Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17klatka

CO myślicie? :>

Polecane posty

Gość 17klatka

MAm 17 lat, i od niedawna współżyję z chłopakiem, tylko bardzo sie boje mimo gumki iż mogłaybyć w ciąży, dlatego chciałabym zacząć brać tabletki antykoncepccyjne? Myślicie że to dobry pomysł? Jakie mogą być skutki uboczne?

nie ma na to dobrej odpowiedzi bo dobrze dobrane tabletki nie powodują skutków ubocznych ja miałam 18 lat jak zaczęłam tabletki i biorę do dziś

Gość tak, to bardzo dobry pomysl
Umow sie na wizyte do lekarza a pn przepisze odpowiednie tabletki. Gratuluje odpowiedzialnego i doroslego podejscia!

Gość witamy w klubie:))))))))))))))
ja zaczelam brac tabletki w Twoim wieku i nie mialam skutkow ubocznych. bralam 5 lat, 2 lata przerwy i znow biore :)

A dlaczego ma być to zły pomysł? Chcesz to bierz to Twój wybor :) skutkow ubocznych jest niewiele, mowi sie ze jakies tycie itp. chociaz to zalezy od osoby i od tabletek, ja po swoich nic nie tylam. Zapytaj sie swojego gin. on przepisze CI najlepsze. Chociaz znam pare takich osob ktore mimo tabletek ktora daja prawie 100% pewnosc i tak boja sie o ciaze. A skoro Ty boisz sie tego uzywajac gumek nie wiem czy tabletki jakos pomoga Ci na te obawy :D

Gość 17klatka
coraz częściej czytam że gumka pękła dlatego wolę się nie martwić, i nie być wczesną matką. Jeżeli chodzę do publicznego ginekologa jakie badania mi będzie musial zrobić by przepisać najlepsze tabletki dla mnie? i czy będę za to musiałą płacić ?

Ja poszlam i nie robiono mi zadnych badan, babka wypisała od ręki. Brałam Novynette, moja ginekolog powiedziala ze to najlepsze tabletki dla mlodych dziewczyn. W razie czego mozesz lekarzowi zasugerowac cene tabletek - np. ze wolalabys tansze, bo to duzy wydatek dla Ciebie itp. Slyszalam ze z tym nie ma problemu. :)

Gość 17klatka
a ile płacisz za swoje? miesięcznie?