Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani kaszka

kaszka od 4 miesiaca zycia a pediatra mowi ze nie wolno.

Polecane posty

Gość Pani kaszka

witam kupiłam corce kaszke z bobovity po 4 miesiacu taką bananową małej zasmakowała i dobrze ja przyjęła kiedy powiedziałam o tym pediatrze o mału nie zemdlała ze kaszki niby podaje sie po 6 miesiacu. nie rozumie o co chodzi.

Czym karmisz piersią czy mlekiem modyfikowanym? Niby są takie "zasady", że dzieciom karmionym piersią wprowadza się kaszki i słoiczki po 6 m-cu a karmionym mlekiem modyfikowanym po 4 m-cu. Ja karmiłam sztucznie więc juz po 4-tym dawałam kaszki, słoiczki itp

Gość atramencik123
Pediatra pewnie dlatego tak powiedziała, że teoretycznie mleko zagęszcza się maluchom ok. 6 miesiąca. Ale raz na jakiś czas napewno nic się małej nie stanie jak zje. Ja mojemu własnie ok. 4 miesiąca zaczęłam dawać kaszkę i to na polecenie pediatry. Teraz mój mały ma 19 miesięcy i od ponad miesiąca pije mleko krowie, tez na polecenie pediatry. A teoretycznie nie powinieni do 3 roku życia. Także luz i smacznego :)

Gość Pani kaszka
karmie mlekiem sztucznym nie rozumiem jej oburzenia...:-/

Gość czarodziejka z planety xxz
a moze Twoja corcia za szybko rosnie/tyje i dlatego lekarka nie zezwala na wprowadzenie kaszki do jej diety? Moj synek tak mial, szybko rosl, pediatra mi zalecila tylko raz dziennie podawac kaszke, ale za to na 160ml dawac 5 lyzek stolowych, a ja zamiast tego dodaje kaszke do kazdego mleka ale po lyzeczce, tak tylkol dla smaku, bo mi maly mleka samego nie chce pic :/

Gość Pani kaszka
nie mała przybiera prawidłowo. ma 4 miesiace i ma 6200 i 67 cm.

Gość czarodziejka z planety xxz
no to ja nie wiem, wg. mnie mozesz spokojnie dawac malej kaszke, ale nie jestem lekarzem ;) poza tym ja juz wiem, ze mojej lekarce o polowie posilkow mojego synka nie moge mowic, bo ta zaraz zawalu dostaje :) oczywiscie nie daje nic zlego, tylko troszeczke wiecej warzyw na pzyklad albo troszke bulki czy wedlinki :) ale sa to gramy doslownie :) mojej lekarce to przeszkadza, chociaz maly dobrze to znosi :)