Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megunia1985

Dreszcze u dziecka- od czego jeszcze?

Polecane posty

Mam pytanie do mam: od czego jeszcze mogą wystąpić u dziecka dreszcze? bo przy wysokiej gorączce to wiadomo. Mój starszy synek(5lat) dostał w nocy dreszczy, trząsł się z zimna i mówił że go boli brzuch i głowa, a temperatury nie miał. Czy to może od bólu brzucha? Dodam, że mały zachorował na zapalenie oskrzeli i tydzień był na antybiotyku. Wczoraj byliśmy na kontroli i antybiotyk ma już odstawiony, ma pić jeszcze przez 5 dni eurespal i syrop od kaszlu. Tyle się teraz mówi o świńskiej grypie czy sepsie, że ja od razu wpadam w panikę...

Gość leć do lekarza

Gość dreszcze występują też
przy obniżonej temperaturze ciała. Mja córka jakiś czas temu miałą dreszcze, trzęsła sie z zimna i miała 35 stopni a po 15 minutach prawie 40 stopni. Też sie skarżyłą na ból brzuszka. Teoretycznie wszystko było ok a po 2 tygodniach wyszła z tego ospa

Gość dreszcze występują też
przy obniżonej temperaturze ciała. Mja córka jakiś czas temu miałą dreszcze, trzęsła sie z zimna i miała 35 stopni a po 15 minutach prawie 40 stopni. Też sie skarżyłą na ból brzuszka. Teoretycznie wszystko było ok a po 2 tygodniach wyszła z tego ospa

Faktycznie był cały zimny, nie mierzyłam mu jednak temperatury, otuliłam go kołdrą i usnął.

Gość być może to taka reakcja
osłabionego organizmu po tygodniu brania antybiotyku...

Gość nie spotkałam sie z innym
rodzajem drgawek jak z tymi przy dużej gorączce