Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyy proszę

Kicz językowy w piosenkach disco polo - prezentacja maturalna

Polecane posty

Gość pomocyyyy proszę

czy moglibyście mi podpowiedzieć jakie piosenki powinnam przedstawic w tej prezentacji? Jaką wpisać literaturę przedmiotu??? będę bardzo wdzięczna

Gość pomocyyyy proszę
jakie dostrzegacie błędy językowe w piosenkach disco polo, jak oceniacie język tych piosenek? proooszę, pomóżcie

Gość kierowcaaa kobietaaa
ale bezsensu temat:o

Gość pomocyyyy proszę
temat beznadziejny, ale przyznam się od razu, ze obiecałam komuś pomóc :D

Gość pomocyyyy proszę
miminikna, więc pomóóóż :) szczerze mówiąc dla mnei jest strasznie beznadziejny, już na wstępie mam niemoc twórczą :) a najwiekszy problem mam z literaturą przedmiotu...

Gość pomocyyyy proszę
helppp

Gość kobieta w pracy 765
Ty bierzesz za to kasę więc to ty musisz siedzieć i myśleć. Jeśli nie znasz żadnych to musisz pewnie trochę tego przesłuchać (nikt nie mówił że będzie łatwo, podjęłaś decyzję). Life is brutal ;)

Gość pikna nieznajoma
Tera mnie to wali - to tytul piosenki:O wpisz na youtube

Gość pomocyyyy proszę
kaSY nie biorę, po prostu z dobrej woli zgodzilam się pomóc znajomemu, miałam nadzieję, ze równiez z dobrej woli Wy pomożecie mi. w każdym razie dziękuje za podrzucenie tytułów:)

Gość kobieta w pracy 765
Znajomy podchodzi do matury a potrzebuje pomocy w przygotowaniu prezentacji maturalnej :o kiepsko ..

Gość lalalalalalalala
"litereatura przedmiotu" ? lol jaka literatura tozto dicho to szajs myzyczny jest

Gość normalnieeeeeeeeeeeee
az mi sie nie chce wierzyc ze taki temat dali na mature ustna z polskiego, wiadomo, ze piosenki rzadza sie swoim prawem, zwlaszcza disco i ciezko tam sie doszukiwac zeby w tekscie byl jakis poemat, tekst ma byc prosty, muzyka skoczna i tyle mam nowa mature za soba i widzialam wieeeeele propozycji tematow, ale zawsze dotyczyly literatury, a nie tekstow jakis pioseneczek

Gość Agaaaata20
WItam pomocyyyy proszę mam ten sam temat na pracy maturalnej, i tak samo jak ty mam mam maly problem, iz nie wiem jak mam sie do tego zabrac:(

Gość pomocyyyy proszę
Lecę, jakbym był Superman'em - nie wiem, czy to po prostu dlatego, że ananas pcha mi się miedzy szczęki i daje wrażenie, że już jestem na szczycie.

Strasznie głupie temat :P. Lepiej było wybrać coś innego. Ciężko będzie to ugryźć w sposób merytoryczny, bo nie sądze, że teksty discopolowych piosenek to załatwią. Na literaturę będą się składać, moim zdaniem, książki typowo językowe, tzn. traktujące o składni zdań itp. Ale to starszne nudne i wymaga analizy każdego zdania od maturzysty, więc niepotrzebne utrudnianie sobie życia. Jak moja kuzynka zdawała to były bardziej przyjemne tematy, podejrzewam, że teraz też są, np. system wartości bohaterów ulubionego autora czy coś, ona pisała o książka Coelha, bo je uwielbia, więc pisanie takie pracy o robienie prezentacji to przyjemność... Temat chyba jeszcze można zmienić, co?