Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokolina85

CZY ŚMIERĆ BOLI? (fizycznie)

Polecane posty

Gość kokolina85

Mój tata zmarł w szpitalu, bezpośrednią przyczyną była niewydolność krążeniowo-oddechowa (czyli umiera na to wiele ludzi). Zastanawiam się co sie wtedy czuje, czy coś boli, czy człowiek się dusi, lekarz powiedział, że 2 godz. poprzedzające zgon to była już agonia. Co to znaczy? czy człowiek jest wtedy przytomny? Poza tym moja babcia zmarła na to samo a ja wciąż nie wiem czy to jest zawał czy co? Ta nazwa jest jak dla mnie niezrozumiała a niestety lekarz nie bardzo to wyjaśnił.

Gość kokolina85
ktoś wie?

Gość jkbk
współczuje smierci taty. agonia to stan powiedzmy wyłączenia mozgu, zyly juz wtdy tylko narzady wewnetrzne podtrzymywane przez aparature. Z cala pewnoscia taka smierc nie boli

Gość kokolina85
najbardziej bolesne jest to, że ze szpitala zadzwonili już po śmierci taty, nie mieliśmy nawet szans pożegnać się choćby z nieprzytomnym tatą. Może chcieli nam oszczędzić cierpienia? Przez to wszystko zaczęłam się jeszcze bardziej bać śmierci, boje się, że będzie mnie bolało albo, że będę się dusiła i nie będę umiała nikomu o tym powiedzieć. poza tym czułam się oszukana, przywieźli tatę do szpitala w bardzo złym stanie, lekarze mówili żeby być dobrej myśli ale oni już wiedzieli, że umrze bo podłączyli mu tylko jedną kroplówkę, 2 miesiące wcześniej przy tej samej sytuacji była cała aparatura, masa badan i udało sie go uratować. Lekarze są fałszywi. Być może chcą zaoszczędzić cierpienia ale uważam, że gorzej jest być oszukiwanym.

Gość jkbk
moze porozmawiaj z jakims lekarzem prowadzącym

Gość kokolina85
dzięki ale chyba już na to za późno, to sie stało w maju 2009r, ból po stracie taty był na tyle silny, że nie miałam ochoty na nic. Trudno po kilku mieisącach iść do lekarza i pytać dlaczego Mariana M. nie podpieli do aparatów przed śmiercią. Lekarz chyba pomysli, że mnie lekko pogieło.

Gość artur37
Wiesz chyba nie Miałem zawał 2 lata temu i wiesz kurcze nie bolało poprostu mała przyducha nie mozesz złapać powietrza i odlatujesz TO NIE BOLI Możesz być spokojna Trzymaj się

Gość gość
Nie wiem ...czy śmierć boli nikt z Nas nie ma takiego doświadczenia ,ale wiem że ten co udaje się w swoją ostatnią drogę(podróż) przeczuwa(zna) swoją sytuację w jakiej się znajduję. Mój ojciec-tatuś umarł miesiąc temu ;był świadomy,że umiera udzielał instruktażu co się z nim dzieje każdemu specjaliście(lekarzowi) co się z nim dzieje.Gdy lekarze starali się uświadamiać pacjenta(ojca) po analizie wyników badań (czyt.diagnoza)o postępowaniu choroby"raka" tato wyprzedzał myśl lekarzom i oświadczał im jaki organ został już zaatakowany(przerzut)