Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość susumu

Coś mi się stało z twarzą... POMOCY!!!

Polecane posty

Gość susumu

Nie wiem od czego zacząć... Mam 22 lata, do jesieni zeszłego roku myślałem, że najgorszą rzeczą jaka spotkała moją urodę jest trądzik... dziś widzę jak bardzo się myliłem... Mocno zapadły mi się policzki a na dodatek muszę spać na wznak gdyż policzki mi się tak zapadły, że gdy śpię na boku, to mi się odbijają brzydkie czerwone zmarszczki w okolicach ust (te zmarszczki są duże i nie znikają całkowicie w ciągu dnia). Z trądzikiem już nie mam większych problemów, jednak te policzki są dla mnie koszmarem... Nie wiem dlaczego się tak stało. Moje życie traci sens... Nie mogę normalnie spać, nie mogę się patrzeć w lustro bo wyglądam jakbym miał umrzeć a na dodatek mam tłustą cerę i ogólnie źle się czuję ze swoim wyglądem odkąd zapadły mi się te policzki... Byłem u paru dermatologów. Skasowali pieniądze ale nie pomogli, bo nie widzą w tym nic nienormalnego! Czy normalne jest, że z dnia na dzień gwałtownie zapadają się policzki u młodego człowieka? Obserwuję ludzi na ulicy i jeszcze nikogo nie spotkałem kto by tak wyglądał!!! Nie wytrzymam tego wszystkiego, już mam dość. Pierwsze był trądzik a teraz takie coś mnie spotkało... Dlaczego!? ;( Dodam, że na jesieni piłem zioła na trądzik. Była to mieszanka kilku rodzajów ziół od kobiety która zajmuje się leczeniem ziołami... Czy to mogło mieć wpływ? Dermatolodzy zaprzeczali, ale ja już sam nie wiem, bo co jeszcze mogłoby być przyczyną? W ostatnim czasie schudłem z 65 kg do 58 kg na 178 cm wzrostu! Zastanawiałem się czy to może jest przyczyna stanu mojej twarzy, ale skąd te zmarszczki po nocy? Ogólnie mam zapadnięte policzki w dziwny sposób i tak jak mówiłem jeszcze nie widziałem nikogo kto by miał tak samo... Nikt nie potrafi mi pomóc, ja nie wiem co robić. Mam tylko jedno marzenie - chcę być zdrowy jak moi rówieśnicy i cieszyć się życiem... Mam już dość tego wszystkiego, bo moje życie jest do dupy przez te kłopoty pierwsze z cerą a teraz z twarzą... Nie wiem po co to wszystko napisałem... Czy to coś mi pomoże? Czy ktoś to w ogóle przeczyta... Powoli tracę nadzieję i siły do dalszego życia. Jeśli ktoś potrafi pomóc, to bardzo proszę o pomoc...

Nie martw sie , na pewno znajdziesz kogos kto Cie pokocha :) a poza tym inni maja gorzej :-o Jest tyle wohen na swiecie, chorob :-o a Twoje policzki to Twoj wymysl, moze zacznij wiecej jesc.? :)

wstaw zdecie z tymi policzkami bo nie mam pojecia jak to mialo by wygladac.

zacznij wiecej esc, musisz utyc, z buzi najszybciej ,,leci,, jak chudniesz.Gwarantuje poprawe, tymczasem, 🖐️ dobranoc

Gość bym se zjadła:D
a cukrzycy nie masz żeś tak schudł?

Gość susumu
Nie mam cukrzycy ani żądnej tego typu choroby. Najgorsza w tym wszystkim jest ta bezradność i brak wiedzy na temat tego co mi się stało. Nie mogę się z tym pogodzić...

Gość bojabojaboja
Ojej, ja bym poszła z tym do lekarza rodzinnego, żeby się poradzić, a jakby mi nie powiedział nic konkretnego to najpierw zrobiłabym podstawowe badania. I skąd ten spadek wagi taki duży? Nie można się załamywać, trzeba szukać pomocy.

Gość kobieta w pracy 765
Specjalista ze mnie żadne, ale może to coś z mięśniami .. może rób sobie zawsze rano i w ciągu dnia takie ćwiczenia przed lustrem (szeroki uśmiech, puszczanie oczek, dziubek raz w jedną raz w drugą stronę).. albo kremy liftingujące

Gość karate mistrz
przecież ty jesteś chudziutki jak szczypiorek! musisz jeść więcej. co to za waga 58kg dla chłopaka???!! Jeść! Ew. do internisty, żeby cię obejrzał i skierował do jakiegoś specjalisty. Bardzo chudziutki jesteś, nic dziwnego, że twarz masz zapadniętą.

