Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronikaaaa

Schudłam juz 10 kg, nie od jutra od dzis!! PRZECZYTAJCIE!

Polecane posty

Gość Weronikaaaa

Od stycznia br. schudłam 10 kg . Nie chce sie tu przechwalać tylko uzmysłowic Wam drogie panie, ze wszystkie diety kopenhaskie, 10 dniowe, kapusciane sa g*wno warte ot co :) Podstawa jest nastawienie, nie, nie od jutra, zacznijcie juz dzis!. Do plazownaia jeszcze zdazycie. moj jadłospis to, chude mleko, płatki kukurydziane, musli, owsiane, brązowyryż, gotowany kurczak i indyk, satki BEZ SOSÓW! , warzywa do oporu, chude jogurty, owoce na 2 sniadanie, razowe pieczywo, chuda wedlina (typu morlinki) Zawsze od kad pamietam probowałam schudna wyglądało to tak 6 dni diety 3 dni obzarstwa (w dosłownym znaczeniu tego słowa).Zawziełam sie i bre dalej, nie poprzestane na -10. Jeszcze troche przedmną, ale wiem, z emozna i, ze warto. nie zniechecajcie sie jak po 3 tyg nie widac efektu, on bedzie, ale po 2 miesiacach. CIERPLIWOSĆ. zastanowcie sie ile czasu zajeło wam chodowanie sadła. Zdrowe odżywianie to podstawa, mozna nawet sporo jesc, ale zdrowo. Zaliczycie wpdke (kawąłek ciata, piwo, czipsy) trudno zdarza sie kazdemu. Idziecie dalej. W każda niedziele za kazdy udany tydzien, jakas nagroda, KAWAŁECZEK ciacha, cukierek, czastka czekolady, Z UMIAREM! + ruch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co najmniej 50 min dziennie (w weekendy odpuszczałam) rower stacjonarny, stepper, zajecia fitnessu, teraz jak ciepło zwykły rower+ brzuszkii 100-150 dziennie ew. abs8, a6w->dla wytrwałych. Masaze brzucha i pilingi szorowac i masować! WAM TEZ MOŻE SIE UDAC! NIE TRZEBA SIE GŁODZIC!

Gość Kleroooo
a ja schudłam 15 kg od 1 lutego :) Z 75 do 60 kg. I dietka 1000kcal, callanetics, stepperek :) Na cud dietach to można 5 kg zrzucić, ale co z tego jak połowa tego to mięśnie a nie sadło.

Gość Weronikaaaa
już piszę. Nie, nie nagle spadła. Spadała zawsze -0,6 tyg. a czasami stała. Chodzi, ze efekt taki prawdziwy "po sobie" zobaczyłam po 2 miesiacach :) Trudno jest nam subiektywnie ocenic efekty, bo widzimy sie codziennie. Ja osobiscie zrobiłam sobie zdjecia i po 2 miesiacach porównałam. z wagi 72 do 62, a moj cel to 55, wiec jeszcze troche przedemna, najwazniejsze, ze teraz wie, ze warto! ze moze sie udac! u mnie najgorszy był brzuch a teraz oponka jest bardzo niwielka juz tak niewiele brakuje do ideału. Moja dieta rowniez opierała sie na 1000 kcal. pozdraiwam. nie poddawajcie sie!

Gość powklejaj zdjecia dla
mobilizacji

Gość Weronikaaaa
Niestety nie mam zdjec tak, zeby było widac, bez ubrania z przed diety :( ale zrobie je zaraz i wkleje jak zrzuce kolejne 8. Polecam serwis vitalia.pl, tam jest duzo pamietnikow i masa zdjec typu 'przed" i po.

