Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kardashia

chomik dzungalski pytanie do osób znających się lub posiadających

Polecane posty

Gość kardashia

Mam parkę chomików dżungarskich. 1 marca samiczka urodziła 6 młodych. Wspólnie z samcem się nimi opiekowali i małe wyrosły na ładne chomiczki ;) . Jutro mija 23 dni od ich urodzin. Kiedy mogę je oddać? Małe jedzą już pokarm chociaż czasem jeszcze piją mleko matki. Wodę też piją ;) .Dziś po raz pierwszy wysprzątałam ściółkę i na trochę oddzieliłam młode od rodziców. Samiczka jeszcze ich szukała. Koleżanka chce jutro wziąść dwa maluchy,pozostałe chyba oddam do zoologicznego. Czy już mogę to zrobić bez problemu?

Gość *hmmm*
Juz jest dobry moment. Czym szybciejje oddasz tym lepiej latwiej sie przystosuja do wlasciela gwarantuje ze jak sie weznie b malego chomika to on jest w stanie bardzo sie zzyc z wlascicielem.

Gość kardashia
To dobrze czyli jutro je oddaje ;)

Gość *hmmm*
Ja najlepiej wspominam chomik ktore kupilam w ok 3-4 tyg. Drobne sbardzo mniejsze od mojego najmniejszego palca przez pierwsze 2-3 dni musialam tulic je jak mama w rece non stop ale potem strasznie sie do mnie przywiazaly.Przychodzily na zawolanie syngalizowaly ze potrzebuja zainteresowania jesli nie mialam dla nich czasu przez kilka dni Natomiast te zkaupione w 2-3 mies juz mialy swoj charakter byly dzikie nawet nie bardzo chcialynarece siedziec.

Gość o retttty rety
dopiero po 23 dniach posprzatalas klatke??? ja po tygodniu.. aha i jak oddasz je do zoologicznego to pojda na karme dla węzy.. lepiej poszukac im domku przez internet

Gość kardashia
Tak bo czytałam w internecie je żeby nie robić tego puki małe sa jeszcze małe bo samica może je zagryźć jak poczuje obcy zapach.Więc do 2 tygodni ich nawet nie dotykałam. Mam 6 maluchów.Jutro koleżanka weźmie 2 i kolega kolejne 2. Zostaja mi 2,myslalam żeby je oddać do zoologicznego ale skoro odradzacie to może zatrzymam sobie jednego a drugiego oddam dla chłopaka ;)