Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może i ja

Częste pobudki w nocy

Polecane posty

Gość może i ja

Witam. Córka ma 9 miesięcy i od 2 budzi się z płaczem w nocy praktycznie co 2 godz. Jak ją tego oduczyć. Dodam, że jest na piersi, ale jak się obudzi to staram się ją nie karmić bo gdy podam na wieczór kaszkę i pierś to chyba nie może być głodna za 2 godz. Zęby jej wychodziły (ale nie przebiły się do końca, widać tylko kawałek białego). Jestem już zmęczona i nie wiem co robić.

moja droga doskonale Cię rozumiem:) przechodziłam przez to samo... mój syn ma teraz 15 mies potrafił się obudzić nawet na 3 godz. Momentami niewiedziałm jak się nazywam. Bywałey nocki, że więcej przesiedziałm z nim niż przespalam. No cóż wychodzę z założenia, ze żeby kiedyś wyjdą i to sie skończy no bo ile może to trwać. Takze głowa do góry:) nikt nie mówił, że bedzie lekko (sama sobie to wmawiam:-P)

Gość może i ja
Czasem myślę, że traktuje pierś jako smoczek, ale zaczęłam z tym walczyć tj. nie pozwalam jej usypiać przy piersi. (smoczka gryzie i nie umie go ssać) Tylko jak się budzi w nocy to trzeba ją ponosić żeby znów usnęła bo inaczej ryk. Zastanawiam się tylko czy się nie przyzwyczai do tego.