Ja tez schudlam 10 kg od 4 stycznia jedzac okolo 1500kcl dziennie, czasami wiecej. Sama jestem zaskoczona,ze tak dobrze mi idzie ;)

a podobno jak sie ma mniej do schudniecia to waga wolniej spada.. moze dlatego u mnie nie widac tak szybko efektow. Kurcze a ja jestem strasznie niecierpliwa!! :) ale wytrwam w mojej diecie, tak postanowilam i tak bedzIe, przynajmniej poki nie zobacze na wadze 50 kg ;)

Gość zzzzzzzzzzzzzzzz
No to i ja się pochwalę: 27 stycznia ważyłam 61,3 kg a 24 marca 54,3 kg, wzrost 164 cm, dieta 1000 kcal. Moze szału nie ma, ale biorąc pod uwagę, że miałam kilka kryzysów i ok. 7 dni w ciągu tych 2 miesięcy (nie pod rząd) jadłam ok. 2500 kcal, to jestem z siebie dumna:) Szczególnie, że zawsze pierwszy kryzys kończył moją dietę. Mam nadzieję, ze jeszcze dam radę zrzucić ok. 4 kg:) No i może czas wreszcie wziąć się za jakieś ćwiczenia, bo ćwiczyłam aż jeden raz na tej mojej diecie:P

cholera ja nie umiem i nie lubie liczyc tych kalorii ;/;/;/;/ dziewczyny napisze Wam moj przykladowy jadlospis i tak w przyblizeniu podacie mi ile to kalorii?? z gory dziekuje :) sniadanie: 2 kromki czarnego chleba z ziarnami, cieniutko margaryna i na to papryka (na 2 kanapki wychodzi pol papryki) II sniadanie: 2 jablka obiad: 2 parowki, lyzeczka musztardy, pomidor kolacja: jajecznica z 2 jajek albo 2 jablka - to zalezy czy jestem glodna ;) Wydaje mi sie ze to co jem, to nieduzo a jednak nie chudne..

Gość zzzzzzzzzzzzzzzz
ja np. jem takie produkty, które mają na opakowaniu liczbę kcal, więc jakoś sobie daję radę. Wiesz, np. margaryny jedne mają 370 kcal na 100 g, inne 530, parówki też są różne. Trudno tak komuś obliczyć. Ale wystarczy ze w google wpiszesz np. średni pomidor kcal i mniej wiecej wyliczysz sobie. Albo użyj tego kalkulatora: http://www.tabele-kalorii.pl/

heheh dziekuje... ale ja wiem ze sa takie kalkulatory juz kiedys probowalam z nich korzystac ;) wlasnie nie lubie tego liczenia, nigdy nie wiem co i jak ;P A co Wy myslicie na temat tego mojego jadlospisu ktory podalam?

wiem ze to nie posilek hihi ale akurat w porze IIsniadania nie jestem za bardzo glodna.. wiec co powinnam jesc?

Gość Weronikaaaa
2s- jabłko jest dobre, inne owoce, sałatka warzywna bez sosoów zakarapiana sokiem z cytryny, kanapka(razowiec, chuda wedlina).

Gość staruszkazbrzuchem
od kiedy morlinki sa chude? a mleko jest niezdorwe.

Gość Weronikaaaa
jakies fanaberie. Morlinki takie dla dzieci z indyka 1 plasterek ok.15 kcal pfff. A mleko, samo zdrowie!!

Gość smerfetka12
naprawdę w 2 miesiące da się schunąć 10 kg beż głodówki ? Mój problem to słodycze i podjadanie. lato tuż tuż. pomóż Weroniko ! więcej rad :)

Mleko jest niezdrowe, a diety niskotłuszczowe bardzo zanieczyszczają wątrobę i trzeba ją częściej oczyszczać.

