Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przewrazliwiona

Znajomi mojego chlopaka

Polecane posty

Gość przewrazliwiona

Moze mi doradzicie, bo ja juz naprawde nie wiem. Wczoraj poklocilam sie ze swoim chlopkaiem o jego znajomych. On ma swietna paczke przyjaciol, spotykaja sie czesto na grillu czy imprezach. Problem polega na tym, ze ja z reguly nie jestem na te spotkania zapraszana. Moj chlopak zabiera mnie ze soba mimo wszystko, bo twierdzi, ze nie jestem ksiezniczka i nikt nie musi mnie specjalnie zapraszac. Wystarczy jak zaprosza jego, bo przeciez wiadomo, ze i tak przyjdzie ze mna. W przyszlym tygodniu jego znajomi organizuja impreze z jakims motywem przewodnim, wiecie, przebrania, recznie pisane zaproszenia itd. Mnie jak zwykle nie ma na zaproszeniu. Moj chlopak zaproszony jest sam! Powiedzialam, ze mam dosyc i tym razem na pewno nie pojde. W grupie jest kilka par, wszyscy zapraszani sa imiennie.. Moj chlopak twierdzi, ze jestem przewrazliwiona i mam problem ze soba. Jak to zalatwic? Nie chce mu psuc kontaktow ze znajomymi, ale nie chce sie tez wciskac na imprezy gdzie mnie nie chca.

Gość przewrazliwiona
Dodam jeszcze tylko, ze jestemy para od ponad dwoch lat, od roku mieszkamy ze soba. Jego znajomi mnie znaja, czesto bywaja u nas w domu, zawsze sa mili.

No też trochę dziwnie bym się czuła, gdyby wszyscy zawsze dostawali imiennie zaproszenia oprócz mnie :/ A czy w paczce są jeszcze jakieś osoby jak Ty? W sensie partnerzy 'spoza' paczki? Też dostaja 'imienne' zaproszenia czy idą po prostu ze swoim facetem/kobietą?

Gość przewrazliwiona
Sa jeszcze jedna taka dziewczyna jak ja, 'spoza' paczki. Nie sadze, zeby dostawala immienne zaproszenia. Ale ona zaczela sie spotykac ze znajomym kilka tygodni temu, nie wszyscy ja znaja.

Gość ja powiem tak .....
wg mnie jesteś z lekka przewrażliwiona...tzn jeśli chodzi o pisemne zaproszenia to tutaj się zgodzę że powinnaś być na nich dopisana chociażby w takiej formie np Arek z Beatą ale takie zwykłe zaproszenia słowne na jakąś imprezkę gdzie jakiś tam kumpel dzwoni do Twojego faceta i mówi jest impreza to tutaj nie widzę problemu że muszą za każdym razem powtarzać że ma być z Tobą bo skoro jesteście razem dwa lata mieszkacie ze sobą to naturalna sprawa i w tym momencie jest to jakiś tam szczegół przynajmniej dla mnie tym bardziej że chłopak chce chodzić z Tobą a nie sam

Gość przewrazliwiona
Ponad dwa lata, zareczylismy sie w tym roku. Mieszkamy razem ponad rok. Cala ta sytuacja jest dla mnie przykra. Moi znajomi zapraszali go zawsze na kazde spotkanie, nawet gdy go jeszcze dobrze nie znali. A je jestem pomijana w zaproszeniach. Nie zawsze sa to immienne zaproszenia, czasem jest to zwykly email. Ale ja tych zwyklych maili tez nie dostaje, mimo, ze z niektorymi dziewczynami z paczki mojego chlopaka, mam kontakt prywatny. Jak wychodze gdzies ze swoimi kolezankami z pracy, to zapraszam tez kolezanki z paczki mojego faceta. I one czesto korzystaja z tych zaproszen. Ja naprawde tego nie rozumiem.

Gość przewrazliwiona
Ja powiem tak Ja naprawde nie oczekuje indywidualnego zaproszenia za kazdym razem, gdy jest impreza. Wystarczy telefon albo mail do mojego faceta, nie mam z tym problemu. Nie jestem az tak pozbawiona dystansu do siebie. Chodzi mi tylko o te imprezy, na ktore ci zanjomi wysylaja zaproszenia. Dla nich to tez forma zabawy, czasem kilka dni przygotowuja stylizowane zaproszenia, potrafia wysmyslac ksywki i hasla. I na tych zaproszeniach mnie NIGDY nie bylo.