Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alet

Slub - ubraniowe nietakty

Polecane posty

Gość alet

Hej, koleżanka poprosiła mnie żebym została jej świadkową na ślubie cywilnym (kościelnego nie będzie). Niby super, zaszczyt itd ALE... Wiadomo, że ślub to okazja specjalna i trzeba wyglądać, a z drugiej strony na śluby nie chodzimy co tydzień i w szafie mam tylko dwie sukienki które by się nadawały tzw. koktajlowe: złotą/ecru (ale dość matową, nie wygląda jak z folii aluminiowej) oraz fiolet/fuksja. Sęk w tym że Panna Młoda nie chce wystąpić ani w bieli, ani w ecru/wanilia/krem tylko w fuksji... Moj dylemat: jak założe fuksję to bedziemy wyglądać prawie tak samo.... Jak założe złoto to niby ona się będzie wyróżniaća ja bede tylko neutralnym tłem, ale za to ja bede wyglądać na panne młodą na zdjęciach, wychodząc z samochodu itd.... Co robić?

Po prostu kup nową sukienkę w zupełnie innym kolorze. I kłopo z głowy.

Gość he-he-he-he
ja tam myślę, że jakby autorka miała możliwośc zakupu nowej kiecki to by się nie pytała na forum co ma robić :P

Gość sammer
popytaj koleżanek moze maja jakąs kiecke pozyczyc,napewno cos sie znajdzie,albo kup jak masz kase?

Proponuję pogadać z panną młodą- może będziesz miała sukienkę w kolorze fuksji, ale np. jaśniejszą, skromniejszą, do tego panna młoda będzie miała bukiet, świetną fryzurę i nawet będziecie ładnie razem wyglądać? A może złota sukienka by jej nie przeszkadzała? Pogadaj z nią. Niektórzy uważają że świadkowie nie powinni się na czarno ubierać, moja świadkowa miała czarną sukienkę, buty i torebkę, nawet bukiet z czarnym przybraniem i wyglądała świetnie.

Gość dfawedafdaw
lepiej pogadaj ze swiadkowa moja swiadkowa ubrała suknie balowa która dół miała identyczny jak moja ślubna

Gość dfawedafdaw
z panna młoda miało byc

Gość a ja wole czekolade
a ja proponuje kupic do tej zlotej sukni jakas ladna marynarke w kolorze czekolady albo takim capuccino i w tym samym kolorze buty i bedziesz wygladala dobrze i na pewno nikt cie z panna mloda nie pomysli no i ladny zakiecik bedziesz miala na kolejnych kilka lat :)

Gość a ja wole czekolade
*pomyli

Gość alet
dzięki Dziewczyny ;-) chyba skończy się żakietem

Gość alet
.....bo właśnie bardzo nie chciałabym odwracać uwagi od Panny Młodej, a ta Małpa moja najukochańsza taki numer mi wycięła ;-))) Nie ma nic gorszego niż świadkowa/druchna która chce być główna gwiazdą wieczoru, prawda?

Gość alet
dzięki za linki - choć szczerze to wolałabym nie inwestować za dużo ;-) Jako świadek poczuwam się do solidnego prezentu ;-)

Gość pogadaj z mloda
Ja obstawialabym fuksje - pewnie i tak bedzie skromniejsza niz ta PM. A ladnie bedziecie wygladac razem na zdjeciach.

Gość a ja wole czekolade
a ty bys chciala zeby twoja swiadkowa byla w bialej sukni???? watpie!!! jak zolozy ta zlota z marynarka to bedzie wygladac ok.

Gość a ja wole czekolade
pogadaj z mloda Ja obstawialabym fuksje - pewnie i tak bedzie skromniejsza niz ta PM. A ladnie bedziecie wygladac razem na zdjeciach. A ty bys chciala zeby twoja swiadkowa byla np w bialej sukience tak jak ty??? watpie. tu nie ma znaczenia czy jest biala, fukcja czy inny kolor. skoro panna mloda sobie wybrala taki kolor to niech bedzie jedyna w tym kolorze. Fajne wyglada na zdjeciach ajk druhny maja te same kiecki a nie jak panna mloda niczym sie nie wyroznia....

Gość a ja wole czekolade
sorry za podwojny wpis myslalam ze tamto nie przeszlo :)

Wiesz,,, wykorzystaj okazje i poleć do sklepu po klasyczną małą czarną - zawsze się przyda, do tego żywe dodatki , jasne bolerko i nie będzie wyglądało ponuro jak na pogrzebie, amałą czarną zawsze można wszędzie włożyć ;)

Gość a ja wole czekolade
chmurka a po co ma kupowac sukienke jak ma juz? szkoda kasy. lepiej pokombinowac cos z dodatkami...

Gość pogadaj z mloda
Do pytania czy ja bym chciala,zeby moja swiadkowa miala biala - biala SLUBNA wybilabym jej z glowy. Biala np.krotka i skromna - odradzilabym ze wzgledu na to co powiedza inni - bo biel (nie fuksja) jest tradycyjnie zarezerwowana dla PM. Natomiast moja swiadkowa wybrala jasny ecru - i absolutnie mi to nie przeszkadzalo. Wrecz -ciesze sie,ze ladnie sie zgrywa na zdjeciach :) Bylam tez na weselu gdzie swiadkowa byla w bieli a PM w ecru. I nikt nie mial watpliwosci kto jest PM. MZ nalezy tylko uwazac w takim przypadku na styl sukienki, kolor to drugorzedna sprawa.

Gość droga autorko
ja bylam na cywilnym gdzie i mloda i swiadkowa wystapily w fuksji tylko, ze panna mloda miala sukienke, a swiadkowa czarne spodnie+koszule w kolorze fuksji (mi sie tam swiadkowa w spodniach nie podoba, ale to nie temat do dyskusji) i tam nie wygladaly tak samo ale co innego dwie sukienki co innego sukienka i bluzka. a moze masz zdjecia tych sukienek? ja jednak tez bym doradzala rozmowe z mloda, w koncu to jej dzien i niech ona zadecyduje