Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chusteczka haftowana

Czy 6mc dziecko przyzwyczai się do chustowania? Czy nie za późno na taki zakup?

Polecane posty

Pytam się bo chusty nie sa tanie, ceny od 100 w zwyż. Mamy ktore zaczęły chustowac późno dzieci , jak to u Was było? Jaką chuste wybrac? tkaną, elastyczną? Jestem zielona w tym temacie. Dziękuje za odpowiedzi.

http://sklepy.allegro.pl/item878726113_chusta_amazonas_paradiso_dlugosc_standard.html ja mam ta chustę - jest bardzo długa i wytrzymała, więc odpowiednia dla starszych dzieci. U mnie było tak: jak mój syn miał miesiąc to uwielbiał siedzieć w chuście - wtulał się we mnie i spał cały czas. Natomiast z wiekiem, gdy stawał się bardziej ruchliwy i ciekawski chusta go wkurzała i nie chciał w niej siedzieć. Teraz ma 8 miesięcy, więc możemy wypróbować wiązania kiedy jest przodem do otoczenia i znowu mu się spodobało. Zarówno przydaje się nam w domu (ząbkuje i tylko w chuście jest spokojny, a ja mam wolne ręce) jak i teraz gdy jest cieplej na dworze, a potrzebuje gdzieś szybko wyskoczyć i nie chce mi się całej wyprawy z wózkiem robić (no bo wiadomo, na dłuższych spacerach to chyba lepiej żeby w wózku siedział).

Gość ja mam nosidło ergonomiczne
dziecko siedzi tak jak w chuscie tyle że nie trzeba specjalnie wiązać tylko się zapina w 2 miejscach.... i powiem tak dla dziecka ok - ale mały ma już 9 miesiecy wazy 8500kg i mnie po prostu jest ciązko 0 niby to nosidło dobrze rozkłada cięzar na kregosłupie ale i tak - 10kg prawie nosić to sporo - ostatnio byliśmy na spacerze fakt że tak ze 3 km ale zdychałam strasznie....

ja nosilam moja corke w chuscie do 3-go miesiaca zycia,pozniej przenieslismy sie na nosidlo BabyBjorn i jak dla mnie jest wygodniejsze. W chuscie jakos balam sie,ze wypadnie,czy cos...:) albo,ze zle ja zawiaze. ale to kwestia gustu i przyzwyczajenia

ja mam chustę kółkową, dziecko ma 5 miesięcy i toleruję ją dopiero od ok. miesiąca, więc wszystko zależy od dziecka.

Gość tararumpum
po pierwsze możesz miec problem bo takie dzieci są duzo bardziej ruchliwe polecam chuste kółkową lub tkaną - uzywaną, będzie taniej nie polecam chust samorobek bo dziecko wazy coraz wiecej i po prostu taka chusta nie poniesienie wiazania przodem do swiata są zakazane!!! no chyba ze jest Ci obojetne czy dziecko bedzie miało zniszczony kregosłup w takim wieku dobre jest noszenie na plecach, dziecko widzi to samo co Ty a jest bezpiecznie ułozone nosidła ergonomiczne tez są super, szybciej sie je zakłada ale pamietaj ze nosidła ergonomiczne to sa nosidła miekkie, z odpowiednim rozkładem nóg itp zadne tam chicco, baby bjorn itp

kupoiłam tę chustę. Nie jest droga wiec jak nie bedzie pasowała i córcia nie bedie chciała to trudno, majatku nie kosztowała. Ceny mnie porziły 200-400zł za chustę;/ szok. Dziękuje za odp.