Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka15

restylane vitaln na zmarszczki na szyji

Polecane posty

Gość anulka15

witam dzisiaj mialam osztrzykiwana szyjke (pomimo mlodego wieku 33mam dosc spore zmarszczki ) preparatem restylane vitalin.chcialam sie zapytac czy ten preparat to kwas hialuronowy? podobno widac efekty juz po pierwszym razie? jak na razie to mam sporo siniakow i jestem troche spuchnieta tak wiec nic nie widze. a moze znacie jakis lepszy sposob na zmarszczki na szyji. aha za strzykawke zaplacilam 700 zl

Tak to kwas hialuronowy (szczerze, to trochę się dziwię, że zrobiłaś sobie zabieg nie do końca wiedząc co to...:|). No i teraz zależy, jakie zmarszczki chcesz poprawiać na szyi. Generalnie wśród specjalistów jest opinia taka, że ich się nie za zlikwidować. Najwyżej sprawić, że staną się mniej widoczne. Słyszałam, że na to stosuje się botox, bo ogranicza pracę mięśni i dodatkowo zatrzymuje powstawanie tych zmarszczek. A co do kwasu hialuronowego - najlepiej wybierać taki o gładkiej konsystencji. Juvederm się cieszy dobrą opinią pod tym względem, bo nie robią się grudki, a lekarz może go przez to precyzyjnie podać.

Gość anulka15
dzieki kaara8 za odpowiedz.tak mi lekarz tez powiedzial ze te zmarszczki sa bardzo trudne do usuniecia .ale ja chcialam je chociaz splycic. ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z szyjka.

restylan vital nadaje się na szyje albo dłonie - trzeba wykonać tylko chyba 3 zabiegi, moja mam (lat 65) sobie robiła i jest zadowolona - spora poprawa - robiała w MCM przy ul. Rejtana w Krakowie - http://lorensandlorens.pl

szyja tylko dla zawziętych bo ciężko o dobry długotrwały efekt. tak jak pisze ewa jej mama miała 3 zabiegi ciekawa jestem jak długo będzie utrzymywał się efekt tym bardziej że np. na twarzy restylane w porównaniu z wymienionym przez kaara8 juvedermem utrzymuje się dużo krócej

Gość anulka15
jak na razie to nie widze efektow tylko mam kilka siniakow.a co do Juvederm to moj lekarz powiedzial ze na szyje sie nie nadaje bo za gesty!!!

Jakoś wierzyć mi się nie chce - w szczególności, że Juvederm ma różne gęstości. Może mówił o Juvederm Voluma. Często osoby chcą mieć nim robione wypełnienia, bo utrzymuje się najdłużej (dlatego, że jest gęsty) - 18 miesięcy. Tylko, że nie wszystko można w ten sposób wypełniać. Ja mimo wszystko uważam, że szyję najlepiej botoxem potraktować :) Szkoda, że nie widzisz efektów - poczekaj jeszcze ze dwa dni i na kontrolę do lekarza. W sumie to najlepiej zawsze robić sobie zdjęcie przed i po, żeby "obiektywnie" stwierdzić czy faktycznie coś się zmienia.

z tym zdjęciem to prawda wtedy najobiektywniej ocenisz efekt :) a co do Juvederm Ultra to też nie chce mi się wierzyć przecież ma różne gęstości a najrzadsza gęstość 2 używana jest w okolice oczu to przecież w okolice szyi też by się nadała....

Gość Feelbeauty.eu
Opisz swoją historię ,podziel sie z innymi swoimi doświadczeniami- wejdz na forum www.feelbeauty.eu -ZAPRASZAMY!!!

Gość anulka15
dzieki wielkie dziewczyny, ja o tym naprawde nie mialam pojecia.nigdy nic nie robilam na twarzy(tylko zmarszczke gniewu) a moj lekarz to chyba jakis niekompetentny skoro takich informacji mi udzielil.szkoda ze tu nie napisalam przed zabiegiem.a co botoxu to tez slyszalam ze dobry na szyje tylko jak mi ostrzykna cala szyje to sie nie wyplace!!!!no i efekt gdzies na 6 miesiecy.niestety ale to nie na moja kieszen.ktos tu pisal ze dobre sa tez lasery typu fraxel i co2.kosztuja mniej i efekt utrzymuje sie znacznie dluzej. co wy na to dziewczyny?pozdrawiam

nie znam niestety tej metody ale postaram się popytać koleżanki :) lekarz masz rację powinien wykazać się większym profesjonalizmem, ale to taka mała nauczka na przyszłość i wiesz teraz co robić i o co pytać :) dłuższy efekt utrzymania to ile?? bo np. juvederm ultra utrzymuje się 12 miesięcy a to bardzo długo jak na kwas hialuronowy

nie znam niestety tej metody ale postaram się popytać koleżanki :) lekarz masz rację powinien wykazać się większym profesjonalizmem, ale to taka mała nauczka na przyszłość i wiesz teraz co robić i o co pytać :) dłuższy efekt utrzymania to ile?? bo np. juvederm ultra utrzymuje się 12 miesięcy a to bardzo długo jak na kwas hialuronowy

Gość anulka15
12 miesiecy to mi sie podoba!