Gość Weronikaaaa
co do podjadania, ja z tym problemu nie miałam, ale mozesz zawsze pic szklankę wody z cytryną. Najlepiej obsesyjnie nie myslec o tym, ze jest sie na diecie :) . Da sie schudnac do wakacji, zacznijcie juz dzis! śniadanie- szklanka mleka 2% , 6 łyzek musli lub płatkow kukurydzianych/ 2 kromki razowca, jajko gotowane, szczypiorek inka na wodzie bez cukru/ 6 łyzek płatkow polanych jogurtem jogebella lub jakims inny. 2 śniadanie-2 jabłka,/ pomarancze,/ marchewki/, kanapka z razowego pieczywa (bez masła) z sałatka, chudą wedliną, ogorkiem,/ jogurt naturalny 2 krazkami ryzowymi obiady- paczka gotowanych na parze warzyw, kawałek gotowanego indyka, kurczaka na parze w ziołach/ gotowana na parze ryba w ziołach z poł woreczka brazowego ryzu lub razowego makaronu/zuby nie zaprawiane smietaną/ podsmazyv na łyzce olivy piers z indyka dodac warzywa. kolacje-jogurt naturalny z 2 wasami/, serek wiejski/owoce/ +++++ cwiczenia++++++ !!

Ja caly czas uwazam,ze 2 jablka nie sa zadnym posilkiem. Pozwol,ze wkleje swoj przykladowy jadlospis z wczoraj. s: sporo owsianki ugotowanej na mleku sojowym z polowa jablka i cynamonem IIs: dwie kromki razowca z sucha krakowska i pomidorem, jedna z wedlina drobiowa i pomidorem o: pasztet sojowo-warzywny z 3 ogorkami konserwowymi p:150gr jog nat z 20gr nerkowcowo k:serek wiejski z platkami migdalowymi i syropem z agawy Oczywiscie w dni treningowe modyfikuje troche jadlospis i wychodzi mi wtedy tez wiecej kalorii, ale i tak schudlam 10 kg od 4 stycznia nie bedac w ogole glodna. I nie musialam ciagle jesc uparowanej piersi z kurczaka, tylko jadlam urozmaicone potrawy z roznych kuchni swiata :)

Kilka uwag co do produktow,ktore Ty jesz: platki kukurydzien zawieraja duzo cukrow prostych, tak samo musli, jesli sama go nie zrobisz to zawiera glownie tylko cukier dlatego najlepsze sa platki owsiane krazki ryzowe maja wysokie IG,czyli tylko podnosza poziom glukozy we krwi i sprawiaja,ze szybko znowu jestesmy glodni jog nat, nie jest produktem bialkowym tylko weglowodanowym wiec to nie jest wcale dobra kolacja, duzo lepszy jest serek wiejski czy tez twarog poltlusty wasa, to czysta chemia i weglowodany, bardziej na zdrowie kazdemu wyjdzie kromka razowca Nie chce sie wymadrzac, bo sama jeszcze wielu rzeczy nie wiem na temat odchudzania i zdrowego odzywiania, ale skoro Ty tez probujesz sie odchudzac z glowa mysle,ze moje uwagi beda pozyteczne :)

I jeszcze jedno- owocow tez bym nikomu na kolacje nie polecala, pomijajac wszystkie inne przeciwskazania to to po prostu wegle z duza zawartoscia cukru.

Gość mimaO
co ty za głupoty gadasz . Musli duzo cukru ;o a jogurt naturalny same wegle, bozeeeee

Gość smerfetka12
Weroniko czy naprawdę można zrzucić 10 kg?! w 2miechy!! Nie dowierzaam. Mówisz zacznij od dziś nie od jutra, a ja dzisiaj już zjadłam czekoladę :( ale zato 4 razy w tyg siłka :) słodzisz herbatę?

Gość mimaO
co ty za głupoty gadasz . Musli duzo cukru ;o a jogurt naturalny same wegle, bozeeeee

Gość Weronikaaaa
w 3 miesiace :D . od stycznia, z tym, ze styczeń był miesiącem wpadek, prób i błędów. MOŻNA! Siłka duzy++++++++++++++ nie herbaty nie słodzę i wogóle żadko pije taka zwkłą, jesli juz to czerwoną bo zielona mi nie smakuje. I inke, zwykłą kawe z mlekiem 0,5% bez cukru. Po prostu trzeba ścisnąć poślady i do dzieła!