Gość susumu
Byłem u kilku dermatologów i większość stwierdziła, że jest to spowodowane utratą wagi, jednak żaden nie potrafił odpowiedzieć co jest przyczyną tych zmarszczek po nocy :( Wiem, że mało ważę, ale ja jem dosyć sporo więc to troszkę dziwne... Może mam jakiegoś raka lub coś bo już naprawdę nie wiem. Jednak szczególnie zastanawiam się czy przyczyną nie był zioła... Lekarz niby zaprzeczyli ale równocześnie nie pytali co to były za zioła etc. Jeszcze istnieje możliwość, że to zioła spowodowały tak gwałtowną utratę wagi... Ojej co ja mam robić :( :( :( Mam szczególną prośbę... Jeśli kogoś znacie kto mógłby pomóc to zapytajcie i mi napiszcie... Jeśli znacie kogoś kto się zna na ziołach zajmuje się tym... Do tej zielarki u której byłem już nie pójdę, bo co mi niby ma powiedzieć. To chyba wiadome, że powie że to na pewno nie jej wina, więc nie ma sensu się denerwować....

Gość może może może
Może masz za mało płynów w organizmie? Pijesz wodę? Jeśli się pije ok 2l wody niegazowanej dziennie, to skóra inaczej się zachowuje. Jest bardziej elastyczna. Może przejdź się do jakiegoś masażysty/ masażystki. Oni wiedzą jak pielęgnować skórę, bo z tego co piszesz, to jest jakaś wysuszona zbytnio. Może Ci jakieś kremy doradzą, oliwki. Starszym ludziom, których skóra nie jest już taka elastyczna robią się takie rzeczy. Swoją drogą, to malo ważysz, czemu tak schudłeś? Pooglądaj zdjęcia swoich przodków. Może taka Twoja uroda?

Gość susumu
Mam cerę skłonną do przetłuszczania się a nie sucha. Natomiast gdybym wiedział czemu schudłem to bym tutaj o to nie pytał. A co do przodków, to bez przesady - nikt w mojej rodzinie tak nie miał a poza tym to jest nienaturalne zapadnięcie!!!

Gość susumu
Aha a wody pije dosyć sporo ;)

cos mi sie wydaje bardzo ze te policzki to efekt twojej utraty wagi, no nie masz wyjscia tylko teraz sie obzeraj ile wlezie. a ze ci sie tak zapadly to i te zmarszczki ci sie porobily, po prostu skora inaczej sie uklada na kosciach wiec pojawily sie brruzdy. a opisz moze jak to nienaturalnie niby ma wygladac? niektorym osobom jak leci waga to z twarzy najpierw. szczegolbie tym z mocno wystajacymi koscmi policzkowymi. 58kg przy twoim wzroscie i fakcie ze jestes chlopak to jest duza niedowaga. a moze jakies proteiny sobie kup na szybki przyrost masy i to jeszcze z pelnotlustym mlekiem mieszaj?

Gość randkowa dziewczyna podszyw
najbardziej niepokojacy jest nagly spadek wagi, koniecznie znajdz przyczyne tego, idz do lekarza i jesli trzeba to do innych tez, bo wybacz ale to normalne nie ejst, nikt sam z siebie nie chudnie duzo ciagle yle samo jedzac

ten spadek wagi to moze byc cukrzyca, anemia, tarczyca.. lepiej zrob sobie badania krwi! a co do wzrostu i wagi to jestes ode mnie wyzszy a wazysz dokladnie tyle samo co ja, a ja jestem chuda jak patyk! ale jestem dziewczyna wiec nawet jak mamy ta sama wage to ty wygladasz o wiele chudziej. nie dopatrywalabym sie problemu w twarzy tylko w calym twoim ciele.

Gość susumu
Wybaczcie, że odpisuję nieregularnie, ale to ze względu na chroniczny brak czasu na wszystko. Faktycznie ważę mało i wydaje mi się, że macie rację z tym, że utrata wagi spowodowała zapadnięcie policzków i problem ze zmarszczkami. Wskazują na to dwa fakty: po pierwsze mam uwydatnione kości policzkowe a po drugie resztę ciała mam taką jak gdy ważyłem 65 kg!, więc gdzieś to musiało ubyć.... Trochę tego wszystkiego nie pojmuję stąd moje dwa kolejne pytania: 1) jakie badania krwi sobie zrobić, żeby wiedzieć co mi jest 2) co zrobić, żeby przytyć, bo jem normalnie (nie ograniczam się z jedzeniem) :( :( :( Wspominał ktoś o proteinach, gdzie je kupić? Dziękuję wszystkim za wsparcie...