no mnie też się to podoba, w końcu 12 miesięcy to mnóstwo czasu :) i tak na prawdę mało który zabieg daje efekty na tak długi czas, ale tu trzeba pamiętać żeby wybrać ten odpowiedni kwas bo nie każdy utrzyma się pod skórą przez 12 miesięcy

no mnie też się to podoba, w końcu 12 miesięcy to mnóstwo czasu :) i tak na prawdę mało który zabieg daje efekty na tak długi czas, ale tu trzeba pamiętać żeby wybrać ten odpowiedni kwas bo nie każdy utrzyma się pod skórą przez 12 miesięcy

Gość Feelbeauty.eu
Opisz swoją historię ,podziel sie z innymi swoimi doświadczeniami- wejdz na forum www.feelbeauty.eu -ZAPRASZAMY!!!

Witajcie, mam wrażenie że mylone są preparaty i pojecia. z tego co wiem na szyje czy też dłonie stosuje sie mezoterapię kawasem hialuronowym (np. restylane Vital) - jest to bardzo rzadki kawas (prawie jak woda) i on nie wypełnia tylko ma przyciągać wode i pobudzać kolagen - dlatego robi sie 3 zabiegi. gesty kwas natomiasat służy do wypełnień (usta, bruzdy, zmarchy) i rzeczywiście te najgęstsze rozkładając sie ok. 12 m-cy.

Poczytałam trochę i masz rację. Jako uzupełnienie takiej mezoterapii zaleca się wypełnienie trwalszymi kwasami. Ja jednak będę dalej powtarzała po specjaliście, że dobre efekty w tym przypadku daje botox (plusem jest to, że zatrzymuje pogłębianie się tych zmarszczek). Ale lekarze też są dosyć powściągliwi, jeśli idzie o efekty na szyi.

Gość anulka15
do ewa4040 a co ty bys zrobila na moim mijescu.bo moj lekarz twierdzi ze kwas na bruzdy na szyji jest za gesty!moze sledzi nas jakis lekarz?ja poszlam do gabinetu zdecydowana na wypelnienie tych zmarszczek a nie na mezoterapie.to zupelnie co innego.

Z tego co wiem to jest podstawowa metoda robienia zmarsczek na szyi- właśnie taka mezoterapia wzdłuż bruzdy. Zazwyczaj potrzeba 3 zabiegi - jest to tzw odbudowanie objętości, nawilżenia wzdłuż bruzdy. Nie musi to być koniecznie restylane może być jakiś inny rzadszy kwas hialuronowy. Czasem botox też daje fajne efekty a le to ponoć zależy od mięni. Robiły botox na szyję 2 moje znajome u różżnych lekarzy- u jednej efekt był super, u drugiej wyrzucone pieniądze. Lekarz musi to umieć ocenic czy warto robić.

dobra ocena lekarza to połowa sukcesu, warto też spytać jakim kwasem hialuronowym miały robione dziewczyny szyjkę :)

Gość aaazik
dobrzy lekarze sa w Keramedzie we Wroclawiu, naprawde polecam

Gość anulka15
dziewczyny widze ze ta moja szyjka jakby lepiej wyglada.jakby sie troche splycily te zmarszczki!!!!!!jak to dziala gdzies za miesiac robie powtorke!!!!!

anulka a dlaczego już chcesz robić powtórkę?? przecież miałaś robiony zabieg niecały miesiąc temu?? może lepiej wypróbować inny preparat który dłużej się utrzymuje

Gość jakkksdf
restylane jest w porzadku ale radze tez uderzac w miejsca ktore sa naprawce warte zaufania, bo mozna sobe spaprac cialo. Wedlug mnie wart polecenia na pewno jest dr Zdzitowiecki z pomorza

Gość Helka123
Restylane vital jest poprostu rewelacyjny. Ale musisz zrobic 3 razy co 1- 1,5 miesiaca. Nie słuchaj o Botoxie na szyję, bo nie ujędrni, a Vital ujędrni, rozprostuje zmarszczi i bardzo nawilzy. Działa przeciwstarzeniowo i po 3 razach na pewno będziesz zadowolona z efektów. Moja ciocia robiła na szyję i jest wniebowzięta.

Ale restylane, to po prostu kwas hialuronowy, tylko w odpowiednim stężeniu. No w sumie to dobry jest, ale sa tez inne sposoby, choćby regeneris. Nie jestem może w tym temacie biegła, wiem tyle, co wytłumaczyła mi Pani doktor do której chodzę. Jest doskonałą specjalistka, więc nie mam powodów jej nie wierzyć, zresztą widzę jakie jej zabiegi dają efekty i mogę potwierdzić że są naprawdę dobre. W zasadzie dopiero po konsultacji lekarz może zaproponować taki, a nie inny preparat, dopiero po tym, gdy zapozna się z potrzebami pacjenta, jego skórą, zmarszczkami. Jakbyście dziewczyny chciały, to mogę wam podesłać namiary na panią doktor, do której chodzę. Piszcze na lupusk31@o2.pl

Gość polekra
hmm przede wszystkim radze najpierw poszukac dobrych lekarzy, nie zawsze trafisz na Zdzitowieckiego..