Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxWITALISEKxx

pasemka w ciąży?

Polecane posty

Gość xxWITALISEKxx

witam obecne i przyszle mamusie :) no wiec tak....jestem w 4 miesiacu ciazy i chcialabym zrobic sobie pasemka bo ide niebawem na wesele :) ale niewiem czy mi wolno....choc wiem ze niejedna znajoma farbowala wlosy w ciazy....prosze o rade....z gory pozdrawiam

Gość oczywiście ze wolno
tylko po pierwsze nie wiadomo jak farba wyjdzie na włosach bo hormony podczas ciąży zmieniają strukturę włosa i zamiast jasnych blond mogą wyjść rude albo żółte. Po drugie to zależy jak będziesz znosiła zapach farby. Nie jest on na tyle toksyczny żeby zaszkodzić dziecku, ale jest tak nieprzyjemny że może zaszkodzić tobie spowodować złe samopoczucie, ból głowy a nawet omdlenie. Farba może cię silnie uczulić. Ale najczęściej nic się nie dzieje. Sama również robiłam sobie pasemka w 4 miesiącu.

Gość bcnvbmnbvxc
Zagadzam sie z druga odpowiedza a zajebisty lachon to glupia suka co nic nie wie o zyciu

Gość xxWITALISEKxx
zajebisty lachon- nie udzielaj sie !! oczywiście że wolno- dzięki za rade bo na farbowaniu wlosow sie kompletnie nie znam :) a wiadomo kazdy fryzjer powie ze wolno bo chce jak najwiecej kasy zarobic

Gość zajebisty lachon
nie wiem nic o zyciu bo nie pytam o pasemka w ciazy:O glupia tepa dzidza po zawodowce pyta o takie glupoty a reszta jej wturoje:O

Gość taka jedna fryzjerka
pasemka w ogóle nie dotykają skóry głowy więc jak mogą one zaszkodzić?? co innego farba silnie rozjaśniająca a co innego pasma! Przychodzą do salonu kobiet w ciąży ostatnia rekordzistka nie farbowała włosów całą ciąże, odrost na pół głowy, zero makijażu , nie dziwię się że faceci łażą po burdelach. Rozumiem że można się źle czuć ale trzeba dbać o siebie chociaż troszkę. Ta babka zawsze super wyglądała, elegancka zadbana a teraz masakra

Gość zajebisty lachon
nie wiem nic o zyciu bo nie pytam o pasemka w ciazy:O glupia tepa dzidza po zawodowce pyta o takie glupoty a reszta jej wtoruje:O Normalny czlowiek wie za mozna w ciazy farbowac wlosy

Gość taka jedna fryzjerka
jedynie zapach może Cię drażnić ale dla własnego samopoczucia dbaj o siebie;)

Gość farba nie musi stykac się
ze skórą żeby uczulać. Pigment i zawarte w farbie substancje chemiczne mogą dostać się do cebulki włosa i w ten sposób uczulić. Jeśli byłabyś prawdziwą fryzjerką wiedziałabyś ze podczas ciąży zmienia się gospodarka hormonalna i farbowanie włosów jak i trwała jest dosyć ryzykowne, jeśli chodzi o efekt końcowy. Jeszcze tylko podpowiem, że nie powinno się tych zabiegów wykonywać również w trakcie miesiączki. Bo wtedy też efekty mogą pozostawić wiele do życzenia.

Gość xxWITALISEKxx
hmm po jakiej szkole to Cie nie powinno interesowac...i ile mam lat tym bardziej bo napewno wiecej od Ciebie ... i nie kazdy interesuje sie wszytskim tak jak Ty bo sa wazniejsze rzeczy do robienia np. praca dom i maz ....

Gość zajebisty lachon
wiecej ode mnie masz lat? hehe:D a to ciekawe bo skad wiesz ile mam ja? Ale patrzac na wiek tutejszych matek to powinnam cie zaliczyc do mlodszych od siebie:P Nie zrobie tego jednak bo nie wiem ile masz lat i nic z gory nie zakladam jak ty panno po szkole:D

Gość przecież mówiłam ci ostatnio
witalisku, że wolno farbować włosy w ciąży, a ty na forum pytasz. nie wierzysz mi? :)

Gość xxWITALISEKxx
nie panna tylko mezatka od 6lat :)

Gość zajebisty lachon
panna czy mezatka co za roznica? chyba nie myslisz ze status ci sie podniosl odkad oficjalnie faceta usidlilas?

Gość xxWITALISEKxx
ok koncze bo nie mam zamiaru ponizac sie do Twojego poziomu bo plywasz w brodziku intelektualnym i chyba nigdy nie wyplyniesz na wieksze wody :) pozdrowienia.. mimo wszystko

Gość Industrialised
eee... czytajac te komentarze mam wrazenie jakbym utknela w piaskownicy pelnej rozwydrzonych smarkaczy wyzywajacych sie na poziomie: 'jestes glupia', 'smierdzisz', 'masz wszy na pepku' itd. Zaczynam powaznie powatpiewac w Polskie spoleczenstwo... Ehh