Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izaura814

konsultantka slubna - czy skorzystać??

Polecane posty

Czy korzystałyście przy organizacji wesela z usług firmy konsultingowej, tzw. konsultantki ślubnej? Jakie są wasze doświadczenia, czy była to niezbędna pomoc za dobra cenę? Proszę was o radę w tym temacie, nie wiem czy powinnam skorzystać z takich usług przy organizacji swojego ślubu i wesela, czy lepiej samej się wszystkim zająć? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Wszystko zależy od Ciebie. jeżeli nie masz czasu lub ochoty się tym zajmować to konsultantka może być bardzo użyteczna. Nie każdy ma ochotę biegać i załatwiać rożne sprawy a przy ślubie jest tego mnóstwo.

Gość KINIAkotek
Jeśli ciebie na to stać to czemu nie. Dolicz sobie o 40% większe koszty i to że nie wszystkie pomysły będą twoje. Gust też jest tutaj ważny bo co osoba to inne spojrzenie i gust.

Gość Ja uwielbiamm a
To zależy włąsnie jak mówiły dziecwzyny...ja sama wszystko załatwiam z moim,bo to lubie a że jestem w tej sprawie bardzo szczegółowa to mnie taka konsultantka mogła by drażnić..;)P po za tym nie wyobrażam sobie żeby ktoś planował mi tak piękny i jedyny dzień w życiu;)To moje wesele moje plany i mój styl:P Ale zwróć uwage na to że jeśli będzie taka jak ta nasza tutaj ZIA to nie bedzie wesele tylko cyrk na kułkach z któego ludzie sie bedą smiać a wesele bedziesz mieć typowo hamerykańskie:D:D:D i wtedy to bedziesz żałować...Więc czasem lepiej dobrze uzgodnić te ZA i PRZECIw

Koleżanka korzystała i była zadowolona. Pomogła jej przed wszystkim znaleźć zespół i fotografa. Zajęła się tez np wynajęciem samochodu czy gołębi;-) Organizowała dla nich tez pokaz sztucznych ogni.

Gość Ha ha ha haha bez kitku
tylko ciekawe ile za to zapłąciła...:D:D:D::D:D

Musimy obalić pewne mity, to nie jest tak, że konsultanci ślubni cokolwiek za was wybierają i mówią, że masz wziąć tą salę albo tego fotografa. Konsultanci najpierw spotykają się z klientami wysłuchują ich wizji dotyczącej ślubu i wesela, proponują swoje rozwiązania a potem w oparciu o te ustalenia wysyłają do PM foldery najlepszych(i przede wszystkim sprawdzonych) sal, fotografów, zespołów itd. Oprócz tego czuwają nad szczegółami i co najważniejsze są z PM w dniu ślubu pracują nad całą organizacją i zapobiegają wpadkom. ;) Ja nie korzystałam bo po prostu nie ma na to miejsca w budżecie a nieźle sobie radzę sama ale wiem po sobie ile czasu i pracy zajmuję takie idealne dogranie wszystkiego i większość osób nie ma na tyle czasu ani ochoty żeby to wszystko robić. Natomiast na pewno zdecyduje się na samą koordynacje dnia ślubu przez konsultantów.

Gość zscsDF
wg mnie ślub i wesele to tak duzy wydatek ze taka konsultatka to naprawde jest zbedna.... no ale to moje zdanie

Z tym, że często jest tak, że wydatek na konsultanta jest niezauważalny, bo oni mają różne upusty, podpisane umowy z salami i innymi podwykonawcami i wydatek się "zwraca". ;)