Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabusiaaaaaaaaaaaaaaaaka

pierwszy raz na solarium

Polecane posty

czesc chcialam isc jutro na solarium ale jeszcze nigdy nie bylam i nie wiem co tam sie przyciska kiedy co i jak i nie wiem na jak dlugo i na ile mam isc 1? 2? ..? na 5 min 10 ??

Gość ahaaaaaaaada
W ogóle masz nie iść. Czy Ty sobie zdajesz sprawę, jak promienie UV niszczą skórę?

ALE JESTEM JAK TRUP A MUSZE ISC DO FOTOGRAFA ZEBY ZDJECIE DO PRAWKA ZROBIC I NIE CHCE BYC TAM TRUPEM NIGDY NIE BYLAM I NIE BEDE CHODZIC TYLK O TERAZ CHCE TAKI MALY WYJATEK

Gość tak tak tak nie idź to szkodzi

Gość innnaaaaaa
Moim zdaniem wszystko w nadmiarze szkodzi: alkohol... papierosy... solarium... tabletki... Jeśli się zachowa umiar to solarium napewno nie zaszkodzi :)

Gość innnaaaaaa
eśli to twój 1 raz to idz na 7 minut i kup sobie odpowiedni kosmetyk w solarium... pracujaca w nim powinna Ci doradzic jaki

Gość ćma dogoniła wilkaa
Idziesz na solarium ,na poczatek 5 minut wystarczy, placisz za nie i prosisz Pania/Pana by pokazali Ci jak sie je uruchamia i gdzie są guziki od nawiewu(bo nie wszedzie są w tych samych miejscach),potem rozbierasz się i kladziesz na plecach (ewentualnie smarujesz się wczesniej jakimś olejkiem ) zamykasz oczy i wciskasz guzik i lezysz -Solarium po upływie 5 minut wylączy się wtedy otwierasz pokrywe i ubierasz sie

Gość dokladnie zgodze siee
z kolezanka ze wszystko w nadmiarze szkodzi, papierosy,alkohol,szybka jazda,a nawet przebywanie na zwyklym sloncu a poza tym bez przesady czasem warto sie wybrac zeby dobrze wygladac i szczuplej! takze zeby bylo widac to tak ze 2 razy chyba ze sie szybko opalasz i mysle ze tak na 5 min max chyba ze jakies slabe lampy i kosmetyk koniecznie mimo ze drogie to sie oplaca bo nawilzaja skore

jak chcesz byc opalona na zdjeciu to niech Ci fotograf obrobi w photoshopie, efekt bedzie jak z prawdziwa opalenizna a ty zaoszczedzisz swoja skore i kase

Gość ahaaaaaaaada
Prościej i zdrowiej jest użyć balsamu brązującego. A jak ktoś uważa, że słońce i solarium w małych dawkach nie szkodzi to niech sobie poczyta i zwłaszcza obejrzy zdjęcia (zmiany na skórze widać już u dzieci i nastolatków) tu: www.laboratoriumurody.pl/forum/zmiany-w-skorze-na-skutek-dzialania-promieni-uv,t10626.html Dla mnie wyjście na paręnaście minut dziennie na słońce jest OK, ale i wtedy najczęściej eksponowane części ciała - twarz, dekolt, dłonie - chronię filtrem 50+ i żeby mi płacili nie poszłabym sobie niszczyć skóry do solarium, nawet ten jeden raz.