Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wellonka

Do akwarystów .... chora pletwa

Polecane posty

Gość wellonka

Sklejona i zmętniona dolna część pletwy ogonowej u molinezji, co robić? Proszę o pomoc. Wczoraj zaaplikowałam malą łyżeczkę soli, a dziś dodałam drugą ale już sól akwarystyczną. Po pierwszej aplikacji dziś rano było lepiej, lecz teraz zauważłam, że stan się pogorszył i ma górną część płetwy (ogonowej)zaatakowaną. Żadnych objawów nie ma, po za podpływaniem pod powierzchnię wody, by zaczerpnąć powietrza.

Gość wellonka
Ladaco....daj pożyć rybkom....są urocze :D:D

Gość wellonka
oooooop

Gość taa niedobra pupa
Może to jakiś rodzaj grzybicy? Ja w takich wypadkach stosowałam błękit - ona jest na takie różne drobnoustroje, bo zieleń - to tylko na ospę.... TYlko trzeba dobrze odmierzyć ilość podaną na opakowaniu - i chyba zrobić 2 kąpiele, mozna też podawane żarcie trochę w tym umoczyc

Gość wellonka
OMG....pomóżcie....molinezja jeszcze choruje, ta płetwa .... nadal chora. Od tygodnia mam też nowego glonojada...wielki, ma chyba z 10 cm...ale co ztego..nic nie je, cały czas przebywa w jednym zacienionym miejcu, u góry na grzałce, podpływa tylko zaczerpnąć powietrza. Bardzo mnie martwi też jego stan. Proszę o jakikolwiek odzew.