Gość liiiiii.......
ZAcznij jeśc przytyjesz i bedzie OK. Stanowczo jesteś za chudy . powodzenia.

proteiny kupisz w sklepach kulturystycznych, albo w internecie. musisz wybrac takie na przyrost masy z duza iloscia weglowodanow, np. te: http://www.centrumodzywek.net/kategoria,Od%C5%BCywki_na_Mase,16.php idz do lekarza i popros o skierowanie na badania krwi: na zelazo, tarczyce, poziom cukru we krwi. moze cos jeszcze, jak wyjasnisz co ci jest to lekarz bedzie wiedzial na co jeszcze skierowac. a poza tym jak sie czujesz? jestes zmeczony? moze jakies stany depresyjne? dolega ci cos?

Gość TinaaTina
Skoro stwierdzono juz ze jestes za chudy to przejdz na diete bialkowa i cwicz miesnie twarzy! poza tym kup suplement diety z elastyna i kolagenem! to sa dwa bialka odpowiadajace za jedrnosc skory...brak kolagenu i elastyny powoduje zwiotczenie i powstawanie zmarszczek!

Gość susumu
Dzięki za porady... nawet nie wiem jak mam dziękować... Ogólnie przez to wszystko mam depresję i kłopoty z koncentracją w ostatnim czasie, ale przyczyną są problemy ze skórą a nie psychika... chociaż kto wie...

problemy z koncentracja pojawiaja sie wlasnie jak sie traci sporo wagi - organizm ma zapotrzebowanie na skladniki ktorych nie dostaje i dlatego jestes drazliwy i przemeczony. mozliwe ze ci nic nie dolega, mozliwe ze sie sam nakrecasz, skoro jestes zmeczony to ci sie jesc nie chce a im mniej jesz tym bardziej jestes zmeczony - zastanow sie nad swoim trybem zycia, czy cos sie zmienilo, moze nowa praca? moze jakies inne zmartwienia? ja po urodzeniu dziecka bardzo schudlam, zrobilam sie senna, zmeczona, draznilo mnie wsystko, z rana czulam sie jakbym nie spala, gorzej niz wieczorem, przez co stracilam apetyt - po wizycie u lekarza i zrobieniu wielu testow okazalo sie ze wszystko ze mna w jak najlepszym porzadku. to po prostu dziecko, nowe obowiazki, nieregularne posilki tak mnie oslabily. z tego wzgledu dowiadywalam sie jak przytyc szybko. otoz jest kilka metod (oprocz zwyklego jedzenia) to te odzywki proteinowe, ktore mieszasz z woda, ale mozna wzamian z pelnotlustym mlekiem z wieksza niz podana iloscia proszku. mozesz zjesc obiad i wypic po tym slimfast - slimfast normalnie zastepuje ci posilek wiec to tak jakbys zjadl naraz 2 porcje. no i nie odmawiaj sobie niczego! zycze powodzenia :)

Gość susumu
Chyba faktycznie muszę sięgnąć po odżywki. Tylko to slim-fast jest na odchudzanie z tego co przeczytałem... No i czy odżywki białkowe nie zaszkodzą mi na cerę, bo to dla mnie też cholernie ważne aby zaś nie było problemów z cerą, bo jak mam raz walczyć z jednym aby następnie walczyć z drugim, to nigdy nie osiągnę spokoju psychicznego i się wykończę :(

a czmeu odzywki mialyby ci szkodzic na cere? to nie sterydy przeciez po ktorych wyskakuja wypryski. a z tym slimfastem to jest wlasnie tak ze on jest na odchudzanie, zamiast zjesc obiad czy kolacje to pijesz slimfast tak? bo on ci zastepuje posilek. wiec to jest taki trik: jesz normalnie sniadanie i na to pijesz slimfast, wiec masz jakby 2 posilki zjedzone, jesz obiad i na to slimfast znowu, kolacja i slimfast, wiec zamiast 3 posilkow dziennie zjadasz ich 6 (700 kcal wiecej). taka sztuczka wlasnie na przyrost wagi - od kolegow z bramek - oni wlasnie tak robia zeby szybko przytyc.

aha ktos moglby zapytac czemu tych kalorii ne zastapic normlanym jedzeniem - otoz nie bylbys w stanie zjesc wiecej ziemniakow itd, paczki i batoniki maja duzo kalorii, ale one sa tluste, slodkie i masz problemy z cera murowane. slimfast jest dobrze zblilansowany, w koncu to suplement diety, zawiera witaminy itd no i te dodatkowe kalorie o ktore ci chodzi. po prostu jesz normlanie i na to jeszcze dopijasz slimfastem na sam koniec.

Gość susumu
Hmmm jeszcze ciągnąc wątek slimfastu, to przez jaki czas trzeba to pić aby przytyć?

hmm nie wiem, az przytyjesz tyle ile potrzebujesz, jeden slimfast to ponad 200kcal. zalezy od organizmu twojego i ile tego dasz rade wypic. proteiny z weglowodanami tez pij, na zmiane moze, no jak tam uwazasz..

Gość susumu
A na ile starcza jedno opakowanie slimfastu? Bo to jest dosyć drogie (ok. 80 zł jedno opakowanie).