmił, że "autostrada zmieniła się w polną drogę". A tymczasem najgorszy odcinek drogi z Berlina do Szczecina znajduję się...po niemieckiej stronie! Wiem to bo sama nieraz jeżdżę tą trasą. Po drugie, stacja benzynowa. Chyba właśnie o to chodziło żeby znaleść jak najszybciej stacje. Polsce można wiele zarzucić ale na pewno nie to że mamy za mało stacji paliw, a w szczególności nie przy niemieckiej granicy! A ten bidulek jechał i jechał, już na rezerwie a stacji ni ma...Ja pamiętam że zaraz za granicą są co najmniej trzy, może znikneły wszystkie w tajemniczy sposób... Po trzecie wygląd miasta. Więc absztyfikant jedzie sobie w panicznym wręcz poszukiwaniu benzyny do Szczecina a tam pokazują najbrzydsze zakątki jakie byli w stanie znaleść i twierdzą że wszędzie szaaaarooooo. Byłam już w niejednym większym polskim mieście i uważam, że akurat w Szczecinie to centrum jest w dużym stopniu odmalowane na kolorowo, może się podobać lub nie, to kwestia gustu ale nie jest tak że straszy szarością jak np. Poznań. Jaki z tego wniosek? Cóż, nie twierdzę że tutaj jest bajecznie ale wkurza mnie takie celowe fałszowanie faktów, kłamstwa wręcz byle żeby dla rozrywki utrwalić za granicą obraz Polski jako czarnej, brzydkiej dziury gdzie nic nie ma jak za komuny.

Gość widzialam to i trzeba.......
jasno powiedziec ze niektorzy lubia sie tak nad nami pastwic :/

Gość kapustka słodka
masz rację , oglądałam we Wloszech album prezentujący jakieś detale charakterystyczne dla różnych państw , np Węgry piekna panorama budapesztańskich zabytów itd a Polska miała gówniany widok

Gość uppppppppppppp

Kiedyś oglądałam szwedzki program, w którym mówili o Polsce. Ze zdziwieniem skomentowali wyglad polskiej kuchni, mówiąc: w Polsce są nawet mikrofalówki... myślałam,że się zagotuję...

Jeszcze co do Polski i do zniekształcania naszego wizerunku, to sobie przypomniałam pewien fakt. Na wakacjach byłam u rodziny w małym miasteczku. Kręcono tam film. Nie ważne jaki, i nie ważne gdzie to było. Ważne jest to, że kamera rejestrowała same najbrzydsze i najbardziej obskurne regiony. Ludziom płacono za to, żeby wyciągano z szop stare przedmioty, i nawet wynajęto konie i krowy, aby je porozstawiać po okolicy. Dodam, że film nie mówił o przeszłości, tylko o mniemanym realizmie tego regionu.

Gość jestem za krzyzem
u mnie sa 12 stacji benzynowych

Gość kojhigbu
no ten kraj to jest zacofana dziura

Gość jestem za krzyzem
2 biedronki , intermarsze , lidl , piotr i paweł , netto i teraz budować maja jeszcze tesko

Gość DzieckoSzczęscia
A ja uważam że nie jest. Owszem, daleko nam do np. Niemiec ale równie daleko nam też do Rumunii, a właśnie taką Rumunię z nas robią często i to jest bardzo krzywdzące dla Polski i Polaków. I mówie to z pełną odpowiedzialnością bo wychowałam się w Niemczech, potrafię na to spojrzeć z odpowiedniej perspektywy.