Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OnaZostałaSama

Ona została sama!

Polecane posty

Gość OnaZostałaSama

Mam przyjaciółkę, która ma 11 m-czne dziecko. Jej związek kompletnie się posypał. Rozstali się. Ja nie mam dziecka, niby wiem, co jest z nim związane, a jednak nie wiem. Co ja mam jej doradzić, jak jej pomóc. Zaproponowałam, że czasami zostanę jej z maluchem, żeby mogła odpocząć. Pocieszałam, idzie wiosna, będziemy wychodzić na spacery. Kończysz studia, masz stypendium, rentę po rodzicach, dasz radę. Ale ona, że ja nie wiem co ona czuje, że ona bardzo się boi, że nie da rady. Może poradzą mi jakieś samotne matki jakich rad jej udzielić i jakiego wsparcia?

Gość mamili
już jesteś dla niej ogromnym wsparciem. Dobrze mieć taką kumpelę jak Ty :) Nie mam takich doświadczeń, ale myślę, że po prostu bądź przy niej.... wysłuchaj narzekań, wesprzyj duchowo, zajmij się czasem małym, wyciągnij na kawę i plotki... I zapewniaj, że przed nią duuuużo dobrego :)

Gość OnaZostałaSama
W lipcu bronimy się, boję się, że przez to wszystko zawali. Znamy się od podstawówki i ja też przeżywam jej kłopoty. Wiecie, strata partnera, zostanie sama z dzieckiem - wiem, że to przerażające. Myślałam, żeby dać jej tydzień na totalne rozklejenie się, podawać chusteczki i ogarniać małego, a potem powiedzieć dziewczyno dość i do roboty. Chcę jej zaproponować, że co dwa dni będę wychodziła z dzieckiem na spacery a ona w tym czasie niech skupi się na pracy magisterskiej i nauce. W sumie teraz już nie mamy zajęć na uczelni, studiujemy różne kierunki, ja mieszkam z rodzicami i jestem w stanie zająć się własną nauką, a do tego pomóc jej. Ona musi się obronić, będzie musiała iść do pracy. Jak ją zmotywować? Oczywiście nie od razu, dam jej czas. Jak wygląda życie samotnej matki?

Gość no hope no love
mi też się szykuje los samotnej matki a dopiero zaczęłam studia :((((