Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bimbambom sialalom

problem z CV i wpisanymi studiami

Polecane posty

Gość bimbambom sialalom

koleżanka pomagał mi pisać CV, więc zrobiłam swoje na wzór jej CV, skończyłyśmy tą samą szkołę, więc wpisałam to co ona, i poroznosiłam już chyba 10 tych CV, a dzisiaj dyrektorka szkoły powiedziała że całkiem bez sensu mam to CV :( (szukam pracy właśnie w szkole podstawowej) bo mam wpisane : Studia podyplomowe (rok licencjacki), jej chodził o to że podyplomowe można robić tylko po magisterium, i ja to wiem, ale prace dyplomową też musiałyśmy obronić przed licencjatem, a ja się nad tym nie zastanawiałam, i już mam wydrukowane 50 CV , ZMIENIĆ I DRUKOWAĆ INNE CV?? CZY TO MOŻE BYC I JEST DOBRZE?? PROSZĘ O POMOC

Gość bimbambom sialalom
up :(

Gość fhgfhg
nie potrafisz po polsku wyjaśnić o co ci chodzi a chcesz uczyć dzieci w szkole?

Gość chyba sie podszywowi
jak byłam na kursach dot. poszukiwania pracy, mieliśmy warsztaty z pisania CV i LM między innymi, to nam na samym początku powiedzieli - jeden pracodawca=jedno CV jedynie w sytuacji, gdy będziesz pracy szukała tylko i wyłącznie na jeden typ stanowiska w jednego typu placówce, to możesz dać to samo CV. jeśli natomiast profile stanowisk na które aplikujesz różnią się w jakiś sposób, to i CV powinno być do tego dostosowane. a jak potencjalny pracodawca wytyka ci błąd - to popraw go. i to, że koleżanka ma tak samo, nie znaczy że ma dobrze. a dyplom to się robi też po technikum, jest jakaś klasyfikacja typów szkół, więc nie zmieniaj sobie nazewnictwa bo ci się tak podoba.

Gość bimbambom sialalom
składam wszędzie to samo CV, bo to jest to samo stanowisko, czyli nauczyciel szkoły podstawowej klas I-III. wyjasnię dokładniej o co mi chodzi: skończyłam Kolegium nauczycielskie-3letnie. na koniec była obrona pracy dyplomowej. Później skończyłam na uniwerystecie rok licencjacki, kończący się obroną pracy licencjackiej. i mam wpisane w CV: Wykształcenie: studia podyplomowe(rok licencjacki) (a ta dyrektorka powiedziała że mam bez sensu CV, bo studia podyplomowe można robić po magisterce) i tu mam pytanie do Was, czy zmienić to 50 kopii CV które mam przygotowane, czy według Was jest dobrze napisane? Bo inne dyrektorki nie powiedziały że to jes źle:(

Gość bimbambom sialalom
składam wszędzie to samo CV, bo to jest to samo stanowisko, czyli nauczyciel szkoły podstawowej klas I-III. wyjasnię dokładniej o co mi chodzi: skończyłam Kolegium nauczycielskie-3letnie. na koniec była obrona pracy dyplomowej. Później skończyłam na uniwerystecie rok licencjacki, kończący się obroną pracy licencjackiej. i mam wpisane w CV: Wykształcenie: studia podyplomowe(rok licencjacki) (a ta dyrektorka powiedziała że mam bez sensu CV, bo studia podyplomowe można robić po magisterce) i tu mam pytanie do Was, czy zmienić to 50 kopii CV które mam przygotowane, czy według Was jest dobrze napisane? Bo inne dyrektorki nie powiedziały że to jes źle:(

Gość nieidealnaaaa
bo studia podyplomowe można robić po magisterce)" Studia podyplomowe mozna rowniez robic po licencjacie:)

Gość bimbambom sialalom
ale nie rozumiecie o co mi chodzi, ja ma tylko licencjat, i ona doczepiła się wlasnie tego że nazwałam ten licencjat - studiami podyplomowymi- dlatego że obrone dyplomu też miałam, mam złe CV???

Gość gsfshr
sluchaj licencjat to licencjat a podyplomowe to podyplomowe-pomylilas pojecia, popraw bo sie osmieszasz- to, ze nikt inny nie zwrocil Tobie uwagi nie znaczy, ze nie zauwazyl bledu.

Gość Alisson
Tak, masz złe CV. Studia licencjackie to nie są podyplomowe. To są różne szkoły. To tak jakbyś skończyła studium 2-letnie, a wpisała sobie, że masz wyższe studia skończone. Ktoś może sobie o tobie źle pomysleć i uznać, że próbujesz oszukiwać

Gość bimbambom sialalom
no to nieźle :( szkoda, bo myslalam ze tak moze byc.. to jak to ladnieujac ; ten rok licencjacki?

Gość ja też średnio rozumiema
ale radzę tak: w cv pisz taką nazwę uczelni, kierunku, trybu edukacji, jaką masz zapisaną w dokumencie, który przedłożysz pracodawcy podczas zatrudnienia: dyplomu, świadectwa maturalnego itp. Nie ma co cudować.

Gość Alisson
Ja bym na twoim miejscu napisała: studia licencjackie: i tutaj ich kierunek, np. studia licencjackie : Rachunkowość na Wydziale.........Uniwersytetu........

Gość kajetanka09
Dlatego moim zdaniem,aby nie miec problemów z CV warto jednak chociaz na poczatku zawierzyc specjalistom www.kariera.pl/cv

Gość malinaka26
podyplomowe sie robi po magisterce, po licencjacie mozesz magisterskie robić albo jakieś uzupełniające... ale one nie nazywają się "podyplomowe"

Gość dobrze zrozumialam ten temat
chcesz pracowa w placowce osiwatowej a nie potrafisz rozroznic studiow podyplomywch od licencjackich ?? w jakiej szkole bedziesz nauczac takich teorii mam nadzieje, ze nie w malopolsce zycze oczywiscie wsyztskiego najlepszego, ale czy takich podstaw nauczyciel nie powinien wiedziec ???

Gość baskabas
nie mieszajcie!! studia podyplomowe mozna zrobic PO zdobyciu DYPLOMU ukonczenia studiow wyzszych (zawodowych/magisterskich). rownie dobrze mozesz zrobic podyplomowke po licencjacie, jak i po magisterce. napisz normalnie to CV - czyli np. od roku 2006 - 2009 - kolegium nauczycielskie od 2009 - 2010 - studia licencjackie. kurcze, zreszta czy ty sama nie wiesz jak nazywaly sie u ciebie na uczelni te studia, ktore nazywasz tu 'licencjackimi'? to byly studia uzupelniajace? moze jakies studium czy cos? jak to sie nazywalo?

Gość dobrze zrozumialam ten temat
no wlasnie chyba nie wie a juz robienie cv pod kogos zenujaca sprawa

Gość xxxswxcsa
ale ta dyrka cos niekumata. podyplomowke mozna czasem zrobic nawet po licencjacie. np we wrocku mozna po licencjacie robic podyplomowe z translatologii na uniwerku. dyrka niech się ogarnie trochę.

Gość nieee w tym rzeczsssss
nie w tym rzecz lic i rok podyplomowy to chyba jakas pomylka i o to chodzi

Gość ellizkowska2
Teraz na szczescie nie musimy pozostawiać sami sobie jesli mamy jakies problemy z CV, tylko po prostu w takiej sytuacji najlepiej jest się zdecydowac na pomoc profesjonalistów. Moja siostra ostatnio własnie korzystala z czegoś takiego http://www.corson.pl/ W sumie od CV się wszystko zaczyna